Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 15   In jos
Imprimă
Autor Subiect: permisul de conducere romanesc in Italia. NU E OBLIGATORIE CONVERSIA !  (Citit de 32864 ori)
horatiu
Global Moderator
Full Member

« Răspunde #15 : 25-10-2007, 17:25:18 »

RICHIESTA RICONOSCIMENTO 
Dove

Uffici decentrati - settore trasporti (Uffici Provinciali Motorizzazione)   

Come

Compilare modello TT 746 (in distribuzione presso gli Uffici) 
 Allegare 
 Autocertificazione in carta semplice in cui si dichiara la propria residenza anagrafica in Italia   
 Attestazione del versamento di € 9,00 sul c/c 9001
 Attestazione del versamento di € 14,62 sul c/c 4028
 Patente estera posseduta in visione (e relativa fotocopia fronte - retro) 
 Se, secondo la normativa italiana, la patente da riconoscere e' scaduta e' necessario un certificato medico in bollo (e relativa fotocopia), con fotografia, la cui data non sia anteriore a 6 mesi, rilasciato da un medico di cui all'art.119 del Codice della Strada
Se il certificato medico non ha la foto, e la richiesta non e' presentata dall’interessato, deve essere allegata una fotografia autenticata. Se e' il diretto interessato a presentare la domanda, si procedere'all'autenticazione della foto direttamente presso lo sportello.

Rosana se pare ca mai are totusi o sansa. Huh?

h.i.m.

« Ultima modificare: 25-10-2007, 17:51:48 de către radu » Memorat
radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #16 : 25-10-2007, 17:57:21 »

Se, secondo la normativa italiana, la patente da riconoscere e' scaduta e' necessario un certificato medico in bollo (e relativa fotocopia),
Rosana se pare ca mai are totusi o sansa.  Huh?

ma tem ca nu, cred ca e vorba e intervalele de varsta conform legii italiene
( la patente B vale 10 anni fino ai 50 anni di eta', 5 anni se si hanno dai 50 ai 70 anni e 3 anni oltre i 70 anni )

deci nu permis expirat propriu-zis ci permis comunitar, valabil inca, dar care din cauza varstei titularului, nu ar mai putea fi recunoscut conform legii italiene
Memorat

rosana
Jr. Member
*

« Răspunde #17 : 25-10-2007, 18:48:30 »

va multumesc la toti pt raspunsuri Smiley
Memorat
ecstrim
Full Member
**

« Răspunde #18 : 07-11-2007, 14:39:16 »

Fiind primul meu post pe forum, va salut pe toti.

Tocmai vin de la Motorizzazione, unde am depus in urma cu peste o luna practica pentru conversia permisului de conducere romanesc pentru logodnica mea. Normal ca nu era gata, functionarul care trebuia sa se ocupe invocand lipsa traducerii permisului, traducere pe care ar fi trebuit s-o faca interesatul. Respectivul a invocat o circulara a Ministerului prin care, pentru cetatenii romani si bulgari, este inca necesara traducerea.

In momentul in care i-am cerut sa-mi arate respectiva circulara sau macar sa ne comunice numarul si data acesteia, a inceput sa "o dea la intors", ca trebuie sa facem cerere la secretariat pentru asta. Am fost la secretariat, unde secretara a inceput sa strige ca ea nu are timp, c-o fii, c-o patzi. Si-a sunat colegul, iar am avut o runda de discutii cu el, acum a schimbat placa: "oficiul are dubii privind autenticitatea permisului de convertit si pentru asta noi trebuie sa luam permisul si sa mergem cu el la ambasada pentru a-l autentifica".

Cum nimeni nu are timp de pierdut pe la ambasada pentru o treaba inutila, i-am explicat stimabilului ca "oficiul" lor a deteriorat respectivul permis de conducere, acesta fiind capsat impreuna cu alte acte la dosar si ca noi nu ne putem duce cu permisul deteriorat de ei, acesta devenind invalid conform legii romane (aici am exagerat putin, recunosc, dar a avut efect).

Cum problema il depasea in mod clar pe stimabilul functionar, am mers la directorul "oficiului" pentru a clarifica situatia. Domnul director se pare ca era oleaca mai inteligent si iata-ne inapoi, impreuna, in biroul stimabilului functionar, care a fost obligat sa caute faimoasa circulara cu necesitatea traducerii. Dupa indelungi cautari prin dosare, circulara ramanea de negasit (ce surpriza).

In momentul ala m-am enervat, si, pe un ton civilizat si ferm, i-am cerut stimabilului functionar sa-mi furnizeze in scris starea practicii si motivul pentru care practica se afla in acea stare chiar si dupa expirarea termenului de 30 de zile de la depunere (multumesc pe aceasta cale colegilor forumisti pentru ideea asta cu cerutul in scris, am prins-o citind pe aici). Directorul s-a fofilat afara din birou, iar stimabilul functionar s-a schimbat la fata (deci functioneaza  Wink).

Totul s-a terminat cu prelungirea practicii cu alte 60 de zile, timp in care dovada care ti-o lasa cand depui dosarul (o specie de formular completat si stampilat de ei) inlocuieste permisul de conducere, astfel interesatul poate conduce in continuare in Italia. Pe langa asta tipul ne-a dat numarul lui de telefon de la birou si sa-l sunam peste 15 zile. Nu ma astept la mare lucru din partea lui, oricum.

Dupa ce am plecat de ei am trecut pe la o autoscuola iar don'soara de acolo a fost foarte amabila si mi-a gasit faimoasa circulara de care cred ca vorbea stimabilul. In aceasta scrie ca, in cazul in care exista dubii privind autenticitatea permisului, "oficiul" poate cere ambasadei sa-l autentifice. Tot la autoscuola am mai aflat ca la noi in oras au cerut mereu aceasta traducere/autentificare celor care au depus dosarul pentru conversie (la romani ma refer si la dosarele de anul acesta).

In consecinta, cand trebuie mers pe la functionarii publici, inarmati-va cu rabdare, calm si nu uitati sa va informati voi despre practicile care va intereseaza (nu cred ca mai credea nimeni in afara de mine ca functionarii publici sunt niste incompetenti).

Numai bine tuturor!
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #19 : 07-11-2007, 16:08:32 »

un bravo ca ai avut @@

si sper sa-ti rezolvi repede problema Wink

p.
Memorat

kamelya
Jr. Member
*

« Răspunde #20 : 08-11-2007, 18:32:11 »

Cine stie daca pentru conversie mai e obligatoriu sa ai permisul de conducere emis inaintea rezidentei in italia si nu dupa, eu nu reuseam sa fac conversia inaintea intrarii in UE din acest motiv, am permisul de conducere emis dupa 3 zile de la rezidentza in italia si asta pt ca nu apucasem sa il iau si sa vin cu el, asa ca mi l-a trimis cineva prin DHL?!?!? .....si inca ceva, mai e nevoie de traducere si daca da mai poate fi valabila daca e deja stampilata de prefectura din 24.lug.2006 Huh?
   Va multumesc!
Memorat

valistoia
Jr. Member
*

« Răspunde #21 : 12-11-2007, 13:49:59 »

Pt recunoasterea permisului de conducere noi am mers la Scoal de soferi din localitate cu urmatoarele documente:
-copie xerox dupa permis si o fotografie recenta amandoua autentificate la primaria din comuna
- copii dupa toate documentele ( cerificat de rezidenta, CI, cod fiscal)
- alta copie simpla dupa permis
-copie dupa pasaport
- copie dupa vizele vechi, pt ca intre timp am sch pasaportul iar copii dupa permisele de sedere anterioare nu aveam, asa cum au cerut ei - au nevoie sa stie cand ai prima intrare oficiala in Italia!!!!!!?Huh??
- 65 eur taxa, nu stiu exact pt ce
Au zis ca fisa medicala nu mai trebuie pt ca permisul e valabil mai mult de 5 ani si cum in Italia se da permis doar pe 5 ani atunci inseamna ca nu treebuie fisa medicala Sad
E adevarat ca dureaza un pic mai mult pana vine "eticheta" ca nu e bulina ca e dreptunghiulara, dar deja la doi colegi au venit deja!
PS unuia din colegi nu au vrut s aii ia actele la sc de soferi pt ca avea permisul valabil pt mai putin de doi ani, asa ca m-as mira pt cine spunea ca il are deja expirat sa mai fie vreo sansa
Tot la scoal de soferi urmeaza dupa recunoastere sa fac si atestatul pt soferi profesionisti si care am inteles ca din 2008 e oblogatoriu (dar si necesar)
Memorat
rosana
Jr. Member
*

« Răspunde #22 : 20-11-2007, 11:45:39 »

va mc la toti pt raspunsuri,acum am rezolvat cu carnetul in rom ,dar acum nu stiu ce sa fac sa fac sau nu conversia.voi ce ziceti merita?
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #23 : 13-12-2007, 17:28:13 »

depinde ce planuri ....italiene ai.

oricum, de pe un carnet romanesc nu se pot taia pcte ptr amenzile luate aici de ex
iti poti raspunde singura deci, tu stii cum e mai bine ptr tine.

p.
Memorat

darkangelo
Sr. Member

« Răspunde #24 : 14-12-2007, 03:43:13 »

va mc la toti pt raspunsuri,acum am rezolvat cu carnetul in rom ,dar acum nu stiu ce sa fac sa fac sau nu conversia.voi ce ziceti merita?
Nu merita.
Cu permisul romanesc esti perfect valabiala in UE,si daca vor sa-ti ia puncte ....n-au decat sa incerce Wink
3 ani in urma le-am platit o amenda de viteza ,dar au cerut si puncte.Cum legea Romana nu prevedea asa ceva....ura si la gara.Oricum...364 de euro i-am dat.  hammer Angry
Cu permisul romanesc ai avantajul acum ca nu pot sa-ti rupa @@-le cu puncte.Sa si le rupa ei. Wink
Pana atunci...drive safe . Wink
Memorat

...........shut up and drive.......
mikadodo
Newbie

« Răspunde #25 : 17-02-2008, 13:29:47 »

..CIAO..am fost jefuita ca in filme...de o persoana mascata..m-a amenintat cu pistolul si a trebuit sa- i dau poseta..eram in masina ...in parcare cu o groza de lume in jur..am ramas fara carnet de conducere..aveam permis nou ca l-am schimat acum un an in Romania...eu am rezidenta italiana..cum fac sa am un duplicat..pentru ca nu ma pot intoarce acum la Bucuresti si am nevoie de permis..cu multumiri anticipate..astept un sfat!!!
Memorat
damago.it
Sr. Member

« Răspunde #26 : 17-02-2008, 14:50:58 »

Buna! Imi pare rau de ceea ce ti s-a intamplat. In primul rand trebuie sa mergi la carabinieri sa faci denuntul si sa le dai toate datele. Iti vor spune ei mai departe ceea ce urmeaza sa faci.
Memorat
andruzza
Sr. Member

« Răspunde #27 : 28-02-2008, 21:09:47 »

In urma unei amnezi s-ar putea sa pierd 10 puncte,asta in cazul in care judecatorul de pace nu va fi ingaduitor,daca le voi pierde,tinand cont ca permisul meu de conducere e romanesc,recupearea punctelor functioneaza dupa regula italiana,adica dupa doi ani trecuti de la comiterea infractiunii,fara comiterea alteia?
 Si o alta curiozitate,ne dau si noua bonus de 2 puncte la fiecare doi ani fara infractiuni cum fac italieni sau nu,deoarece in acest caz convine sa facem riconoscimento ,as zice eu?
Memorat
andruzza
Sr. Member

« Răspunde #28 : 03-03-2008, 19:49:36 »

eu nu mai inteleg nimik,azi am fost la scoala de soferi ca sa imi zica ce si cum sa fac pt a face recnoscimeno della patente si domnisorica aia mi-a cerut autentificarea permisului la Consulat,in final trebuie facuta sau nu,ca sunt in confuzie totala si mi-a mai zis ca noi putem circula cu permisele noastre linistiti decat pe o perioada de un an de la obtinerea rezidentei,dupa care trebuie facut obligatoriu conversia sau riconosimento,in caz contrariu mai iau si amendasi .
  Eu sunt intr-o dilema mare acum,mai am la dispozitie 15 zile sa fac recurs pt amenda,si as vrea sa sti cum naiba sa procedez.
  Fac pur si simplu recurs ,iar apoi sa ma astept la cei mai rau cand ma prezint la judecatorul de pace,adica raman fara permis,fara 10 pucte,platesc amenda de 370 de euro si mai iau inca una pt ca circulam cu permisul romanesc cand nu puteam?

Memorat
radu
gadjo
Veteran

« Răspunde #29 : 04-03-2008, 01:25:06 »

domnisoricii ii duci linkul tiparit din prima pagina.... apoi o intrebi respectuos de ce nu isi schimba meseria ...

despre partea a 2-a nu ma pricep
Memorat

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 15   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: