Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Rezidenta  (Citit de 602 ori)
Godzzi
Newbie

« : 26-02-2011, 18:25:45 »

Salutare si bine v-am gasit dragi compatrioti.

Apelez la acest forum pentru prima oara de cand am inceput sa ma lovesc de niste probleme in mica Italie.

Problema suna cam asa:

In noiembrie 2010 am reusit sa obtin un job printr-o companie romaneasca la care voi presta in Italia. Job-ul este in una din bazele americane de langa Vicenza dar treaba sta cam asa: Job-ul respesctiv a fost pus la bataie de catre guvernul american patre o companie privata din america (contractor) si dupa accea aceasta companie (contractorul) a pus la bataie job-ul catre o alta companie care intamplator are sucursale in RO (subcontractorul). Eu am incheiat contractul de munca in Romania cu subcontractorul dar lucrul are practic loc in Italia si sunt trimis aici ca si DELEGAT. Pentru aceasta deplasare pe termen nedefinit eu primesc o plata sub forma de diurna fara sa contribuiesc in nici un fel la statul Italian in timp ce in RO iau salariu minim pe economie pe care compania nici macar nu mi-l da........da stiu.....tipic romanesc. Cred ca v-ati dat seama pana acum ca aceasta diurna este cam la negru......mie asa imi pare. Mentionez ca diurna este frumusica, imi permite sa ma intretin pe mine si prietena mea care nu lucreaza, fara nici un fel de probleme. Subcontractorul mi-a dat o adeverinta semnata si stampilata de ei in care este specificata aceasta diurna. Rolul ei a fost sa ma pot duce la Comuna unde locuiesc pentru a-mi obtine rezidenta. Mentionez ca acesta companie are trimise persoane prin toata Europa in acelasi fel (Germania, Belgia, Turcia) si ei au reusit sa-si faca rezidenta doar cu aceasta adeverinta.
Ei bine astazi am fost la Municipiul din orasul meu pentru a ne obtine rezidenta intr-un fel, eu si prietena mea. Din pacate nu am reusit in nici un fel deoarece: pe langa toate actele care le-am avut vor BUSTA PAGA care din cate stiu eu e fluturasul ceea ce la mine nu exista. Exista un fluturas romanesc dar care pe mine nu ma ajuta cu nimic in cazul de fata. Din pacate eu nu stiu mai deloc italiana si nici prietena mea si ne-a fost foarte greu sa ne intelegem cu doamna de la ghiseu. Eu cred ca ea a inteles ca eu lucrez cu acte in regula in Italia, dar situatia mea e mai speciala. prietenei mele nu i-o poate face deoarece nu lucreaza. Singura metoda care i s-a dat a fost sa aiba 5200EUR in cont la care poate sa faca dovada + asigurare de sanatate pe 1an. Din cate am inteles de la doamna respectiva daca eu o sa am rezidenta nu exista nici o posibilata sa o iau pe prietena mea sub ingrijirea mea sa poata avea si ea rezidenta.

Cam asta e povestea mea si acum va cer ajutorul voua. Sper sa aveti niste raspunsuri pentru mine cum pot sa-mi obtin si eu rezidenta exceptant cei 5200EUR in contul fiecaruia.

Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #1 : 28-02-2011, 12:18:40 »

poti incerca asa

- tessera sanitaria TEAM aia romaneasca
- de la firma din romania incearca sa obtii o foaie in care declara , in engleza ar fi ideal, ca esti angajatul lor cu contract de tipul ..., ca au nevoie sa fii pe teritoriul italiei intre datele de si de si ca te plateste cu x euri lunar deci cu x euri anual(in care sa bage fara distinctie si asa zisa diurna ). scrisoare cu stampila si semnatura. asta o traduci in italiana si le explici ca e contracul care atesta veniturile.

Legea cu rezidentza spune doar ca trebuie sa demonstrezi ca ai cu ce te intretine daca ramai mai mult de 3 luni pe teritoriu
(si stiu cazuri in care a fctionat )

Dupa ce obtii tu rezidentza, faci o cerere asemanatoare ptr prietena, daca nu are foaie de venit chiar si romaneasca si nici 5200 in cont o treci la "fidanzata" care cere rezidenta "per motivi famigliari" si pe care o intretii tu. Si prezinti aceeasi foaie de mai sus care atesta ca castigi xxx euri pe an (sper ca sint mai mult de 15.000 net, cred ca atat e limita minima daca declari o persoana in intretinere)

Ce zic mai sus nu e solutia magica dar s-ar putea sa iti rezolve problema.
Eventual, in caz de refuz al angajatului de la ghiseu ceri civilizat sa discuti cu seful lui
Ori intri pe loc ori ti se fixeaza o audienta
Si ideal e sa te duci cu cineva care vorbeste limba iar daca vrei sa fii de mare efect cauta ceva avocatzel tanar , ieftin si plin de vointza care te poate acompania in ziua respectiva, cred ca cu 50-100 euri rezolvi
Pe astia ii gasesti ori la Chestura de la tine din oras la biroul de straini, gen se invart pe acolo in cautare de clienti ori lasa bilete de vizita ori pe la ceva consulat sau asoc de straini
sau cu  Pagine Gialle, cauti unu care e specializat pe straini, te duci in audientza, ar trebui sa fie gratis, ii explici ce vrei si vezi ce zice

p.
Memorat

Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: