Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Intrebare pentru cine a primit deja cetatenia italiana  (Citit de 1253 ori)
cata15
Newbie

« : 22-11-2010, 19:22:06 »

Este adevarat ca dupa primirea cetateniei italiene, sotia trebuie sa revina la numele de dinnaintea casatoriei?Huh?Huh??
Pentru ca, daca da si daca nu exista nici o posibilitate sa iti pastrezi numele sotului eu sigur voi renunta la  a mai continua procedura!
Memorat
ranya
Veteran

« Răspunde #1 : 22-11-2010, 19:28:36 »

In Italia sotia nu-si schimba numele dupa casatorie deci in cazul in care va avea cetatenia va reveni la numele ei (de fata).
Memorat

Nimic nu este mai scump decât ceea ce primeºti pe gratis.
cata15
Newbie

« Răspunde #2 : 22-11-2010, 19:35:54 »

bine, bine asta stiu  dar totusi nu exista nici o posibilitate sa imi pastrez numele de dupa casatorie, ca m-am casatorit in Romania acum o caruta de ani, nu stiu o cerere expres sau nu stiu mi se pare foarte complicat sa revin la vechiul nume.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #3 : 22-11-2010, 19:38:18 »

ea primeste cetatenia pe numele EI, nu pe numele sotului care intr-o zi poate deveni "fostul" sot.
Deci ea ca persoana de sine statatoare primeste cetatenia, nu ea ca sotia lui X.
Dar nu i se impune sa revina la numele ei.
Memorat

ranya
Veteran

« Răspunde #4 : 22-11-2010, 19:41:29 »

Cand ti se fac de la cap actele, toate le primesti dupa vechiul nume (deci cel de fata). N-am auzit ca cineva sa-si pastreze numele dupa sot...mie mi s-a spus ca nu e posibil.
Memorat

cata15
Newbie

« Răspunde #5 : 22-11-2010, 20:09:55 »

poate inteleg eu mai greu,  nu te obliga nimeni sa iti schimbi numele dar actele ti se fac pe numele de dinnaintea casatoriei, da e firesc sa ti se faca certificatul de nastere dar daca ti-a facut si cartea de identitate atunci deja te-a obligat sa iti schimbi numele si nu stiu cum mai poti reveni la numele pe care il porti, nu stiu cum o sa fac si mai ales pe cine sa intreb pt ca la biroul pt cetatenie de la prefectura e o "d-na" care se poarta de parca i-ai da o palma pt fiecare document din dosar!
Inca mai astept raspunsuri poate  mai este cineva care  reusit sa rezolve problema asta.
Multumesc pt raspunsurile de pana acum
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #6 : 22-11-2010, 20:44:16 »

ranya, e vorba de doi romani casatoriti in Romania, dupa legea romaneasca: nevasta IA numele barbatului. Nu e vorba de italieni unde nevasta isi pastreaza numele.
repet, i se da cetatenia PERSOANEI, cu numele ei DE LA NASTERE, un dat personal care nu se va schimba niciodata.
Numele dupa casatorie nu e al ei, batind in lemn, peste 1 an divorteaza, revine la numele ei. peste 2 se recasatoreste si ia alt nume. Deci NU i se da cetatenia pe numele luat dupa casatorie.
Apoi eu nu am avut onoarea sa refac actele, dar singurul act care trebuie sa-l refaca e cartea de identitate, in sensul ca o face pe cea de cetatean italian si banuiesc ca nu e obligata s-o faca pe numele ei de fata, ci pe cel care-l poarta, dovedind cu certificatele de nastere si casatorie plus cetatenia ca e una si aceeasi.
apoi ar mai fi pasaportul, daca mai are ce face cu el.
Memorat

WebMan
Sr. Member

« Răspunde #7 : 22-11-2010, 21:16:53 »

Cetãþenia se dã pe bazã de certificat de NAªTERE, deci, ce scrie acolo, aºa te vei chema...
Memorat

camy_dan
Sr. Member

« Răspunde #8 : 22-11-2010, 21:21:53 »

pe asta chiar n-o stiam. Shocked si eu care vroiam sa cer cetatenia anul viitor. hammer

Memorat
ranya
Veteran

« Răspunde #9 : 23-11-2010, 11:00:22 »

Citat
ranya, e vorba de doi romani casatoriti in Romania, dupa legea romaneasca: nevasta IA numele barbatului.
In tara la casatorie m-au intrebat daca vreau sa-mi pastrez numele...am facut prostia sa urmez "legea" de fapt cum eram noi obisnuiti. Cand am avut cetatenia italiana a trebuit sa schimb toate actele si n-a fost usor, am avut de platit destul de scump toate hartoagele.
Memorat

mihaib
Jr. Member
*

« Răspunde #10 : 07-04-2011, 19:29:25 »

As avea si eu o intrebare:mi/am depus acete impreuna cu sotia acum un an,iar in februarie am avut interviul in questura,in care mi/au spus sa astept raspunsul prefecturii.Stiti cumva cat mai dureaza cu aproximatie pana la acordarea cetateniei?
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #11 : 08-04-2011, 06:33:17 »

mihaib
poti sa te inscrii pe pagina asta
https://cittadinanza.interno.it/sicitt/index2.jsp
si sa verifici in ce stadiu este dosarul tau

raspunsul vine prin posta:  recomandata, cu semnatura de primire  dar nu mai devreme de cele 730 zile  hotarite prin lege
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #12 : 08-04-2011, 09:44:38 »

daca e prin naturalizare astepti minim 4 ani. mai putin numai daca ai noroc chior...
si cum zicea Crista, cum e treaba se vede online. + un nr la minister unde poti suna cand vrei

p.
Memorat

Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: