Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: schimbare adresa  (Citit de 665 ori)
cosminpc
Jr. Member
*

« : 15-10-2007, 13:59:29 »

Buna ziua tuturor,

am o intrebare :

daca sunt inregistrat la primarie in Italia la un oras si imi schimb adresa ce obligatii am?

Trebuie sa anunt la primarie noua adresa? doar atat...

multumesc
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #1 : 15-10-2007, 14:12:27 »

obligatii nu ai, daca consideri ca ala e noul domiciliu si e util ptr tine sa-ti schimbi rezidenta , te duci in Comune si ceri tocmai asta, schimbarea de rezidenta

p.
Memorat

Iulia
Sr. Member

« Răspunde #2 : 15-10-2007, 15:51:45 »

daca ai masina trebuie sa schimbi adresa pe libretul de circulatzie si cert de proprietar teduci la ACI dupa ce ai facut schimbul de rezidentza si itzi explica totul acolo
daca ai carnet italian ai obligatzia sa il refaci cu noua adresa in caz contrar daca tzi se va cere si alt act de ex ci in momentul unui control si rezulta 2 adrese diferite iei amenda
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #3 : 15-10-2007, 16:03:48 »

da, daca ai masina tre sa faci si cele de mai sus, de fapt la milano te intreaba ei cand mergi sa ceri schimbarea (nu uita sa le amintesti daca uita ) si iti fac ei direct procedura ptr Motorizzazione, trebuie doar sa astepti adezivele acasa.

p.
Memorat

cosminpc
Jr. Member
*

« Răspunde #4 : 15-10-2007, 16:20:39 »

si legat carta d'identità care are adresa veche?

Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #5 : 15-10-2007, 17:05:35 »

n-am inteles ce ai vrut sa zici.

deci, pe scurt, treaba e asa.

vrei sa schimbi rezidenta ?

1. da, vreau => mergi in Comune , le zici si te rezolva ei

2. nu, nu vreau => locuiesti unde vrei iar in carta d'identita' pastrezi
                   aceeasi veche adresa. e treaba ta unde locuiesti, nu te
                   obliga nimeni sa schimbi rezidenta

ptr optiunea 1. citeste si treaba cu masina proprietate pe care ti-am explicat-o mai sus.

sper ca acum e clar.

p.
« Ultima modificare: 15-10-2007, 19:32:48 de către pippus » Memorat

damago.it
Sr. Member

« Răspunde #6 : 15-10-2007, 19:23:22 »

Poate ca difera totul in functie de zona. Aici in Toscana unde stau eu lucrurile au stat in felul urmator: pentru schimbarea residentei am fost doar in comuna. Acolo s-au completat toate datele, noua adresa find inregistata automat si la sectorul "smaltimenti rifiuti". Dupa intocmirea cererii trebuie sa astepti acasa vigilii, iar daca nu te gasesc acasa nici la a doua vizita va trebui sa astepti scrisoarea de la ei, scrisoare cu care te vei prezenta in comuna. Cartea de id. ramane aceeasi, dar de fiecare data cand ai nevoie de ea trebuie sa specifici noua adresa. La completarea cererii esti intrebat daca ai masina, in caz afirmativ completezi un formular si ai de asteptat pana la 180 de zile sa-ti vina acasa cele doua autocolante care se vor aplica unul pe permisul de conducere, celalalt pe foaia tehnica.
Memorat
damago.it
Sr. Member

« Răspunde #7 : 16-10-2007, 09:01:36 »

As mai adauga ca noua adresa va trebui s-o comunici tuturor institutiilor, la Enel, Gaz, abonamentul Rai, a diferitelor firme sau banci etc pentru ca nu se modifica in mod automat si sa-ti verifici vechea cutie postala pt alte 2-3 luni de zile de la schimbarea rezidentei.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #8 : 16-10-2007, 10:13:28 »

abonamentul rai in nici un caz, sper ca nu l-ai facut vreodata.
Memorat

cosminpc
Jr. Member
*

« Răspunde #9 : 17-10-2007, 16:45:18 »

nu nici o problema nu am nimic pe numele meu

ci al proprietarului....

aveam doar rifiuti la primarie...

multumesc de raspunsuri

doar vream sa fiu informat de la alti

care sunt la curent
Memorat