Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 8 9 [10] 11   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Cartea de identitate româneascã ºi paºaportul  (Citit de 23113 ori)
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #135 : 07-04-2011, 15:58:32 »

din pasaportul romanesc simplu nu rezulta unde ai domicil sau rezidentza
Smiley)
practic ce ceri tu nu exista
adica daca e simplu = ai rezidentza/domicil undeva in romania, se presupune
adrese nu sint scrise

in ala CRDS scrie statul de rezidentza

p.

p.s. - uite un link f util si clar

http://www.pasapoarte.ro/pasaport-romani-strainatate.php

ptr cine se intreaba cum e, pasaportul CRDS poate fi cerut si in Romania, nu doar prin consulat

ea intreba daca-si poate face pasaport cu domiciliu in Ro si rezidenta in It... asta nu intelegea. nu exista asa ceva, zic eu.

exact. intrebam daca pot face la consulat in Italia pasaport din care sa rezulte domiciliu in Romania si rezidenta in Italia.
am citit ce a scris crista. merci
Memorat

Alizée
Veteran

« Răspunde #136 : 07-04-2011, 16:31:18 »

Banuiam ca nu exista Tongue
Si-a facut cineva de curand pasaportul in Romania? Dar cartea de identitate?
Cat dureaza? Ca nici nu stiu cat concediu sa imi iau  hammer Pe site-ul politiei nu scrie nimic...
Memorat
alexy2010
Full Member
**

« Răspunde #137 : 07-04-2011, 17:11:30 »

Banuiam ca nu exista Tongue
Si-a facut cineva de curand pasaportul in Romania? Dar cartea de identitate?
Cat dureaza? Ca nici nu stiu cat concediu sa imi iau  hammer Pe site-ul politiei nu scrie nimic...

Alize, nu are rost sa faci pasaport CRDS, mai ales ca presupun ca mai ai cate ceva prin tara...exact cum a spus si pippus, daca renunti la residenza-domiciluil roman, peste tot unde ve-i umbla dupa aia, vei plati toate taxele ca un strain...pe mine m-au sfatuit la pasapoarte sa nu renunt la domiciliul din tara...

de timp, depinde..ar trebui sa spuna cineva care a facut acum, ultimul tip de pasaport, cel electronic, sau cum se cheama... eu am facut acum 2 ani, si a durat 3 ore, pt ca normal este urgenta, dar nu era de scump ca sa nu merite, pt 3 ore
Memorat
mada
Jr. Member
*

« Răspunde #138 : 07-04-2011, 17:31:21 »

Pasaportul normal la urgenta ti-l face si in aceeasi zi, dar e valabil numai un an. pasaportul electronic e valabil 5 ani si dureaza trei saptamani de cand il ceri pana ti-l da, la Bucuresti la Iorga (si pentru cei din alte localitati decat Bucuresti). In provincie nu stiu cat dureaza. Buletinul dureaza si el vreo luna de cand depui actele si pana ti-l da.
Memorat
Alizée
Veteran

« Răspunde #139 : 09-04-2011, 21:02:32 »

Uff, ce mult dureaza...sincer ma asteptam mai putin. Nu vreau sa imi consum zilele de concediu prin romania...
Memorat
Anoushka
Newbie

« Răspunde #140 : 13-07-2011, 22:07:05 »

Seara buna! Sunt in criza de timp si citind pe ici pe colo mai mult m-am bulversat, asa ca mai bine intreb direct:
Peste o saptamana merg in Ro si vreau sa-mi reinnoiesc pasaportul CRDS expirat de 1 an (calatoresc cu cel it). Intrebarea mea este: de ce acte am nevoie si daca e posibil sa-l reinnoiesc in Ro sau doar la consulat in It?  Huh?
Multumesc.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #141 : 14-07-2011, 08:59:49 »

deci, din ce gasesc pe net, se pare ca de la 1 ianuarie pasapoartele CDRS se pot cere doar de la Consulat (??!!) si nu mai merge de la politia din orasul de rezidentza ?!
ai putea telefona la tine in judetz ca sa vezi cum e treaba

oricum, documentele necesare sint :

Pasaportul simplu pentru cetatenii romani care isi stabilesc domiciliul in strainatate

Cetatenii romani cu pasapoarte simple emise in tara, care obtin din partea autoritatilor statului in care se afla aprobarea / permisiunea de a-si stabili domiciliu se pot adresa misiunii diplomatice sau oficiului consular, solicitand inscrierea in pasaport a mentiunii stabilirii domiciliului in strainatate.

Pentru aceasta, vor completa si depune la misiunea diplomatica sau oficiul consular:

cerere tip, in 2 exemplare, care se gaseste la sediul birourilor de
    pasapoarte si reprezentantele diplomatice sau consulare ale Romaniei din strainatate; cererile se completeaza cu cerneala de culoare neagra si vor fi semnate de solicitanti in interiorul chenarului anume desemnat, fara sa se depaseasca conturul;
    pasaportul model 2001, original si 2 copii de pe pag. 2 - 3;
    certificat de nastere, in original si 2 copii;
    certificat de casatorie sau hotarare de divort, in original si 2 copii;
    dovada din care rezulta aprobarea stabilirii domiciliului in strainatate (viza in forma stabilita de autoritatile statului respectiv, carnet de rezident, pasaport national, carte de identitate ori alta dovada scrisa, eliberata in acest scop);
    3 fotografii color tip pasaport (4,5 cm x 3,5 cm);
    chitantele CEC sau trezorerie privind achitarea taxelor de emitere a pasaportului, respectiv taxa consulara ( 32 RON ) si taxa reprezentand costul pasaportului ( 64,2 RON );
    Cand cererea pentru eliberarea noului pasaport se depune in strainatate la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei, taxa consulara va fi achitata in valuta.

In situatia in care la depunerea documentelor necesare eliberarii unui pasaport, se solicita si includerea unui minor cu varsta sub 14 ani in afara documentelor mentionate mai sus, se vor prezenta urmatoarele:

cerere tip model nr. 4, in 2 exemplare;
    certificatul de casatorie al parintilor, in original si 2 copii;
    pasapoartele parintilor, in original si 2 copii;
    dovada aprobarii stabilirii domiciliului in strainatate (viza in forma stabilita de autoritatile statului respectiv, carnet de rezident, pasaport national, carte de identitate ori alta dovada scrisa, eliberata in acest scop), in original si 2 copii;
    acordul ambilor parinti ori al reprezentantului legal privind includerea minorilor in pasaport, autentificat la notariat sau dat in fata lucratorului de pasapoarte;
    3 fotografii color tip pasaport (4,5 cm x 3,5 cm);
    certificatul de nastere al minorului in oirginal si 2 copii;

Includerea minorilor in pasaportele parintilor odata cu emiterea pasapoartelor simple cu mentiunea domiciliului in strainatate este scutita de plata taxelor consulare.
In cazul includerii ulterioare a minorilor in pasaport se vor prezenta si chitantele CEC sau trezorerie privind achitarea aferente includerii (3 RON - taxa includere, pe numele copilului, 3 RON - taxa inregistrare cerere, pe numele parintelui);

Seara buna! Sunt in criza de timp si citind pe ici pe colo mai mult m-am bulversat, asa ca mai bine intreb direct:
Peste o saptamana merg in Ro si vreau sa-mi reinnoiesc pasaportul CRDS expirat de 1 an (calatoresc cu cel it). Intrebarea mea este: de ce acte am nevoie si daca e posibil sa-l reinnoiesc in Ro sau doar la consulat in It?  Huh?
Multumesc.
Memorat

Anoushka
Newbie

« Răspunde #142 : 14-07-2011, 18:23:14 »

Multumesc pippus. Si eu tot asa intelesesem, doar ca nu vroiam sa cred Grin adik mi-ar fi fost mult mai comod sa-l fac in tara...O sa incerc sa sun totusi sa vad ce-mi spun. Poate! Poate!...
Memorat
mada
Jr. Member
*

« Răspunde #143 : 14-07-2011, 18:27:00 »

nu vad de ce - in tara iti face ori biometric in 3 saptamani - sau 4, ca vara vrea toata lumea - ori din ala obisnuit, in 24 h, dar e valabil numai un an si nu te ajuta cu nimic practic, dupa un an trebuie sa repeti toata distractia.

cata vreme il ai pe cel italian, mai bine mergi la consulat pentru cel romanesc- costurile sunt tot alea, durata e similara. si ai si cu ce calatori
Memorat
Anoushka
Newbie

« Răspunde #144 : 15-07-2011, 14:35:02 »

Am sunat la politia din orasul meu si mi s-a spus ca se poate face, in 2 saptamani chiar. Actele necesare sunt (pentru cine se mai poate gasi in situatia mea): pasaport ro, pasaport it, certificat de nastere, C.I. it, certificat de casatorie transcris in limba romana sau dovada de divort, poze si taxe la fata locului. Astea sunt actele necesare, nu stiu acum in cate copii dar daca cineva e interesat pot da amanunte peste 10 zile cand voi fi acolo.

@mada: multumesc de raspuns, dar pentru mine e mult mai comod sa-l fac in tara daca tot fac drumul si mai cunosc ink pe cineva pe acolo :wink . Aici nu locuiesc aproape de consulat si prin corispondenta ...n-am timp sa ma ocup. In sfarsit...daca se poate e mai bine asa.
Memorat
maryene
Newbie

« Răspunde #145 : 24-08-2011, 12:27:04 »

eu am facut pasaportul in romania in iulie 2011 si mi-au spus ca mi-l trimit in bologna la consulat am incercat aproape o luna sa sun pe cei de la consulat si nimeni nu mia raspuns.
 imi spuneti cand e gata pasaportul,daca a ajuns ca sa vin sa-l iau ?,ca nu vreu sa fac 3 ore pe drum degeaba.
 as vrea sa stiu si de ce nu raspund aia de la consulat exista sau nu Sad
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #146 : 24-08-2011, 12:33:00 »

MARYENE  eu inca nu am mai auzit ca ceri pasaportul in Rio si ti-l trimite la consult aici ... dar daca asa ti-au zis ...

consuiltul de la Bologna exista.
Asta e numarul de telefon la care suni ??
Telefon: 051 5872209

incearca sa scrii si un email, poate au fost in vacanta, au ramas putini si evident raspundeau mai greu ( adica deloc ) la telefon.

E-mail: consulatbologna@gmail.com

Memorat
darius05
Sr. Member

« Răspunde #147 : 24-08-2011, 16:16:31 »

Eu am incercat sa sun la consulatul de la Roma,dar nu a raspuns nimeni.Am trimis un mail si am primit raspuns in aceeasi zi.Nu incerca sa ajungi acolo fara programare ca vei constata ca vei face drumul degeaba.De vrei programare o poti face tot prin mail! Bafta! Wink
Memorat
mario85
Newbie

« Răspunde #148 : 01-09-2011, 13:15:34 »

ce pot face in cazul in care am pierdut cartea de identitate romaneasca si pasaportul si doresc sa plec in alta tara?
Memorat
darius05
Sr. Member

« Răspunde #149 : 01-09-2011, 14:27:46 »

Te adresezi celui mai apropiat consulat!Macar permisul,certificatul de nastere de casatorie le ai?Banuiesc ,ca macar un act din care sa reiasa ca esti tu este necesar! Bafta si trimite mail ca la telef. nu raspunde nimeni,niciodata!
Memorat
Pagini: 1 ... 8 9 [10] 11   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: