Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Cartea de identitate româneascã ºi paºaportul

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 11   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Cartea de identitate româneascã ºi paºaportul  (Citit de 21655 ori)
Clau
Veteran

« Răspunde #15 : 03-10-2007, 18:47:23 »

pai NOI SUNTEM ROMANI, nu e ca la italieni ....la noi treaba merge in mod divers...noi tre sa ne facem ca muncim.

cine a lucrat efectiv in Romania stie ca NU-i asa. doar cine n-a lucrat acolo mai da cu presupusu'. si cine vrea sa vada adevarul adevarat si in Italia in unele locuri se mai freaca menta nu numai in Romania. deci generalizarile nu-si au locul
Memorat
nikita
Veteran

« Răspunde #16 : 04-10-2007, 06:57:42 »

mie nu mi se pare normal ca un pasaport sa fie eliberat dupa 3 luni prin intermediul ambasadei. Asta inseamna ca nu exista colaborare intre institutii. Ca sa nu mai vb de taxele care se percep la Consulat.

P.S. am lucrat mai mult timp in tara decat aici ....si am vazut cum stau lucrurile ....si nu eram la ghiseul cu bilete ci in Primarie. Asa ca vb din experienta.

Asta e parerea mea. Parerea ta formuleaz-o fara sa te "agatzi" de a mea.
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #17 : 04-10-2007, 08:07:52 »

pãi lucrul în primãrie explicã din plin generalizarea cu "noi tre' sã ne facem cã muncim" Grin
Memorat
adelaide_
Vizitator
« Răspunde #18 : 04-10-2007, 09:23:30 »

mie nu mi se pare normal ca un pasaport sa fie eliberat dupa 3 luni prin intermediul ambasadei. Asta inseamna ca nu exista colaborare intre institutii. Ca sa nu mai vb de taxele care se percep la Consulat.
P.S. am lucrat mai mult timp in tara decat aici ....si am vazut cum stau lucrurile ....si nu eram la ghiseul cu bilete ci in Primarie. Asa ca vb din experienta.

poate 3 luni e cam mult, dar tine cont de faptul ca pasapoartele vechi sunt trimise in romania, tot in romania se emit cele noi si apoi vin retrimise in Italia.
Si in tara daca te duci sa prelungesti/ceri eliberarea unui nou pasaport ca si timp normal dureaza cam o saptamana-10 zile(cel putin in zona mea).Deci tinand cont de toate astea, as zice ca 3 luni, desi nu e un termen scurt poate fi rezonabil.

Cat despre munca in tara, nici eu nu sunt de acord cu generalizarea facuta, cred ca marea majoritate muncesc mult...
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #19 : 04-10-2007, 10:26:49 »

poate 3 luni e cam mult, dar tine cont de faptul ca pasapoartele vechi sunt trimise in romania, tot in romania se emit cele noi si apoi vin retrimise in Italia.
Si in tara daca te duci sa prelungesti/ceri eliberarea unui nou pasaport ca si timp normal dureaza cam o saptamana-10 zile(cel putin in zona mea).Deci tinand cont de toate astea, as zice ca 3 luni, desi nu e un termen scurt poate fi rezonabil.

Cat despre munca in tara, nici eu nu sunt de acord cu generalizarea facuta, cred ca marea majoritate muncesc mult...
pasaportul cel vechi nu e trimis nicaieri
eu am reinnoit de curant pasaportul la consulat mai exact pe24 septembrie am depus actele si pasaportul mi-a fost lasat
Memorat

adelaide_
Vizitator
« Răspunde #20 : 04-10-2007, 10:34:28 »

Si eu l-am reinnoit tot prin cosnulat, dar mi l-au redat(cel vechi) doar in momentul eliberarii celui nou.
Poate sa fie asa sa nu trebuiasca trimis in tara, poate trimit doar datele, dar eliberarea celui nou se face in tara!!!
Tie ti l-au dat pe loc cel vechi?Adica i-au taiat coltul si ti l-au dat pe loc???
Sau cand l-ai ridicat pe cel nou?
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #21 : 04-10-2007, 10:38:08 »

au luat copiile actelor
si buletinul romanesc original
pasaportul m-i l-a dat pe loc fara sa taie nici un colt
la retragere ma duc cu pasaportul si chitatanza

singura chestie nasoala e ca pana in decembrie nu pot sa ies din it fiind fara documente
Memorat

adelaide_
Vizitator
« Răspunde #22 : 04-10-2007, 10:43:35 »

au luat copiile actelor
singura chestie nasoala e ca pana in decembrie nu pot sa ies din it fiind fara documente

era inca valabil?in momentul in care ai facut cererea, zic.
eu am facut(la sfarsitul lui 2005) "procedura prin corespondenta", mi-au cerut in mod expres sa trimit pasaportul vechi si pentru a mi-l reda am facut o cerere in care specificam asta.Oricum, la mine a durat cam 2 luni-2 luni 1/2, atunci, nu m-am deplasat de acasa,a fost comod si termenul mi s-a parut rezonabil...
Memorat
nikita
Veteran

« Răspunde #23 : 04-10-2007, 17:46:16 »

datele nu sunt trimise cu bicicleta, ajung on line prin intermediul internetului. Eliberarea pasaportuli dureaza in mod normal o sapt maxim 10 zile . Sa zicem ca mai face o sapt pe drum......dar de la 3 sapt la 3 luni e o mare diferenta. Asa ca eu inca nu-mi explic de ce trebuie atata timp.

Memorat
Clau
Veteran

« Răspunde #24 : 04-10-2007, 18:08:11 »

nici mie nu mi se pare normal sa astepti la Roma pentru o carte de identitate italiana peste 6 luni fara sa fie vorba de vreo ambasada sau trimisul actelor cu bicicleta.
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #25 : 04-10-2007, 22:00:18 »

au luat copiile actelor

era inca valabil?in momentul in care ai facut cererea, zic.
eu am facut(la sfarsitul lui 2005) "procedura prin corespondenta", mi-au cerut in mod expres sa trimit pasaportul vechi si pentru a mi-l reda am facut o cerere in care specificam asta.Oricum, la mine a durat cam 2 luni-2 luni 1/2, atunci, nu m-am deplasat de acasa,a fost comod si termenul mi s-a parut rezonabil...

buletinul era inca valabil
pasaportul a scazut pe 3/09/2007 si eu am facut cerere pe 24/09/2007
asta e acum asteptam

Memorat

Elena.Negrota
Jr. Member
*

« Răspunde #26 : 05-10-2007, 15:02:13 »

Decat sa-ti faci actele prin Consulat sau Ambasada,mai bine iei frumos "rata"-BlueAir,dai o fuga acasa si a doua zi seara esti inapoi cu acte cu tot !Pasaportul il ai in mana in 2 h dupa ce ai depus cererea+chitanta la ghiseu de 100 RONi...(96 + 100 Roni-pt pasaport).Face-ti si voi o socoteala scurta!Ca eu mi-am pus si intrebarea :DE CE AVEM AMBASADA SI CONSULAT Huh?
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #27 : 05-10-2007, 16:36:10 »

De unde stau eu in Italia si unde locuiesc in Romania fax 24H de cand plec de aici si pana ajung la destinatzie + ca pasaportul nu tzil face nimeni in 2 ore. Si m-ar costa si mai mult. Asa mai vizitezsi eu roma mai cumpar un mezel romanesc de la magazinele romanesti din roma ca aici nu se gasesc. Si o zi de permis de la munca sa ma duc la roma sa il reinnoiesc o obtin cu mare usurintza dar 3 zile de permis e cam greu.
Memorat

Elena.Negrota
Jr. Member
*

« Răspunde #28 : 05-10-2007, 17:02:32 »

ITI FACE PASAPORTUL IN 2h (contra unei taxe suplimentare de 100 ron) ! Mi-am scos eu saptamana trecuta  Grin .Au mai schimbat legile ,putzin ce-i drept,chiar si la PERMISUL DE CONDUCERE,au acelasi regim :2 h ,fara TAXAAAAA Smiley) .NUMAI JIGODIILE DE LA CARTEA DE IDENTITATE TE TZIN DE INTEPENESTI.Dar si acolo se rezolva cu BILETUL DE AVION(depinde de cine dai la ghiseu).
p.s:Mi-am schimbat toate actele saptamana trecuta.
Memorat
Clau
Veteran

« Răspunde #29 : 05-10-2007, 17:07:14 »

NUMAI JIGODIILE DE LA CARTEA DE IDENTITATE TE TZIN DE INTEPENESTI.Dar si acolo se rezolva cu BILETUL DE AVION(depinde de cine dai la ghiseu).
p.s:Mi-am schimbat toate actele saptamana trecuta.

al meu si-a schimbat cartea de identitate in august de pe joi pe luni (dar pe CI la data eliberarii scria data de vineri deci probabil i l-ar fi dat si vineri daca am fi mers dupa el), fara nici o taxa suplimenatara, fara bilet de avion, fara audienta nimic. pur si simplu a rugat-o pe tanti aia sa i-l faca repede ca nu puteam sta in brasov mult timp dar in romania mai ramaneam
Memorat
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 11   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: