Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: procedura esportazione macchina ( radiere ptr export in romania )  (Citit de 11253 ori)
nirolf
Newbie

« Răspunde #15 : 06-03-2011, 20:10:48 »

Mai mult ca sigur masina a avut "fermo amministrativo", insa odata cu adjudecarea masinii de catre o persoana fizica sau juridica, "fermo-ul" vine automat "cancelat" in termen de 60 de zile. Aceasta procedura o face Equitalia sau autoritatea care a confiscat masina. Pentru orice vehicul second-hand achizitionat esti obligat sa faci "pasaggio di proprieta' la PRA" in cele 60 de zile, dar nu inainte de a fi cancelat "fermo amministrativo", altfel trebuie sa platesti amenda in functie de zilele de intarzaiere, care oricum nu este foarte mare (in jur de 30 de euro pt 30 de zile). Daca faci pasaggio di proprieta' inainte de a fi cancelat fermo te trezesti ca ati apare in acte ca masina este supusa acelui fermo, iar daca te opreste politia sau carabinierii la control ramai fara masina 100%!!!

Insa in cazul de fata, eu nu am cum sa fac pasaggio di proprieta' din moment ce masina nu este si nici nu a fost vreodata inmatriculata in Italia!
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #16 : 07-03-2011, 11:07:54 »

e cum zice moonshiner

plus ca daca e "demolita" in romania cu sigurantza nu o poti duce pe roti din italia, e imposibil, e o masina care nu exista , nu are documente si nu are certificare europeana de ambient. de la italieni nu obtii nici un fel de nr de inmatriculare, provizoriu sau nu.

iar din romania nu cred ca obtii nr provizoriu ptr ca a fost demolata nu radiata ptr export
"demolare" dpdv legal inseamna ca masina a fost distrusa, ca nu mai exista.
deci nrul ei de sashiu nu mai are nici o inscriere legala.
e diferit de radiere ptr export, care implica doar un transfer intr-o alta tzara

deci dpdv legal cumperi un bloc de fier fara vreun act care sa ateste ca e "automobil"
o poti duce cu platforma. problema e ca trebuie sa vezi daca legea romana iti permite sa o reinmatriculezi si cu ce costuri

practic situatia ei devine similara cu cea a unei masini noi noutze de fabrica adusa de o firma oarecare de import. ca sa ii faci numere romanesti trebuie sa produci o documentatie similara
problema e ca tu nu ai nici un document
inainte sa faci pasul intereseaza-te la ACR daca se poate face ceva.

p.
Memorat

venu
Newbie

« Răspunde #17 : 18-04-2011, 12:28:51 »

> SA INTELEG CA DACA IMI DUC MASINA PE CARE O AM AICI INSCRISA PE NUMELE
> MEU IN ROMANIA O POT INSCRIE ACOLO,APOI SA O RADIEZ AICI??

da

>DAR CA S-O INSCRIU IN ROMANIA NU SE CERE DOVADA CA ESTE RADIATA AICI??

nu.

insa daca nu o radiezi aici dupa ce o inmatriculezi in romania, te poti trezi peste ani de zile ca ti se cere ba bollo auto neplatit (desi tu nu mai esti proprietar demult )si alte chestii de genul asta . deci o radiezi.

am si eu o problema asemanatoare..am inmatriculat masina in romania si inca nu am radiato in italia....imi poti spune si mie ce acte am nevoie ca sa o pot radia?certificatul de inmatriclare , numerele si ce mai aveam la masina au ramas la politia din romania atunci cand a fost inmatriculata..astept raspuns
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #18 : 18-04-2011, 12:39:13 »

raspunsul nu e la noi ci la motorizzazione de la tine din judetz

daca nu mai ai numerele probabil e suficient o declaratie de la ACR ca au inmatriculat in romania masina cu nr serie etc etc , pe care o traduci si legalizezi

ziceam, intreaba la motorizzazione de la tine, doar la ei trebuie sa mergi cu dosarul

si mai ales, fa-o cat mai repede ptr ca bollo regionale continua sa fie calculat si daca nu-l platesti te trezesti peste ani de zile cu sume exorbitante datorie ptr o masina care de fapt nu mai circula cu nr italiene

p.
Memorat

Cocolina
Sr. Member

« Răspunde #19 : 27-04-2011, 21:48:20 »

Venu...dupa ce iti faci documentele noi ,le traduci si legalizezi,pe urma mergi la ACI si faci o cerere pt radiazione per l'esportazione estero.Dua ce ei verifica ca ai platit bollo o radiaza de aici din Italia.
Memorat

Cerul n-ar avea curcubeul,daca ochii n-ar avea lacrimi...
Pagini: 1 [2]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: