Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15   In jos
Imprimă
Autor Subiect: permisul de conducere romanesc in Italia. NU E OBLIGATORIE CONVERSIA !  (Citit de 32864 ori)
Tania
Jr. Member
*

« Răspunde #45 : 19-08-2008, 19:53:31 »

ovidelu,
nu permisul e cu cip, e o alta scheda eliberata de nu stiu cine de pe la cameraq de comert, tu vorbesti despre tahirafele digitale care incep sa se foloseasca tot mai des, trebuie sa ai tahigraf digitala la care poti conduce doar daca ai scheda din aia cu cip cum spui tu, care e strict personala.
Memorat

per aspera ad astra
ovidelu11
Sr. Member

« Răspunde #46 : 19-08-2008, 20:20:09 »

Se vede ca am inteles gresit eu! Scuze! Embarrassed
Memorat
Award
Veteran

« Răspunde #47 : 19-08-2008, 21:09:50 »

Azi am aflat de la un tip care are un depozit de materiale, si care nu minte, ca mai nou, pe masinile categorie C se monteaza un aparat ce foloseste o cartela pe care sunt trecute datele societatii si NOUL permis de conducere electronic ce are inserit un cip. Deci e ca un decoder cu doua cartele! Si chestia asta inregistreaza tot timpul cat conduci camionul. Ai un orar de respectat si sigur nu mai poti face straordinari. Daca mergi sa lucrezi ptr o firma de transport cred ca iti convine sa il faci pe ala italian( mai ales daca ti se ofera ocazia sa schimbi slujba, ceea ce des se intampla p'aici).
 Eu l-am schimbat in 2006 si nu mi-a dat d'ala cu cip. Vreau si eu!!!! Cum spuneam prin alt topic: alti bani alta distractie! Undecided

Aoleo ce confuzii  ... Wink
 ... pe masinile care depasesc 3,5 tone ESTE OBLIGATORIU de mult timp dotarea autovehicolului cu TAHOGRAF . iar msinile mai noi de 2006 trebuie OBLIGATORIU sa aibe un tahograf DIGITAL .
 Noul permis de conducere se numeste CQC  :

" PATENTE C PROFESSIONALE ( CARTA DI QUALIFICAZIONE DEL CONDUCENTE)

ORA SI PARTE!!!!

Con la pubblicazione sulla Gazzetta Ufficiale ( 05.04.2007) dei decreti attuativi, prende il via la carta di qualificazione del conducente ( CQC) detta anche patente professionale o di servizio.

Sarà obbligatorio averla:

-        Dal  10 settembre 2008 per  gli autisti professionali che guidano autobus

-         Dal  10 settembre 2009 per gli autisti professionali che conducono autoveicoli trasporto merci
Per conseguire la CQC occorre:

-         essere titolari di patente c o CE oppure di CAP  D

-         frequentare un corso di formazione di 280 ore organizzato da una autoscuola autorizzata

-         superare appositi esami
Coloro che alla data del 5 aprile 2007 risultano già titolari di patente C, CE oppure di CAP D possono richiedere la CQC senza frequentare il corso e sostenere gli esami, presentando apposita richiesta.
Per maggiori dettagli rivolgiti alla tua autoscuola di fiducia. 
   La CQC (patente di servizio) apre agli autisti professionali un “doppio contenitore di punti” sulla patente:

-         le infrazioni commesse alla guida del “ veicolo di lavoro” comportano la detrazione di punti sulla CQC

-         le infrazioni commesse alla guida del proprio veicolo comportano la detrazione di punti sulla patente

Anche la CQC ha una dotazione di 20 punti che si possono recuperare frequentando appositi corsi di recupero presso le autoscuole autorizzate.
"
Memorat

Cu prostul nescolarizat ,  te lupti putin , si ai scapat
dar duci o lupta colosala ,  cu prostul care are scoala "
Award
Veteran

« Răspunde #48 : 19-08-2008, 21:12:41 »

Si chestia asta inregistreaza tot timpul cat conduci camionul. Ai un orar de respectat si sigur nu mai poti face straordinari.
Esti sigur Huh?

ia vezi tu aici :
 http://www.video.mediaset.it/video.html?sito=iene&data=2008/01/25&id=4352&categoria=&from=iene
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #49 : 19-08-2008, 21:29:28 »

allora, va decideti? tahigraf sau tahograf? ca m-ati innebunit de cap Tongue
Memorat

Award
Veteran

« Răspunde #50 : 19-08-2008, 22:40:19 »

allora, va decideti? tahigraf sau tahograf? ca m-ati innebunit de cap Tongue
In ROMANESTE  : TAHOGRAF DIGITAL
 In ITALIANA   : TACHIGRAFO DIGITALE

Sper ca am fost destul de clar in exprimare ... LoL
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #51 : 19-08-2008, 22:42:58 »

asa frate, ca nu stiam ce sa-mi montez pe masina  LoL
Memorat

Award
Veteran

« Răspunde #52 : 19-08-2008, 22:49:38 »

asa frate, ca nu stiam ce sa-mi montez pe masina  LoL

Opa , stai ca n-am inteles bine ...ti-ai cumparat un tir ? Grin
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #53 : 19-08-2008, 23:31:59 »

aaaaaaa.... numai pe tir se poate pune?!
Memorat

Award
Veteran

« Răspunde #54 : 20-08-2008, 08:50:26 »

aaaaaaa.... numai pe tir se poate pune?!
Tot ce depaseste 3,5 tone ...binenteles cu cateva exceptii : salvari , masini pr scoala de soferi , vehicole ale armatei , etc
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #55 : 20-08-2008, 13:42:05 »

cind vorbesti de greutate, cu sau fara pasageri? Grin
« Ultima modificare: 20-08-2008, 13:43:40 de către Madalina_Reloaded » Memorat

ovidelu11
Sr. Member

« Răspunde #56 : 20-08-2008, 16:55:42 »

35 quintali sau 3,5 tone masa totala. treaba cu tahograful se foloseste la cele care depasesc aceasta masa si cele care transporta persoane(de la 9 in sus)
 deci exista NOUL permis de conducere!
Memorat
Award
Veteran

« Răspunde #57 : 20-08-2008, 18:51:45 »

deci exista NOUL permis de conducere!

Exista dar nu este in vigoare , abia din 2009 . Eu il am dar pana in 9 septembrie 2009 il tin in loc de bibelou .
Memorat

simonetta71
Sr. Member

« Răspunde #58 : 13-10-2008, 17:14:14 »

salut, tuturor! am citit de 2 ori, cap-coada, acest topic si tot nu m-am lamurit...care-i diferenta dintre recunoastere si conversie?
Memorat
nikita
Veteran

« Răspunde #59 : 26-10-2008, 19:18:11 »

uite aici :

"Salut.Nu trebuie sa faca conversie ci riconoscimento della patente care sunt doua lucruri diferite.Riconoscimento inseamna ca permisul este recunoscut in italia si daca il pierzi poti sa il refaci si aici, cel putin asa mi-au zis de la motorizzazione.Ca sa faci aceasta procedura trebuie sa mergi in motorizzazione si sa completezi o cerere si sa platesti 2 chitante (nu e mult)si dupa cateva zile iti dau un tagliado ca sa lipesti pe permis cu nr de permis in italia.Atentie nu aveti nevoie de nici un act de la consulat pt asta ,spun asta ca pe mine m-au prostit cei dela consulat mi-au zis ca imi trebuie si nu era adevarat si am platit 70 de euro pe o hartie care nu-mi trebuia."

pe pagina 1
Memorat
Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: