Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: postepay  (Citit de 1758 ori)
francesca89
Newbie

« : 19-03-2011, 17:16:17 »

buna,as vrea sa va intreb si eu ceva,de curand mi-am facut un postepay(visa electron),am bani pe el dar nu pot sa-i scot.Trebuie sa inregistrez undeva pe site-ul lor?am incercat sa cumpar ceva de pe e-bay,dar nici acolo n-am reusit nimic.Daca ma duc la posta sa intreb,nu ma inteleg cu doamnele de acolo,eu nu prea vb italiana,iar ele nu vb engleza.Astept un raspuns.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #1 : 19-03-2011, 18:46:38 »

daca ai bani pe el, inseamna ca i-ai pus cumva, nu? deci i-ai pus cind ti-ai facut cartea la posta?
pe situl lor nu trebuie sa faci nimic (nu e obligatoriu sa ai un cont online).

ce mesaj iti da la bancomat? (incerci sa-i scoti de la postamat sau de la alt bancomat?) dar cind incerci sa platesti pe ebay? (cu paypal banuiesc).
Memorat

francesca89
Newbie

« Răspunde #2 : 19-03-2011, 19:20:18 »

am lucrat ceva de acasa si i-am primit,deci nu i-am pus eu.de la bancomat am incercat sa-i scot de fapt de la mai multe.la primul bancomat scrria in engleza:please retry your card and contac your bank.iar la celalalt bancomat in italiana ceva de genu'(am mai mentionat ca nu vb it.)"...giorni esegui..."
daca imi aduc aminte bine.Iar pe ebay n-am selectat paypal,ca puteam sa selectez si postpay...de fapt nici nu stiu prea bine ce e paypal-u'.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #3 : 19-03-2011, 21:17:10 »

ok. deci cardul e activ.
1.tu trebuie sa mergi la bancomatul DE LA POSTA ca sa scoti bani (comision 1 €), sau la bancomatul din circuitul VISA si VISA electron (comision 1,75 € in Italia si UE, 5 € extra UE). Suma minima de scos e de 20 €, deci trebuie sa ai pe postepay o suma egala sau mai mare de 21 € (1 euro e comision pt operatie si nu te lasa sa golesti cartea de tot, deci citiva centi treuie sa-ti ramina).
2. pe ebay, cind e vorba de platit cu postepay, in general nu trebuie sa ai tu postepay, ci vinzatorul. adica tu ii incarci lui postepay-ul mergind la posta si varsind suma pe cartea lui. DAR NU E RECOMANDAT, de fapt e si interzis de catre ebay, din cauza ca au fost multe fraiude in felul asta.
3. paypal e un sistem in care te inregistrezi cu un cont, adaugi ca sursa de plata postepay-ul tau si, cind trebuie sa platesti, paypal ia bani de pe postepayul tau si-i transfera in contul (paypal) al vinzatorului. ASTA e cel mai sigur, pt ca esti si asigurata, in caz de frauda (nu-ti vine obiectul, nu vor sa-ti dea banii inapoi etc). esti asigurata pina la 1000 de euro, daca nu ma-nsel...
4. poti sa-ti deschizi un cont online pe poste.it si sa-ti monitorizezi postepay-ul de acolo (vezi citi bani ai, poti face transfer per alt postepay, poti plati buletine postale online...). te inregistrezi, apoi iti va veni acasa prin telegrama parola, in citeva zile.

apoi te sfatuiesc sa faci rapid ceva pentru limba italiana (sint cursuri gratuite organizate de primarii), pt ca nu te poti arunca sa faci tranzactii online si sa nu intelegi ce ti se spune.Wink

in ultimul rind, nu tine bani multi pe postepay, ci doar cit ai nevoie, cind ai nevoie. poate fi clonat (de catre dragii nostri cocetateni mai ales) si ramii fara bani. si-ti blocheaza si cardul posta, cind isi da seama ca te-au furat...greu se deblocheaza.
Memorat

titanicsatsuma
Sr. Member

« Răspunde #4 : 19-03-2011, 22:54:47 »

buna,as vrea sa va intreb si eu ceva,de curand mi-am facut un postepay(visa electron),am bani pe el dar nu pot sa-i scot.Trebuie sa inregistrez undeva pe site-ul lor?am incercat sa cumpar ceva de pe e-bay,dar nici acolo n-am reusit nimic.Daca ma duc la posta sa intreb,nu ma inteleg cu doamnele de acolo,eu nu prea vb italiana,iar ele nu vb engleza.Astept un raspuns.

Ca sa stii sigur daca ai bani sau cati bani ai, mergi la posta si ceri un extras de cont, nu-ti trebuie multa italiana ptr asta.
In alternativa poti sa ceri un fel de extras de la ATM-ul postei

Dupa aceea faci cum ti-a spus Madalina
Daca e sa ai sume mai mari lucreza cu 2 postepay...
Memorat

Tutti i pensieri intelligenti sono stati già pensati....
Goethe
francesca89
Newbie

« Răspunde #5 : 20-03-2011, 14:45:09 »

Mersi mult,mi-a fost de mare ajutor.
Memorat
danykamy
Jr. Member
*

« Răspunde #6 : 20-03-2011, 19:56:36 »

cardul inainte de prima folosire trebuia activat la un oficiu de poste italiene,chiar daca ai bani pe el.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #7 : 20-03-2011, 20:17:26 »

pai daca l-a facut la posta (ca nu l-o fi gasit in cutia de Dash), e activat din start.
daca l-a cerut prin telefon (nu cred), se activeaza tot la telefon.
Memorat

danykamy
Jr. Member
*

« Răspunde #8 : 21-03-2011, 18:40:07 »

draguta mea rautacioasa eu am 2 carduri prin poste al meu si sotia,cardurile si pinurile ne-au venit in cutia postala,dar cardul nu era activat a trebuit sa mergem cu ele la ghiseu la posta sa le activam,si nu mai fi nepoliticoasa asa.
Memorat
geaninakati
Veteran

« Răspunde #9 : 21-03-2011, 20:39:32 »

dany, pai asta incerca sa zica madalina, ca acel card (gasit sau nu in cutia de dash  :-))a fost activat in vreun fel.
Memorat

K.
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #10 : 21-03-2011, 21:09:52 »

draguta mea rautacioasa eu am 2 carduri prin poste al meu si sotia,cardurile si pinurile ne-au venit in cutia postala,dar cardul nu era activat a trebuit sa mergem cu ele la ghiseu la posta sa le activam,si nu mai fi nepoliticoasa asa.
dragutul meu, am scris mai sus: daca vine prin posta e pentru ca l-ai cerut la telefon.
pentru ca daca-l ceri la posta ti-l dau pe loc si activat (ar fi culmea sa te mai cheme o data sa-l activezi).
daca l-ai cerut la telefon, tot prin telefon il activezi, nu-i nevoie sa mergi la nici o posta. e de ajuns sa citesti ce mai scrie pe linga cardul ala, cind vine Wink

in alta ordine de idei, daca un card nu e activat, nici nu-ti pot varsa bani pe el (iar Francesca spune tocmai ca i-au fost pusi bani pe el de catre altcineva). poti avea bani pe el doar daca vechiul ti-a expirat si ai cerut altul nou si aveai credit.
Memorat

danykamy
Jr. Member
*

« Răspunde #11 : 22-03-2011, 17:40:08 »

depinde de poste eu am facut contractul direct la  posta dar oricum cardul mi-a ajuns de la Milano in cutia postala,si aia de la posta mi-au zis cand imi vine cardul sa vin cu el la ei,nu stiu acum cum se procedeaza in orasele mari eu vb de comune din regiunea lombardia.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: