Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

permisul de conducere romanesc in Italia. NU E OBLIGATORIE CONVERSIA !

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 15   In jos
Imprimă
Autor Subiect: permisul de conducere romanesc in Italia. NU E OBLIGATORIE CONVERSIA !  (Citit de 30335 ori)
muratore
Veteran

« Răspunde #150 : 21-07-2010, 07:14:24 »

...in comune iti o ricevuta, daca vrei sa declari permisul...

ps  nu reusesc sa maresc poza, sa se vada mai bine...
« Ultima modificare: 21-07-2010, 07:22:42 de către bibanu8 » Memorat

Doamne, mare e gradina ta .....Smiley
clarita78
Newbie

« Răspunde #151 : 24-07-2010, 19:44:39 »

Seara buna tuturor! Nou nouta pe acest forum o zic pe-a mea! Mi-a fost foarte util topicul asta ca sa inteleg si eu care-i treaba cu permisul... riconoscimento o conversione.
  Riconoscimento in absolut! Foarte usor si la un pret rezonabil. 
  Scoala de soferi...vizita medicala: 57 euri, fotocopii dupa cartea de identitate, attestato di residenza, permisul romanesc, se ocupa ei de dus la motorizzazione si te chiama cind e gata. A! Pentru deranjul lor... inca 100 de euri! Iti lasa o hartie cu un numar de innregistrare (nr. de permis cred) si circuli asa pina cind la motorizzazione nu-i trimite fluturasul definitiv. Mi-au zis ca dureaza vreo doua luni. Ma rog!
  Cam asta-i! Am rezolvat in trei zile!
  Si pt. rezidenza tot usor. Am fost in comune pt. schimb de residenza, i-am aratat permisul romanesc si hartia de la scoala de soferi si gata! Astept abtipildurile alea acasa! Unu pt. permis si unu pt. cartea de identitate.
  Tin sa multumesc in primul rand autorului topicului si nu in ultimul rand tuturor celor care au dat sfaturi utile!

P.S.: Nu am inceput demersurile pt. permis pina cind nu am citit tot forumul!  hammer

Memorat
carmen_v98
Jr. Member
*

« Răspunde #152 : 14-08-2010, 09:00:46 »

buna tuturor  Smiley

sincer nu prea am avut habar unde sa scriu....intamplarea e asa : in dimineata devreme a lui vineri 13 ajungem in sfarsit la granita cu Ungaria unde surpriza..trageti in parcare pentru amenda ca permisul de conducere e expirat! sotul meu a incercat sa le spuna sa se uite pe verso..ca era pus timbrul ala roz cu valabilitate pana in 2017.. nu au vrut sa auda si s-au pus pe scris amenzi...
   to make a long story short...avem rezidenta in italia..sotul meu in 2007 a platit 120 de euro, vizita nedicala..tot si i-au spus ca mai bine ii aplica timbrul ala decat sa-l preschimbe ca dureaza prea mult, i-au aplicat acel timbru pe care scrie clar ca e valabil pana in 2017!
  am citit ce ati scris pana acum doar ca aici e un pic aiurea..permisul lui e expirat din 09.2009, el avand acel timbru a stat linistit...deci nu am habar ce trebuie facut...luni o sa telefonam la politia rutiera de aici din RO dar nu are prea mult timp...sa faca altul aici apoi din nou sa-l inregistreze in baza de date in Italia..e valabil cel pe care il are...poate sa treaca granita inapoi cu el? evitand ungurii de data asta  Grin...ma tot intrebam daca e singurul roman in situatia asta care trece prin vama Nadlac...
 Multumesc si o zi buna tuturor! Smiley
Memorat
muratore
Veteran

« Răspunde #153 : 14-08-2010, 10:56:18 »

i-au aplicat acel timbru pe care scrie clar ca e valabil pana in 2017!

...doar in Italia...cred...

...e o mare confuzie aici, si unui cunoscut i-au trimis "bollino" cu valabilitatea mai mare decat a permisului...
...parerea mea e sa faceti tot posibilul sa schimbati permisul in tara si apoi, la intoarcerea in Italia, faceti iarasi "riconoscimento" sau "conversione"...
Memorat

Doamne, mare e gradina ta .....Smiley
john
Newbie

« Răspunde #154 : 07-09-2010, 17:55:24 »

salut tuturor....oameni buni,am tot citit mesajele voastre despre aceasta conversie a permisului de conducere romanesc,insa pot spune ca nu sunt inca lamurit pt ca eu m-am intalnit cu o alta situatie...am fost ca oricine la o scoala de soferi si am intrebat procedurile ce trebuie sa le fac pt a schimba permisul romanesc in italian...si o duduie de acolo mi-a insirat pasi ce trebuiesc facuti....traducerea permisului de conducere la consulat(120euro),apoi fuga la prefectura de care apartii sa fie legalizata traducerea apoi din nou la scoala de soferi cu legalizarea pt a se face recunoasterea permisului.....asadar,intrebarea mea este......chiar se face recunoasterea permisului numai la scoala de soferi fara sa ajungi pe la consulat asa cum multi o spun pe acest forum?     As dori un raspuns mai clar cineva care sa confruntat cu aceasta situatie mai recent Huh?   SALUTARI TUTUROR
Memorat
eccellentesuperdeluxe
Vizitator
« Răspunde #155 : 07-09-2010, 19:55:23 »

Au incercat sa te traga pe sfoara,sau, in cel mai bun caz,multi dintre ei nici nu stiu cum sunt legile si trebuie sa le scoti in fata o foaie de hartie cu legea cu pricina pe care ti-ai tiparit-o,cu multa rabdare,de pe internet.
eu m-am informat pentru un prieten de-al meu si aia de la scoala de soferi mi-au zis,asa cum au scris altii pe aici,ca se ocupa ei cu demersurile pe care ar trebui sa le faci daca ai cadea in ispita sa te duci la ambasada sa faci traducerile.
In capcana asta a cazut si soacra mea la inceput cand a venit in Italia.

Memorat
simonetta71
Sr. Member

« Răspunde #156 : 07-09-2010, 20:13:42 »

eu mi-am facut recunoasterea anul acesta...am depus documentele direct la motorizzazione (si nu la scolile de soferi),prin februarie iar in mai era gata...am platit vreo 30-40 de euro si nici vorba de traducerea permisului sau legalizare la consulat...
Memorat
eccellentesuperdeluxe
Vizitator
« Răspunde #157 : 07-09-2010, 20:33:27 »

poti sa faci sau acolo (la scoala de soferi) sau la motorizzazione.
depinde unde esti tu mai comod.
cum de la opera la via cilea e mare bataie de cap-eu ma duc in aproprierea stadionului numai pentru a vedea meciurile de la AC Milan-as prefera sa mi-o fac la scoala de aici.
cinci minute de mers pe jos!  Grin
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #158 : 07-09-2010, 20:51:50 »

depinde unde esti tu mai comod.
depinde unde ti-e mai comod, marcule...
ca el/ea e mai comod/a cind nu vrea sa faca eforturi...adica cind ii e LENE Wink
Memorat

oprea_Rd
Newbie

« Răspunde #159 : 08-09-2010, 08:56:39 »

am ajuns din pacate prea tarziu pe forumul acesta. dar o sa imi sciu aici experienta, sa fie invatatura de minte si altora!
La motorizzazione si la scolile de soferi mi-au spus ca trebuie sa fac conversia sau cel putin recunoasterea permisului dupa un an de rezidenta in Italia. Pt caonfirmarea spuselor lor am chemat Consulatul Romaniei la Milano, iar o duduie mi-a spus confirmat si ea: TREBUIE facuta conversia sau recunoasterea; incercand dumneai sa fie dragutza, chiar m-a sfatuit sa fac o conversie pt ca: au acelasi cost, ca as avea un document italian in plus, etc. Ba chiar m-a sfatuit sa vin la Consulat in luna august ca sunt cozi ceva mai reduse decat in restul anului. Zis si facut, in august m-am prezentat la Consulat, unde am gasit o coada interminabila. Portarul, care e in acelasi timp si cel care da diverse informatii, mi-a recomandat sa vin intr-o dimineata la ora 7 pt ca el incepe deja sa dea numere de ordine de la acea ora, chiar daca programul de lucru propriu-zis incepe de la orele 9. L-am intrebat daca traducerea se poate face doar la ei sau se poate face si in Romania (aveam in vedere faptul ca trebuia sa ma duc oricum pe la mama in Ro). El mi-a spus, iar in aceiasi zi mai tarziu la telefon duduia de la Consulat mi-a confirmat, ca TRADUCEREA SE POATE FACE DOAR LA CONSULATELE ROMANE DIN ITALIA, deoarece apostila doar ei o pot pune pe document.
Cateva saptamani mai tarziu am revenit la ei de dimineata (6:45) iar la ora 11:55 am reusit sa am in schimbul a 120 de euro traducerea datei mele de nastere si a altor cifre  in italiana. Mi-au spus ca pt legalizarea traducerii trebuie sa merg in prefectura. De asemenea si aici mi-au confirmat (de data asta doar cu jumatate de gura, ca doar ei sunt autorizati in a face traducerile).
Intrucat nu doream sa mai pierd o alta zi de lucru pt a merge in prefectura am cautat in internet pt a vedea daca pot delega pe cineva pt a merge in locul meu acolo.
Am descoperit apoi forumul asta si alte situei din care reiese clar ca:
1. conversia nu este obligatorie, e doar recomandata;
2. traducerile se pot face in Romania sau Italia de catre orice traducator autorizat; actele vin apoi legalizate de catre prefectura
3. scolile de soferi sunt pline de incompetenti care nu cunosc legile; mergand in motorizzazione pt conversie/recunoastere economisesti circa 100 de euro
4. Consulatul Romaniei la Milano e plin de idioti; e drept ca idiot sunt si eu pt ca m-am inhamat la treaba asta increzandu-ma in ei; dar, domnul portar, duduia de la telefon si tipul de la ghiseu puteau sa imi raspunda cu un simplu "nu stiu", imi era de ajuns pt a urma apoi calea corecta si a economisi o gramada de bani. Sistemul de lucru cu publicul e de-a drepul inuman, ei sunt incompetenti si nepoliticosi; in plus sunt si hoti, banii pt traducere practic mi i-au furat. NU IMI ESTE CLAR insa daca atestatul de autenticitate dat de Consulat  poate fi dat doar de Consulat.
5. nici macar la motorizzazione nu sunt foarte bine informati in privinta legilor: ei cer pt conversie certificat medical; legea spune ca pt conversie/recunoastere este obligatoriu certificatului doar daca rezidenta ta in Italia depaseste durata valabilitatii permisului..
As mai avea un miliard de consideratii de facut dar ma opresc aici...
Memorat
eccellentesuperdeluxe
Vizitator
« Răspunde #160 : 08-09-2010, 09:25:13 »

eu mi-am facut recunoasterea anul acesta...am depus documentele direct la motorizzazione (si nu la scolile de soferi),prin februarie iar in mai era gata...am platit vreo 30-40 de euro si nici vorba de traducerea permisului sau legalizare la consulat...

De aia zic eu ca multi dintre acesti domni nu cunosc sau se prefac ca nu cunosc legile.
In capcana asta a cazut cineva din familie: soacrei mele i-au zis ca trebuie sa se activeze sa faca traducerile si a facut de mai multe ori dus/intors de la consulat.
Pierdere de timp si de bani!
Memorat
giovanna
Full Member
**

« Răspunde #161 : 21-11-2010, 20:01:23 »

As vrea sa stiu daca este cineva dintre voi care lucreaza ca sofer pe tir in Italia cu ADR -ul obtinut in Romania? o persoana care are carnet italian poate lucra cu ADR-ul romanesc?
Memorat
rocopena
Jr. Member
*

« Răspunde #162 : 13-01-2011, 11:00:52 »

Sunteti siguri ca nu e obligatorie  conversiunea?ptr ca in carte scrie ca da,e obligatorie
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #163 : 13-01-2011, 11:36:03 »

Sunteti siguri ca nu e obligatorie  conversiunea?ptr ca in carte scrie ca da,e obligatorie

care carte ?

poti face conversie sau recunoastere

p.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #164 : 13-01-2011, 11:41:32 »

uite aici, text clar si la zi

http://www.sicurezzatrasporti.it/documentazione/patente_guida/comunitaria.html

PATENTE COMUNITARIA
Riconoscimento della patente comunitaria

Le patenti di guida rilasciate dagli Stati membri della CE sono equiparate alle corrispondenti patenti di guida italiane ( art. 1 della direttiva n. 91/439/CEE, così come modificato dal D.M. del 14 novembre 1997). Il titolare di una patente di guida in corso di validità rilasciata da un altro Stato membro della CEE che acquisisce in Italia la sua residenza ha tre possibilità:

1. può convertire la sua patente di guida nell'equipollente patente italiana. In tal caso deve recarsi presso un ufficio provinciale della Motorizzazione Civile e presentare richiesta di conversione.

2. può conservare la sua patente originaria, facendola riconoscere. In tal caso deve recarsi presso un ufficio provinciale della Motorizzazione Civile e presentare richiesta di riconoscimento.

3. può conservare la patente originaria, senza procedere ad alcun riconoscimento. In questo caso, si potrebbero tuttavia avere inconvenienti o ritardi in sede di rilascio del duplicato per smarrimento, furto o distruzione della patente, essendo necessario richiedere notizie allo Stato di rilascio per il tramite delle normali vie diplomatico-consolari. NB: il riconoscimento della patente dà gli stessi diritti del possedere una patente italiana, quindi, ad esempio, riconoscendo una patente comunitaria di categoria B è possibile richiedere il conseguimento della categoria A svolgendo solamente la prova di guida.

Documentazione da presentare:

- Patente comunitaria originale, in visione, e fotocopia perfettamente leggibile di ambo i lati della stessa.

- Istanza su modello TT 2112 (in distribuzione allo sportello) compilato e sottoscritto.

- Attestazione del versamento di € (*) sul c/c 4028
- Attestazione del versamento di € (*) sul c/c 9001 I bollettini di conto corrente postale prestampati e con codice a barre sono reperibili presso gli Uffici Postali e gli Uffici Provinciali del Dipartimento Trasporti Terrestri. Non è possibile usare bollettini di c/c postale non prestampati.

- Carta d'identità + relativa fotocopia

- Fotocopia codice fiscale

- Autocertificazione di residenza con dichiarazione della data nella quale è stata ottenuta. (Molte patenti comunitarie hanno validità superiore a quella italiana, facendo il riconoscimento ci si adegua alla normativa della validità vigente in Italia. Verranno conteggiati gli anni di validità relativi alla categoria posseduta a partire dalla data dell'avvenuta acquisizione della residenza. Presentando un certificato medico in bollo rilasciato da ASL si otterrà la validità dei 10 o 5 anni a seconda la categoria di patente posseduta)

- Se la domanda è presentata da persona diversa dall'interessato l'impiegato addetto alla ricezione della domanda dovrà procedere all'identificazione del delegato a mezzo di un valido documento di identità personale dello stesso. Occorrerà produrre altresì una delega sottoscritta dall'intestatario della pratica con firma semplice accompagnata da un valido documento in fotocopia del delegante.
Memorat
Pagini: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 15   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: