Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Amendã - CE ºi CUM sã fac ...  (Citit de 1914 ori)
WebMan
Sr. Member

« : 24-07-2007, 21:58:04 »

Azi, când ajung acasã, mã opreºte custodele ºi mã pune sã semnez pentru un act judiciar adus direct de o GUARDIA GIURATA...

Semnez, intru în casã ºi descopãr cã e o AMENDÃ RADAR de pe data de 29 aprilie 2005, din ELVEÞIA !!!
Da, eu eram, mã ducema spre Amsterdam (  Grin ) ºi am trecut Eleveþia în câteva ore, NOAPTEA, cã la 4 dimineaþa intram în Germania...

Amenda, e TOATÃ în germaneºte, dar am reuºit sã înþeleg cã aveam 172 Km/h acolo unde trebuiam sã am 120 ...

Acum devine frumos...
Deci, au trecut 2 ani ºi (aproape) jumate...

Suma de plãtit e 1080,00 franci elveþieni, mai exact 623,20 € !!!!!

Dintre care, 880,00 FE pentru amendã ºi 160 FE pentru întârziere de un an...

Eu de 2 ani nu mai stau UNDE e scris DOMICILIUL DE PE AMENDÃ, cum m-am mutat am fãcut toate mersurile în comunã, deci de a doua zi
se putea ºti cã am schimbat adresa... Deci, pentru NOTIFICARE nu e vina mea...
Doi la mânã... pe foaia de la tribunal, nu e scris nimic, decât antetul Corte D'Apello Torino ºi:
Domanda di rimesa d'una decisione penale

Restul e TOT în GERMANÃ !!!!

Legea italianã zice asta:

Conducenti e veicoli stranieri 
 Le violazioni commesse con un veicolo con targa straniera, se non viene fermato, sono notificate entro 360 giorni al proprietario, il quale può utilizzare gli stessi strumenti di ricorso. Se previsto da accordi tra gli Stati interessati è possibile procedere all'esazione coattiva anche nei confronti di residenti all'estero. Nel caso il veicolo venga fermato, il conducente può effettuare immediatamente il pagamento in misura ridotta (il minimo della sanzione), se ammesso; questo implica l'impossibilità di proporre un successivo ricorso. In alternativa, deve versare una "cauzione" (che non impedisce un successivo ricorso) pari allo stesso importo della sanzione minima se il veicolo è immatricolato in uno Stato dell'UE o aderente all'Accordo sullo Spazio Economico Europeo, oppure, negli altri casi, pari alla metà della sanzione massima. Tale "cauzione" non impedisce un ricorso successivo ed è quindi opportuno che nel verbale venga precisato, nelle "dichiarazioni del conducente" o in altro modo, a quale titolo viene effettuato il versamento. Della somma consegnata deve essere rilasciata ricevuta. Se non viene effettuato né il pagamento in misura ridotta né il versamento della cauzione, al veicolo viene applicato il "fermo amministrativo", con la custodia in luogo autorizzato a spese del contravventore ed il divieto di utilizzazione fino al versamento di una delle somme sopra indicate. Le stesse disposizioni si applicano anche ai veicoli immatricolati in Italia che siano guidati da conducenti con patente di guida rilasciata da uno Stato non dell'UE, e che non abbiano un rapporto stabile con il territorio italiano desumibile, ad esempio, dalla lettera di assunzione presso un'impresa o una società italiana, dalla busta paga, ecc. 

Am de gând sã fac contestaþie, nu le plãtesc NIMIC pânã ce nu voi putea CITI ceea ce e scris, în limba ITALIANÃ sau... ROMÂNÃ...

A avut careva probleme de acest gen Huh?

ªtiu cã avem ºi avocaþi pe forum, se poate un pic de ajutor Huh?

Mulþumesc anticipat ...
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #1 : 24-07-2007, 22:20:12 »

giudice di pace, recurs in max 30 de zile. si insirui toate motivele ptr care nu platesti .
la torino e o avocata, a lasat datele pe forumul vechi:

Aveti nevoie de un avocat de incredere, cu care sa va intelegeti in romaneste, care sa va puna la curent cu drepturile dvs. in Italia in ce priveste munca, familia, despagubiri, casa si care intelege problemele dvs. indrumandu-va cum este cel mai bine? De astazi e posibil. Ma numesc Adriana Ionescu am urmat studiile in Italia si ma puteti contacta la cabinetul (Studio legale) din Torino, tel.011.50.59.11 sau prin email adriana.ionescu@tiscali.it.

p.
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #2 : 24-07-2007, 22:22:05 »

p.s.  - din ce imi povestesc colegii patiti, daca ai amenda in elvetia nerezolvata/neplatita si mergi iar la ei si te opresc la un control si se prind ca ai datorii , cica iti sechestreaza masina , deci grija Wink

p.
Memorat

karmeno78
Vizitator
« Răspunde #3 : 24-07-2007, 22:24:04 »

Eu nu sunt avocat...dar iti pot spune cum a fost in cazul nostru pt. o amenda in Elvetia.

Un an la rand ne-a venit amenda(tradusa in italiana)...adica o foaie cum ca trebuia sa completam foaia cu datele conducatorului si un nr. de cont de unde ei sa retraga bani si sa o trimitem pe o anumita adresa...
Scrisoarea NU venea niciodata recomandata...apoi adresa era scrisa gresit...adica totul ok numarul gresit...(scrisorile astea au venit cam 5 la numar)...cu toate ca adresa era gresita postasul o aducea dupa nume...

A trecut deja anul si chiar mai bine de un an...nu a mai venit nimic...
Oricum chiar sa si vina...nu platim nimic...fiindca eu declar cum ca nu am primit nici o instiintare...atata timp cat e si nerecomandata...

Tu nu ai de ce sa platesti...nu ai primit nici o instiintare in 2 ani...mai ales ca te-ai mutat (si inca de pe atunci erai in regula cu adresa peste tot...ca zici ca de a doua zi ai facut schimbari) etc etc...acum ca "te-au gasit" asta nu inseamna ca au dreptate...dupa 2 ani si....

Memorat
WebMan
Sr. Member

« Răspunde #4 : 24-07-2007, 22:24:46 »

Sun mâine...

ªtiu treaba cu ELVEÞIA, numai cã pânã azi nu ºtiam.... bine cã n-am "trecut" ...
Memorat

karmeno78
Vizitator
« Răspunde #5 : 24-07-2007, 22:25:30 »

p.s.  - din ce imi povestesc colegii patiti, daca ai amenda in elvetia nerezolvata/neplatita si mergi iar la ei si te opresc la un control si se prind ca ai datorii , cica iti sechestreaza masina , deci grija Wink
p.

...sau schimbi nr. la masina cum am facut noi... Embarrassed
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #6 : 24-07-2007, 22:27:06 »

da, sau schimbi nru  Grin
Memorat

moonshiner
Author
Sr. Member

« Răspunde #7 : 24-07-2007, 22:31:31 »

Citat
am reuºit sã înþeleg cã aveam 172 Km/h acolo unde trebuiam sã am 120 ...
era la vale? Wink

Am gasit asta despre amenzile elvetiene
http://www.andreaperotti.ch/2007/04/limiti-di-velocit-infrazioni-e-multe.html
Pare-se ca ai una grupa mare.

Parerea mea e ca legislatia italiana nu are treaba aici, tre sa vezi in cat timp se prescrie (daca se prescrie ) amenda dupa legea elvetiana. Curte de Apel din Torino doar a capsat si a trimis la destinatar.

Daca ajungi la granita elvetiana sigur iese la calculator si nu te lasa pana nu platesti.
Memorat
WebMan
Sr. Member

« Răspunde #8 : 24-07-2007, 22:32:43 »

Pãi maºina aia e de un an vândutã... unui prieten, care era cu mine-n maºinã atunci !!!   mor mor mor mor mor
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #9 : 24-07-2007, 22:35:04 »

beh, daca nu mai ai targa aia, pace, poti merge cum vrei.

nici lu ala nu-i fac nimic, poate demonstra ca nu era proprietar pe vremea aia

oricum tre sa vezi de recurs sau ceva, ca sa nu-ti trimita Esatri peste 5 ani ( buh, asa o fi fctionand si in cazul lor ?! )

p.
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #10 : 24-07-2007, 22:38:18 »

mda, cica pe autostrade max 120 km/h
culmea, cand am fost ultima data, pe langa Berna cu 170-180 eram pe prima banda ca mergeam prea incet...
ceilalti aveau majoritatea masini inmatriculate la ei

p.

Citat
am reuºit sã înþeleg cã aveam 172 Km/h acolo unde trebuiam sã am 120 ...
era la vale? Wink

Am gasit asta despre amenzile elvetiene
http://www.andreaperotti.ch/2007/04/limiti-di-velocit-infrazioni-e-multe.html
Pare-se ca ai una grupa mare.

Parerea mea e ca legislatia italiana nu are treaba aici, tre sa vezi in cat timp se prescrie (daca se prescrie ) amenda dupa legea elvetiana. Curte de Apel din Torino doar a capsat si a trimis la destinatar.

Daca ajungi la granita elvetiana sigur iese la calculator si nu te lasa pana nu platesti.
Memorat

WebMan
Sr. Member

« Răspunde #11 : 24-07-2007, 22:48:30 »

Mergeam încet cã eram ºi 6 în maºinã...   Tongue
Memorat

moonshiner
Author
Sr. Member

« Răspunde #12 : 24-07-2007, 23:13:12 »

alte sfaturi de la cine a patit-o aici si aici

Majoritatea spune ca e mai bine sa platesti daca mai vrei sa intri in Elvetia in urmatorii 5 ani. Intre timp  esti pasibil de arest.

Memorat
tudorM
Full Member
**

« Răspunde #13 : 28-07-2007, 23:46:45 »

da se poate merge cu 120 pe autostrada? LoL
Memorat

damago.it
Sr. Member

« Răspunde #14 : 29-07-2007, 01:13:21 »

L'art. 28 della legge 689/81 dice che "il diritto a riscuotere le somme dovute per le violazioni indicate dalla presente legge si prescrive nel termine di cinque anni dal giorno in cui è stata commessa la violazione.
L’interruzione della prescrizione è regolata dal codice civile." La prescrizione è un periodo, fissato dalla legge, trascorso il quale un diritto non può più essere fatto valere.
Per la riscossione delle multe tale periodo è di 5 anni dalla data dell’infrazione: dopo tale periodo se arriva la richiesta di pagamento della sanzione, il contravventore può presentare ricorso facendo valere la prescrizione intervenuta (che non può essere rilevata d’ufficio ma solo opposta dalla parte interessata).
  "...la notifica del verbale di infrazione al codice della strada è atto che interrompe la prescrizione, facendola ripartire daccapo, sia essa effettuata al contravventore che ad ogni altro responsabile in solido (non solo quindi a chi era alla guida ma anche al proprietario, se diverso dal guidatore)".

- la notifica della sanzione sia stata regolarmente comunicata entro 150 giorni dall’infrazione commessa, termine ultimo per tale comunicazione; è da ricordare che la notifica si intende validamente effettuata se spedita per posta raccomandata al domicilio risultante al PRA. Se ciò non è avvenuto si dovrà eccepire l’irregolarità di tale notifica;
  - se fra la notifica del verbale e quella della cartella esattoriale sono trascorsi più di 5 anni, il lettore potrà eccepire il decorso della prescrizione e quindi non pagare la sanzione;

Poate gasesti alte informatii care sa te ajute pe: http://www.strademulte.it/forum/

Memorat
Pagini: [1] 2   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: