Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3 ... 8   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Masina cu numar romanesc trebuie inmatriculata in maxim 1 an daca esti rezident  (Citit de 17504 ori)
Alisina
Jr. Member
*

« : 18-02-2011, 18:22:06 »

[webmaster edit]

deci

www.poliziamunicipaleonline.it

veicolo, acquistato in un paese comunitario, introdotto in Italia (in regime di importazione definitiva).

Per i veicoli nuovi (meno di 6 mesi dalla prima immatricolazione e meno di 6000 km) l'acquirente deve pagare lVA prima dell'immatricolazione definitiva in Italia. Questi veicoli possono essere dotati di documentazione provvisoria che gli consente di circolare solo per l'esportazione.

Ø In caso contrario si deve ritenere che vi sia violazione dell'articolo 93/7 del D.lgs 30 aprile 1992, n.285 nel caso di veicoli nuovi

Ø Se non vi è stata comunicazione al PRA, entro 10 gg., dell'acquisto del veicolo si ha l'illecito amministrativo di cui all'art. 4 del R.D. 452/26

Il veicolo usato non è soggetto al pagamento dell'IVA e, se dotato delle proprie targhe originali, può circolare per un anno, altrimenti per il periodo di validità delle targhe provvisorie.

l'importazione definitiva per il codice della strada

l'articolo 132 del D.lgs 30 aprile 1992, n.285

I veicoli immatricolati all'estero e quindi dotati di targhe estere definitive (non provvisorie, in quanto tale tipo di targa viene definito nel nostro codice come targa di riconoscimento e non di immatricolazione), intestati a persone che hanno trasferito la propria residenza in Italia, una volta esperite le formalità doganali (se prescritte) o il pagamento delle imposte dovute ai sensi del D.Lgs 331/93 art 53 per i veicoli immatricolati in un paese della Comunità (se dovute), possono circolare in Italia per un periodo non superiore ad un anno.

Per il codice della strada, la circolazione oltre tale periodo, integra la violazione di cui all'articolo 132 comma 1, punita ai sensi del comma 5 con lire 121.200. Non è richiamabile l'articolo 93 del D.lgs 30 aprile 1992, n.285 neanche trascorso il termine indicato di un anno (Cass. Civ sez. I, 23 gennaio 1998, n.618)

La targa e la documentazione rimangono quelle del paese d'origine (a meno che i veicoli siano accompagnati da documentazione provvisoria, non si applica l'art. 132, ma le ipotesi precedenti) e quindi, ai fini del pagamento delle sanzioni al codice della strada si applica l'art. 207 del D.lgs 30 aprile 1992, n.285 , che prevede il pagamento in misura ridotta brevi manu.

Non è mai invocabile, da parte del residente in Italia, il regime di importazione temporanea.

deci pe scuret: esti rezident in italia = orice masina aduci devine "importazione definitiva" deci ai maxim un an ca sa o inmatriculezi, altfel intri sub incidentza articolului
la circolazione oltre tale periodo, integra la violazione di cui all'articolo 132 comma 1, punita ai sensi del comma 5 con lire 121.200.

care iti da circa 500 euri de amenda

si cum politia are dreptul sa-ti sechestreze masina pana platesti amenda, e bafta ta , in fctie de situatie.

i inca o explicatie la legea de mai sus, ptr cine crede ca poate fi jmeker

viaggiando con auto estera, se fermati si deve immediatamente pagare la contravvenzione a pena del sequestro del mezzo o della patente; premesso che, se fatto in maniera continuativa, bisognerebbe avere validi e riscontrabili motivi da esibire ad un’eventuale contestazione da parte del fisco (per esempio un’attività all’estero che comporti un’oggettiva necessità di girare con auto di registrazione estera); premesso infine che, almeno nei Paesi della UE, stanno già organizzandosi per le notifiche internazionali con validità intraeuropea

deci regulile astea sint
"norocul" e ca politia e confuza la randul ei si ca de multe ori habar nu au ce si cum

Citat
Ciao la toata lumea  Smiley .Am auzit azi un zvon,si as vrea sa stiu daca e adevarat sau nu,in legatura cu masinile cu numar romanesc.Mi-a zis o romanca pe care o cunosc ca cica s-a dat acum cateva zile o lege cum ca nu mai poti circula cu masina cu numar romanesc,e ca la Roma fac razie de astfel de masini.Mie,sincera sa fiu mi se pare o mare minciuna,dar va intreb,caci cine mi-a spus nu e genul de persoana care sa toarne gogosi...
 Huh? ,iar eu sunt direct interesata,avand masina cu numar romanesc.Va multumesc anticipat.
« Ultima modificare: 23-02-2011, 10:14:46 de către pippus » Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #1 : 18-02-2011, 19:05:19 »

acum citeva zile o fi auzit ea.

Conform articolului 132 din Codul Rutier italian, strãinii rezidenți în Italia pot circula cu numere strãine maximum un an în cazul în care nu au obținut încã reședința.
Amenzile pentru șoferii care nu respectã regulile impuse de statul italian referitor la înmatricularea autovehiculelor sunt de la 80 la 318 euro, dar pot duce si la confiscarea autoturismului.

http://www.patente.it/normativa/articolo-132-cds
Memorat

Alisina
Jr. Member
*

« Răspunde #2 : 18-02-2011, 21:01:12 »

Shocked Nu-mi vine sa cred! Da aceasta reglementare e din noua lege,sau e veche? Pun intrebarea asta,caci eu circul cu numar romanesc din iunie 2009 si pana acum nu m-a oprit nimeni.Mai bine zis l-au oprit o data pe sotul meu,care e italian,da' nu i-au zis nimic.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #3 : 18-02-2011, 22:03:34 »

e vecheeeeeeeeeeeee
Memorat

danykamy
Jr. Member
*

« Răspunde #4 : 19-02-2011, 19:46:32 »

salutare eu umblu cu masina cu numere romanesti de 4 ani si nu am avut probleme pana acum,precizez pana acum nu am avut si sper sa nu am probleme, dar am fost la motorizzazione si mai vechea noastra amica madalina are dreptate ca ai voie sa circuli cu masina cu nr romanesti pana la un an de la residenta,dar depinde acum de cine dai in trafic eu am intrebat direct carabinieri si nu au fost capabili sa imi zica nimik nici de permis nici de masina,precizez ca eu umblu cu permisul romanesc,am intrebat si de permis la motorizzazione sunt obligat sa fac recunoasterea cel putin, trebuie sa duci niste acte si o poti face usor,deocamdata nu am facut-o ca mi-au zis ca imi iau permisul meu si imi dau o procura pt o luna valabila doar in italia si eu luna viitoare vreau sa plec acasa, sa imi aduc alta masina, m-au sfatuit sa o fac dupa, ca poate dura mai mult,din acest motiv sunt si eu preocupat un pic,am gresit ca am luat alta masina cu nr romanesc sau nu,ramane de vazut.
Memorat
danykamy
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 19-02-2011, 19:51:20 »

referitor la lege nu are cum sa dea o lege de interzicere,aici in zona mea sunt sute de masini cu nr elvetiene,nemtesti,franceze,bulgaresti, si italieni umbla cu masini inmatriculate afara ca platesc mult mai putin asigurarea,si deci legea s-ar da pt totii nu numai pt romani.
Memorat
Alisina
Jr. Member
*

« Răspunde #6 : 20-02-2011, 16:40:30 »

Multumesc la toti pt raspunsuri.Cred ca articolul asta e destinat doar sa bage lumea in ceata,ca multe legi italiene(si nu numai).Am banuit ca era veche,caci inainte de UE,banuiesc ca se facea o inregistrare a masinilor care intrau in Italia,in schimb acum nu te mai intreaba nimeni nimic la granite,deci eu nu cred ca cineva poate dovedi in ce moment ai intrat in Italia cu masina.Banuiesc ca pot vedea doar printr-un control mai aprofondit,in cazul in care faci vreo magarie mare,si nu s-or pune astia sa controleze toate masinile oamenilor linistiti,nu?
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #7 : 20-02-2011, 17:53:36 »

Citat
.Banuiesc ca pot vedea doar printr-un control mai aprofondit
tocmai de-asta multi se fac ca nu va vad. dar o data ce ai rezidenta in Italia si masina e pe numele tau, esti deja cam cu semnul intrebarii. Citez
Citat
Avocatul Slivia Moraru recomandã  însã românilor sã respecte legea italianã. “Amenzile sau chiar confiscarea autoturismului, pot fi contestate dacã reușești sã demonstrezi cã ai domiciliul stabil în România, dar totul este relativ”, specificã aceasta.

apoi, NORMAL ca legea e pentru toti, nu numai pentru numerele romanesti.

ps. asa, ca fapt divers, platiti asigurare mai putin, dar cu drumul in Romania pentru revizia masinii ajungeti tot pe-acolo. parerea mea. eu una n-as sta cu inima-n sin de fiecare data cind vad politia, carabinierii sau vigilii (mai sint si destepti si informati printre ei, nu degeaba unii i-au lasat pe jos pe unii romani care incalcau legea asta).
Memorat

Cocolina
Sr. Member

« Răspunde #8 : 21-02-2011, 17:14:09 »

Cel mai indicat e sa trecem masina pe numele unei rude si pe urma sa facem o procura tradusa si legalizata cu care sa fim imputernici sa circulam cu autovehiculul.
Memorat

Cerul n-ar avea curcubeul,daca ochii n-ar avea lacrimi...
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #9 : 21-02-2011, 17:51:50 »

dupa mine, incapatzanarea asta cu masina cu nr romanesc e o prostie

- tot la 2 ani mergi in romania ptr revizie
- asig romanesti sint ieftine dar cate chestii nu-ti acopera sau de cate ori fac mofturi cand e sa dea bani. o asig decenta romaneasca e asa zisa casco care costa cam cat aia italiana
- in caz de accident : tre sa-ti repari masina in romania. in caz de ramas in strada per guasto, nu ai carro attrezzi, nu ai nimic

- in plus nu acumulezi clase de Bonus Malus desi stai aici de o viatza.
deci in loc sa ai un BM mic dupa 10 ani de italia , umbli ca vaca cu o masina romaneasca cu procura , pe numele unei rude sau alt tau dar calcand practic legea etc etc etc
Si toate astea doar ptr ca esti convins ca "din romania costa mai putin".
Aiureala totala.

Explicati-mi si mie unde e "economia" de a umbla cu o masina asigurata cu 2-300 euro din romania in loc de una asigurata 1000 euro(desi daca ajungi la bonus malus mic de fapt asigurarea e mica, exact alea 2-300 si e si decenta ) cand diferentza de pretz iti creeaza atatea alte probleme.
Daca facem conturile pe 3-4 ani plus calculam riscul real de a avea probleme neprevazute, treaba asta nu o pricep si pace
Are sens daca esti la munca in deplasare si stii ca oricum te intorci la patria muma dupa 1-2 ani. Altfel nu.

Cel mai indicat e sa trecem masina pe numele unei rude si pe urma sa facem o procura tradusa si legalizata cu care sa fim imputernici sa circulam cu autovehiculul.
« Ultima modificare: 21-02-2011, 17:54:22 de către pippus » Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #10 : 21-02-2011, 18:25:15 »

cam ce ziceam si eu... fara atitea detalii, ca nu ma pricep la BM...dar numai pt faptul ca, vreau nu vreau, pot nu pot, trebuie sa ma duc sa-mi fac revizia in Romania la fiecare 2 ani in perioada FIXA, n-as face asa ceva.
Memorat

danykamy
Jr. Member
*

« Răspunde #11 : 21-02-2011, 21:28:02 »

forumisti nu sunt in total de acord cu voi, de ce sa iau o masina cu numere italiene atata timp cat eu am doar residenta in Italia si nu cetatenie care nici nu as vrea,stai aici un an 2-3 la munca si apoi acasa tata ca eu personal cred ca din romani de aici toti viseaza la ziua de intoarcere acasa daca vreodata se vor mai reglementa lucrurile, apoi eu am un contract pe perioada determinata nu se merita sa imi iau o masina cu nr italiene si apoi nu stiu cati romani din 10 nu merg cel putin odata acasa la 2 ani,care majoritatea merg cel putin odata pe an,si apoi asigurarea o faci cu o copie acasa si ti-o trimite careva prin posta fara probleme cu 3 mil la o masina destul de maricica motor 1400cmc aici o platesti cel putin 1200E si apoi am inteles ca daca ai o masina veche de 10ani care nu mai e cotata deloc pe piata si te loveste careva asigurarea italiana nu iti mai da nimic pe epava ta, de reparat nici vorba.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #12 : 21-02-2011, 22:11:53 »

uite, chiar as vrea sa-mi prezinti si mie UNUL SINGUR, un roman care a stat aici 2-3 ani si apoi s-a intors. chiar te rog.
apoi ce are cetatenia cu numerele la masini, habar nu am.
din cite s-au spus si prin forumul asta, toti cei care au nr romanesc la masina au si rezidenta in Italia DE ANI BUNI, ba unii si-au cumparat si casa pe-aci.. chiar au de gind sa se intoarca acasa.

Citat
eu personal cred ca din romani de aici toti viseaza la ziua de intoarcere acasa
eu as zici UNII, nu TOTI. dar nici aia (UNII) nu-s convinsi.

Memorat

gurau mariana
Vizitator
« Răspunde #13 : 21-02-2011, 23:03:19 »

Citat
- tot la 2 ani mergi in romania ptr revizie

eu nu va contrazic dar cunosc cel putin 2 persoane care au masina inscrisa cu nr de romania si merg IN FIECARE AN  Shocked pt revizie,neaparat inainte sa le scada aia veche.

Citat
Explicati-mi si mie unde e "economia" de a umbla cu o masina asigurata cu 2-300 euro
pai mai pune si bolul pe care nu-l platesc si ai sa vezi ca lumea face economie .......

oricum, or fi bune si asigurarile pe care le face lumea in tara,dar daca da o pacoste de accident ceva (doamne-fereste),sa vezi atuncia durere!
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #14 : 22-02-2011, 10:06:14 »

pai dus intors in romania : minim 400 euri numai drumul. aduna mancat, consum extra, eventual 1 motel
+ zilele ori nelucrate ori de concediu pierdut, adica in loc sa stai la Rimini cu sangria in bot umbli de nebun prin gropile Balcanilor sa-ti revizionezi mashina...
+ plata/shpaga la mecanic in romania : xxx lei ca acolo revizia nu are pretz si mecanicu nu mishca un dejet fara sa fie motivat
+ 300 circa asig nashpa Asirom
+ riscurile: de ex aici asig iti pot acoperi infortunio in caz ca te rupi la accident, iti acopera una alta extra. cu masina romaneasca tre sa mergi in romania si ptr un geam spart de marocanul care voia sa fure. sau platesti geamul din buzunar la Carglass.
----------------------
total : mie imi bate tot mia de euro.
+ riscurile reale in caz de ceva neprevazut.

plus ca ziceam, ajungi la 40 de ani , cu 10 ani de 'talia in spate dar ai tot bonus malus clasa 14 ca aia micii, ca deh, de o viata umbli cu o masina pe numele lu varu' din Buhushi...

tampeala absoluta.

p.
« Ultima modificare: 22-02-2011, 10:09:52 de către pippus » Memorat

Pagini: [1] 2 3 ... 8   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: