Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Taxã de timbru pentru atestatele de ºedere  (Citit de 627 ori)
adelaide_
Vizitator
« : 23-10-2007, 10:16:59 »

Ministerul de Interne a emis o circularã, nr. 54 din 8 octombrie 2007, în legãturã cu aplicarea taxei de timbru pe atestatele de ºedere de la primãrii pentru cetãþenii comunitari.

Circulara clarificã faptul cã atât cererea de înscriere la primãrie, cât ºi atestatul de ºedere trebuie sã fie taxate cu o 'marca da bollo' de 14,62 euro.

Vã prezentãm textul circularei.

Obiect: Aplicarea taxei de timbru pe atestãrile eliberate cetãþenilor Uniunii Europene conform decretului legislativ nr. 30/2007. Prot. Nr. 15100/14865 din 8 octombrie 2007

La Primãrii au parvent numeroase cereri pentru a cunoaºte dacã atestatelor eliberate cetãþenilor Uniunii Europene, potrivit decretului legislativ nr.30/2007, trebuie sã li se aplice sau nu taxã de timbru.

Asupra chestiunii, acest Minister a formulat cerere de interpelare la Agenþia Fiscalã care s-a exprimat în sensul cã atestatele în discuþie (atestatele de înscriere în evident a populaþiei potrivit decretului de lege nr.30/2007 ºi atestatele de ºedere permanentã), ºi respectivele cereri sunt legate 'de actele ºi prevederle organelor administraþiei statului, regiunilor, provinciilor, primãriilor, eliberate celor care au fãcut cerere...' potrivit articolului 4 al Legii Tarifului din D.P.R Nr 6 din1972, astfel încât se taxeazã cu taxa de timbru încã de la origine, în valoare de 14,62 euro.

Pentru aplicarea normei în acest sens, cetãþeanul Uniunii care se va prezenta la evidenþa populaþiei pentru propria înscriere în registrul populaþiei rezidente, la predarea documentaþiei necesarã pentru stabilirea existenþei condiþiilor de ºedere, va adresa biroului o cerere - supusã taxei de timbru - de înscriere potrivit decretului legislativ nr.30/2007, ºi o cerere de eliberare a relativului atestat (care va avea s i aceasta taxã de timbru).

În acelaºi moment, interesatul va semna declaraþia potrivit art.13 din DPR 223/1989 (formularul APR 4).
DIRECTOR GENERAL
Porzio

http://www.comune.torino.it/ro/documente/tax-de-timbru-pentru-ates.shtml

si textul circularei 54/2007

http://www.servizidemografici.interno.it/sitoCNSD/ricercaNotizie.do?metodo=dettaglioNotizia&servizio=notizie&codiceFunzione=NT&ID_NOTIZIA=983
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #1 : 23-10-2007, 10:19:32 »

tocmai ce-am postat si eu un topic cu acelasi subiect Grin
http://www.meltingpot.org/articolo11271.html
Memorat
adelaide_
Vizitator
« Răspunde #2 : 23-10-2007, 10:20:43 »

tocmai ce-am postat si eu un topic cu acelasi subiect Grin

am vazut pe urma Grin
Le unesti intr-un singur subiect?
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #3 : 23-10-2007, 10:21:18 »

l-am inchis pe celalalt, de fapt cred ca o sa-l sterg, ca nu-si mai are rostul Smiley
Memorat
adelaide_
Vizitator
« Răspunde #4 : 23-10-2007, 10:22:33 »

l-am inchis pe celalalt, de fapt cred ca o sa-l sterg, ca nu-si mai are rostul Smiley

io cred ca si varianta in italiana e utila
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #5 : 23-10-2007, 10:26:24 »

varianta în italianã e în linkul postat de mine mai sus:

da' uite cã ºi copiez aici:

Circolare del Ministero dell’Interno n. 54 dell’8 ottobre 2007

Applicazione imposta di bollo su attestazioni per cittadini comunitari

Ringraziamo Paolo Fasano, Comune di Ravenna, per la segnalazione

Oggetto: Applicazione dell’imposta di bollo sulle attestazioni rilasciate ai cittadini dell’Unione europea ai sensi del decreto legislativo n. 30/2007.

Prot. n. 15100/14865 del 8 ottobre 2007

Sono pervenuti dai Comuni numerosi quesiti volti a conoscere se gli attestati rilasciati ai cittadini dell’Unione europea, ai sensi del decreto legislativo n. 30/2007, scontino o meno l’imposta di bollo. Sulla questione, questo Ministero ha formulato istanza d’interpello all’Agenzia delle entrate la quale si è espressa nel senso che gli attestati in argomento (gli attestati d’iscrizione anagrafica ai sensi del decreto legislativo n. 30/2007 e gli attestati di soggiorno permanente), e le relative istanze sono riconducibili ”agli atti e provvedimenti degli organi dell’amministrazione dello stato, delle regioni, delle province, dei comuni, rilasciati a coloro che ne abbiano fatto richiesta…,” di cui all’articolo 4 della Tariffa del d.P.R. n. 642 del 1972, e in quanto tali scontano l’imposta di bollo fin dall’origine, nella misura di euro 14,62. In attuazione del parere espresso in tal senso, il cittadino dell’Unione che si presenta all’anagrafe per la propria iscrizione nel registro della popolazione residente, nel consegnare la documentazione necessaria ad accertare la sussistenza delle condizioni di soggiorno, rivolgerà all’ufficio un’istanza - sottoposta a bollo - di iscrizione ai sensi del decreto legislativo n. 30/2007, e di rilascio del relativo attestato (che andrà anch’esso in bollo). Contestualmente, l’interessato sottoscriverà la dichiarazione di cui all’art. 13 del D.P.R. 223/1989 (modello APR 4). Si pregano le SS.LL. di voler dare tempestiva notizia ai Comuni di quanto sopra espresso.

IL DIRETTORE CENTRALE Porzio

La domanda di rilascio e l’attestazione di soggiorno devono essere in bollo da euro 14,62
Memorat
carmen@h
Sr. Member

« Răspunde #6 : 23-10-2007, 10:31:46 »

14,62X2=29,24 de euro ARUNCATI! Angry
Alti bani, alta bucurie Shocked

Memorat
Clau
Veteran

« Răspunde #7 : 23-10-2007, 10:32:59 »

eu ma intreb... pe cand taxa pe aer
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #8 : 24-10-2007, 09:55:35 »

adica eu care sunt in posesia atestatului deja acum trebuie sa pun singura timbrul pe el sau trebuie sa merg la primarie. Stai ca sun si ma lamuresc.
Memorat

dudu.duedue
Vizitator
« Răspunde #9 : 24-10-2007, 11:30:13 »

14,62X2=29,24 de euro ARUNCATI! Angry
Alti bani, alta bucurie Shocked

aceeasi Marie ... cu alta palarie

pai si certificatele de rezidenta erau eliberate in "bollo"

Citat
adica eu care sunt in posesia atestatului deja acum trebuie sa pun singura timbrul pe el sau trebuie sa merg la primarie. Stai ca sun si ma lamuresc.

nu stiu ce se intampla cu atestatele eliberate fara specificatia "marca da bollo"... cert este faptul ca daca mergi acum in Primarie si il soliciti trebuie sa platesti 14.62 € ... nu se pune nici un timbru fiscal, trebuie platit in numerar iar in josul paginii se specifica ca este timbrat fiscal.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: