Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Proceduri pentru: schimbarea numelui; transcrierea actelor de stare civila etc

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 2 [3]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Proceduri pentru: schimbarea numelui; transcrierea actelor de stare civila etc  (Citit de 9100 ori)
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #30 : 05-07-2010, 12:07:29 »

Deci plurilingv-ul l-am cerut tot la  Ufficio Stato Civile in primarie, du-te si cere-l spune-i ca trebuie sa transcrii casatoria in Ro . Nu esti singura straina pe acolo LoL. Sunt cu pluta dehhh.... e dreptul tau si obligatia lor sa iti dea toate certificatele de care ai nevoie .Iar cert ala ilatian e valabil numai in It , pentru restul tarilor deci cind trebuie sa il traduci este cel plurilingv valabil .

Sa inteleg ca sunteti amindoi romani? o sa intreb si iti raspund cit de curind, daca nu iti raspunde altcineva intre timp .
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #31 : 05-07-2010, 13:05:59 »

Jolie m-am intors ... deci poti sa te duci tu linistita cu toate actele la primaria de careapratii tu cu domiciliul si e ok, e ca si cum ati fi ales domiciliul comun asta al tau ... oricum ei la primarie transmit si priomariei unde domiciliza sotul si celor in care v-ati nascut dc cumva v-ati nascut in alte localitati .. deci e ok... mergi singura si rezolvi
Memorat
dani
Vizitator
« Răspunde #32 : 06-07-2010, 14:34:32 »

uite asta inseamna ca Romania sa castige bani de 2 ori...toate casatoriile si nasterile, statul italian prin comuna-anagrafe, sunt obligati sa le declare la Ministerul afacerilor externe, apoi la tara de origine...dar cum Romania, vrea sa castige de 2 ori banii, ca de obicei, nu transmit aceste date la residenta respectiva, adica la evidienta populatiei si de acolo in comuna...uite asa, suntem obligati sa facem 2-3 randuri de acte, pt a transcrie casatoriile sau nasterile...ei, prin toate birourile care au luat fiinta ca ciupercile dupa ploaie, incep sa castige banii, cu traduceri-apostile-superapostile...si uite tot asa...

de ce nulla-osta e valabila doar 6 luni??? pt ca atunci cand te duci sa o iei, normal ca acea hartie va trebui declarata, apoi ajunge si cea de la starea civila, atunci impreuna AR TREBUI sa legalizeze casatoria in tara...dar cum asa ceva nu se face,statul nostru cere sa o declari tu personal cu costurile si drumurile de rigoare... uite de asta, eu ma consider casatorita si in tara, chiar daca nu am declarat nimic acolo...dar in caz de divort, cu d-zeu inainte, ma divortez aici...chiar daca trebuie sa platesc dublu...pt ca asta nu inseamna ca daca nu am declarato acolo, eu sunt single  LoL...nuuuu, ci sunt casatorita, si pt america, si toate tarile... Grin si buzunarele nu le umplu la nimeni in tara....
« Ultima modificare: 06-07-2010, 14:36:52 de către dani » Memorat
joliejolie86
Vizitator
« Răspunde #33 : 07-07-2010, 09:35:23 »

merci mult pt rasp crista...am pus pe cineva sa se intereseze am inteles ca e buna hartia care o am si e si apostilata deci e buna nu treb nici un plurilingv slava domnului  LoL  apoi au zis ca ne trebuie buletinele copie si legalizare certif de nastere copie legalizata si o declaratie de la notar cu numele care o sa il iau ,bineinteles si traducerea de pe cerftif legalizata...aici la comuna mi'au zis ca au trimis o foiae la consulatul de la roma precum ca ne'am casatorit da nush la ce era bun sa trimita ca oricum consulatul nu da 2 bani daca nu imi transcriu eu casataria ca ei nu cred ca o fac singuri pt ca le lipsesc actele noastre da deeh a facut si comuna din italia ceva:))
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #34 : 07-07-2010, 10:47:07 »

cu placere ...
Memorat
MARAMURESEANCA
Newbie

« Răspunde #35 : 24-08-2010, 17:19:39 »

Buna ziua la toata lumea.. este pentru prima data ca v-am gasit incercind sa caut informati despre procedurile schimbarii numelui..Problema mea este urmatoarea : in urma divortului avut in Romania,trebuie sa imi reiau nummele anterior casatorie(numele de fata cum se zice la noi in Maramu)... Asadar stie cineva cum sint procedurile si ce trebuie sa fac? mai ales aici in Italia , la intoarcere cu alt nume ce drumuri trebuie facute? aici am toate actele inclusiv permisul a conducere pe care l-am luat aici, pe numele fostului sot...contractul de munca va trebui sa-l schimb si acesta? va multumesc anticipat.. numai bine la toti romani in italia.. 
Memorat
Abraxas
Tengy
Sr. Member

« Răspunde #36 : 07-04-2011, 23:51:25 »

vrun certificat de casatorie italian exista? Cand si de unde se primeste
Ne-am casatorit in Romania apoi am facut tot ce trebuia la ambasada pe acolo, cred ca ei trebuiau sa ne-o trimita.
De atunci astept dar nu stiu nici macar unde tre sa ma informez . Si io mi-am schimbat numele, cred ca ar fi nevoie de certificatul ala ca sa dovedesc schimbarea de nume.
Memorat

Pagini: 1 2 [3]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: