Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 5 6 [7] 8   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Masina cu numar romanesc trebuie inmatriculata in maxim 1 an daca esti rezident  (Citit de 17504 ori)
funkmast3r
Vizitator
« Răspunde #90 : 07-06-2011, 13:49:59 »

Madalina, iti apreciez patriotismul fata de Italia, e posibil sa ma insel in privinta regulilor cu privire la inmatriculari peste granita, nu se specifica nimic de dubla rezidenta acolo si nici de situatii in care stai +1 an intr-o alta tara si dupa aia revii pentru un alt an in Romania, situatie in care ne jucam de-a inmatricularile prin Europa.

Eu sunt trecut deja prin legi aplicate prost asupra romanilor, inca de acum aproape 2 ani. Atunci ajungeam la ai mei si mi s-a spus in fata ca nu se poate face reintregirea familiei si ca imi trebuia un contract de munca pe minim 6 luni, sau 5000 euro intr-un cont cu care sa demonstrez ca am cu ce ma intretine.
Pentru contract de munca toti imi cereau carte de identitate italiana, deci implicit rezidenta aici.
Totul a fost fals. Cu ajutorul unui avocat am reusit sa imi fac actele, ba chiar si-au cerut scuze ca totul a fost inteles gresit, cand s-au simtit presati.

Toata polemica asta oricum nu isi are rostul. Fiecare interpreteaza in modul lui comportamentul celor din jur, un lucru il stiu sigur, sunt deja satui de noi, dar pentru asta nu ii condamn. Probabil ca daca eram noi in locul lor, invadati de straini din toate directiile am fi procedat si mai drastic...

O zi buna.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #91 : 07-06-2011, 14:01:47 »

si eu iti "apreciez" victimismul romanesc, dar legea e CLARA, e valabila PENTRU TOTI CETATENII REZIDENTI IN TARI UE diferite de a lor, nu stiu CE nu intelegi. mai clar de atit nu se poate!
stai mai putin de 6 luni? NU INMATRICULEZI.
stai MAI MULT DE 6 LUNI? inmatriculezi. punct. ca stai 7 luni, ca stai 11 luni jumate, esti ILEGAL.

ca tu stai 1 an si apoi te intorci, LASA-TI MASINA IN TARA SI GATA, daca n-ai chef sa respecti legea in alea 6 luni.
daca ne-am comporta corect, nu ar avea nimeni treaba cu noi, nu s-ar satura nimeni de noi. dar noi pretindem sa FENTAM legile cit putem, sa ne comportam ca la noi pe batatura, dar sa fim tratati cu manusi si sa ni se respecte drepturile.
si daca cineva ne spune ca sintem ILEGALI, il luam cu mistocareala si patriotismul italian.
Da, acum a respecta legile inseamna sa nu fii roman si mai ales sa nu-ti urle patriotismul romanesc in piept. am bagat la cap!

pina la urma, cum a zis si pippus: fiecare face ce-i poate pielea si o face pe proprie raspundere. dar daca vi se pune legea de o mie de ori in fata, clara si voi va faceti ca n-ati inteles-o, inseamna ca nu aveti nici un chef sa traiti in legalitate. e doar treaba voastra si a patriotismului vostru romanesc!
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #92 : 07-06-2011, 14:03:52 »

adauga la tzarile de mai sus si ungaria, daca esti rezident ai tot asa un timp limitat ca sa-ti inmatriculezi masina altfel se confisca

p.
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #93 : 07-06-2011, 14:07:01 »

x funkmaster : in Ue nu exista dubla rezidentza, adica un italian care se inscrie la anagrafe in Germania vine sters de la Anagrafe italiana (adica rezulta doar in catalogu de anagrafe cittadini italiani all'estero )
unica anomalie sint, evident, romanii dar de fapt si ei diferentiaza intre domiciliu (buletinul romanesc) si rezidentza (adresa din c.i. )

p.
Memorat

funkmast3r
Vizitator
« Răspunde #94 : 07-06-2011, 14:38:55 »

Nu stiu daca incerci sa accentuezi anumite pasaje din formularile tale sau pur si simplu iti place sa ZBIERI pe forum...

Imbratiseaza-ti noua patrie si uit-o pe cea din urma... la cum te comporti nici n-ai mai fi binevenita.
Mi-ai inteles total gresit nedumeririle si supararile si nici nu ma mira din moment ce te afli in tabara adversa.

Si inca o mentiune, cu care inchei. Acum cateva saptamani o cunostinta de a mea, care este roman (golan, nelegiuitor...) cum vrei tu sa-ti numesti fostii conationali... a fost prins cu 0.15 alcool la volan (un pahar de bere) si amendat. Fiind convis ca exista o limita de 0.5, care mai nou am inteles ca va fi 0.2... nu ma prea intereseaza, omul si-a spus parerea. Raspunsul primit a fost "pentru voi romanii legea s-a schimbat, limita admisa este 0.0"

Asa ca aveti grija, s-ar putea sa vi se dea cu aceasta lege nescrisa in nas...

Memorat
darius05
Sr. Member

« Răspunde #95 : 07-06-2011, 15:21:22 »

Buna ziua,ma bag si eu in seama cu toate ca nu am prea multe cunostinte despre legile din Italia.Astazi am trimis un mail la consulatul roman de la Roma in legatura cu actualizarea pasapoartelor si printre informatiile utile pe care le-am primit una dintre ele despre care nu stiam a fost si aceasta:In conformitate cu legea nr.248|2005 art.34 cetateanul roman care isi stabileste domiciliul in strainatate are obligatia sa predea actul de identitate care atesta existenta domiciliului in Romania(C.I. buletin)emis de autoritatile romane.Unde sa-l predea nu stiu.
Memorat
Cocolina
Sr. Member

« Răspunde #96 : 07-06-2011, 15:48:03 »

Asa ca aveti grija, s-ar putea sa vi se dea cu aceasta lege nescrisa in nas...

Asta asa e,da numai daca te lasi "inculat"si te miros ca esti fraier.In rest,daca iti cunosti drepturile si indatoririle,stii sa te impui,nu au ce sa-ti faca.Da ei incearca,oleaca de rasism nu strica nimanui doar....
Doar lor le este permis sa fraiereasca si sa ocoleasca legile,altora ba.
Memorat

Cerul n-ar avea curcubeul,daca ochii n-ar avea lacrimi...
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #97 : 07-06-2011, 16:03:03 »

daca ceri pasaport cetatean roman cu domiciliul in strainatate il lasi la consulat cu documentatia ptr noul pasaport, asta vor sa zica

daca faci pasaport normal, iti pastrezi buletinul

p.

Buna ziua,ma bag si eu in seama cu toate ca nu am prea multe cunostinte despre legile din Italia.Astazi am trimis un mail la consulatul roman de la Roma in legatura cu actualizarea pasapoartelor si printre informatiile utile pe care le-am primit una dintre ele despre care nu stiam a fost si aceasta:In conformitate cu legea nr.248|2005 art.34 cetateanul roman care isi stabileste domiciliul in strainatate are obligatia sa predea actul de identitate care atesta existenta domiciliului in Romania(C.I. buletin)emis de autoritatile romane.Unde sa-l predea nu stiu.
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #98 : 07-06-2011, 16:08:49 »

funky si madalina, nu va incingeti pe topicuri de legi ca incurcati lumea

ideea e : regula e cum o zicem noi mai sus. daca nu e asa, lamuriti-ne clar si schimabm topicul
pana una alta, legea ptr noi e asta si topicul de legislatie de asta se ocupa nu de cum sa o fentam

asta 1 la mana

doi la mana e ca fiecare face ce vrea si nu e treaba noastra . tot din partea noastra, poti sa-ti aduci masina din afganistan pe numele varului mort de 10 ani si sa o tzii parcata numai in curte la primarie ca asa vrei tu, nu e treaba noastra si nu ne informa ca nu face obiectul topicului de legilsatie (sau povestete la Taclale cum esti tu tare , daca chiar tzii )

si trei la mana, ptr spurcat si "io o am mai mare/bengoasa" decat a ta folositi mesajele private, ca iar nu e treaba noastra a celorlalti

si patru la mana, nu neaga nimeni ca nu ar exista abuzuri ale sistemului, ca sintem cu bube in cap
dar daca esti informat stii ca amenda politiei se contesta la GDP si daca ai dreptate castigi , fara sa dai in istericale sau sa te plangi ca esti discriminat (si pana si ptr discriminare exista justitie daca ai dovezi si macar in justitia de aici sa credem, zic eu... )

p.

p.s. - cocolina, stiu ca legile in ro sint mai bio si au gust mai bun dar din pacate daca stai in macaronia tre sa tzii (sau sa fentezi) regula 'taliana nu aia romaneasca ...aici te invatzam cum sa o tzii, ptr fentat cauta forumuri de profil.
« Ultima modificare: 07-06-2011, 16:17:05 de către pippus » Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #99 : 07-06-2011, 16:09:50 »

Citat
care este roman (golan, nelegiuitor...) cum vrei tu sa-ti numesti fostii conationali...
eu n-am inteles niciodata de ce mi se atribuie MIE afirmatiile voastre.
NU EU am spus ca sint patrioata italianca pentru faptul ca NU ACCEPT INCALCAREA LEGII, adica acea "VALOARE" pe care patriotii romani o tot cinta mai ales pe topicul asta. ai spus-o tu.
deci esti tu cel care, in patriotismu-i romanesc, isi considera conationalii niste golani si nelegiuitori. si oropsiti, pe deasupra.... nesimtitii astia iti amendeaza prietenul pentru ca s-a urcat baut la volan... ah... era 0,0000000015, mda... si cum romanii sint cunoscuti prin faptul ca NU BEAU cind conduc, si aia cu asigurarile ii trag in piept. nedreptate dom'le ce sa mai...

daca e sa fiu italianca pentru ca imi place sa respect legea, OK, sint italianca. daca tot am venit in tara asta de buna voie si nesilita de nimeni...

ps. asa, pentru cronica, asta n-avea nici asigurare...
http://www.nanopress.it/cronaca/2011/05/30/nettuno-romeno-ubriaco-investe-ed-uccide-un-ragazzo-di-16-anni_P1815419.html

PPS. si pentru cultura generala, din 28 iulie 2010 limita de 0,5 gr/l NU MAI E pentru toate categoriile de soferi. legea nu admite ignoranta.
Memorat

darius05
Sr. Member

« Răspunde #100 : 07-06-2011, 16:18:18 »

Poate ai dreptate nu am inteles eu bine,dar am specificat in mail ca este vorba de doi minori sub14 ani deci fara carte de identitate.Scuze repet nu sunt foarte bine informata.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #101 : 07-06-2011, 16:26:29 »

inseamna ca ti-au raspuns aiurea sau au copiat un raspuns standard

pai copiii vor avea pasaport cetatean roman cu domicil in strainatate si gata, nu ai ce buletine sa predai

Poate ai dreptate nu am inteles eu bine,dar am specificat in mail ca este vorba de doi minori sub14 ani deci fara carte de identitate.Scuze repet nu sunt foarte bine informata.
Memorat

alexy2010
Full Member
**

« Răspunde #102 : 07-06-2011, 18:02:49 »

Pentru mine toata problema asta tot dilema ramane.
Cu toata rezidenta in Italia si masina inmatriculata in Romania, nu inteleg cum se poate aplica legea asta. In primul rand, eu pot prezenta buletinul italian, la fel de bine cum il pot prezenta si pe cel romanesc, fara a demonstra rezidenta mea in Italia. In al 2-lea rand chiar daca voi prezenta buletinul italia, pot spune foarte frumos ca masina mea abia a ajuns pe teritoriul Italiei. Sunt obligat sa fac imediat inmatricularea daca sa zicem, "ma voi intoarce cu ea inapoi in Romania in cateva luni"?

Nu prea se aranjeaza bine in pagina legile astea ale lor, insa sunt sigur ca daca vor iti pot pune bete in roate sub orice forma...

Cu bine,
Luci.

tot ce ai spus, cu aratatyul documentelor, poate intra in declaratie falsa, e mult mai grav, decat un mic adevar si o amenda.

in Romania, ca tot spui ca legea este numai aici in Italia, si nu in tara: trebuie sa o inmatruculezi masina in TERMEN de 90 ZILE, ca altfel, o sechestreaza, si e mult mai grav si costisitor....

sa nu spun, ca acolo deja politia din sat-cartier-zona, sta cu ochii pe tine, ca pe buteliesi iti face socoteala de cand esti in tara si nu poti spune, ca ai fost, te-ai intors , ca nu te crede nimeni..
Memorat
alexy2010
Full Member
**

« Răspunde #103 : 07-06-2011, 18:04:55 »

Tocmai d-aia am pus masina pe numele fratelui meu! Wink Cool

asta a fost super pe ziua de azi... in alt mesaj ai spus, ca ti-ai inscris masina pe numele surori tale...  mor mor mor LoL LoL LoL
Memorat
iute3
Jr. Member
*

« Răspunde #104 : 14-07-2011, 22:34:34 »

se poate monta instalatie gpl aici in italia pe o masina cu numere de ro?se poate omologa acasa?a facut cineva asta?
Memorat
Pagini: 1 ... 5 6 [7] 8   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: