Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Cartea de identitate româneascã ºi paºaportul

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Cartea de identitate româneascã ºi paºaportul  (Citit de 21653 ori)
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #75 : 16-12-2009, 23:53:03 »

prostii nu am facut.doar ca am fugit ca ma saturasem de bataia lu mama si ea ma dat la disparuti.si vreau sa stiu dak pot sa intru fara sa imi faca cineva ceva.ms mult

pai zic eu ca daca devii majora nu mai esti sub tutela nimanui, deci nu mai esti un minor fugit de acasa ci ai dreptul sa mergi unde vrei fara sa dai socoteala la ai tai
deci eu zic ca te poti intoarce fara probleme, dar trebuie sa-ti faci titlu de calatorie la consulat si cand ajungi in tzara trebuie sa-ti faci buletin si/sau pasaport
Smiley

p.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #76 : 18-12-2009, 16:51:22 »

Începând cu data de 5 noiembrie 2009 Consulatul General al României din Torino a sistat primirea cererilor pentru eliberarea paºapoartelor simple pe actualul sistem (2001) pentru cetãþenii români cu domiciliul în România, solicitanþii urmând sã facã personal demersurile necesare în judeþele de domiciliu, unde li se vor prelua datele biometrice.
Memorat

Geronimo
Veteran

« Răspunde #77 : 18-12-2009, 18:15:28 »

Începând cu data de 5 noiembrie 2009 Consulatul General al României din Torino a sistat primirea cererilor pentru eliberarea paºapoartelor simple pe actualul sistem (2001) pentru cetãþenii români cu domiciliul în România, solicitanþii urmând sã facã personal demersurile necesare în judeþele de domiciliu, unde li se vor prelua datele biometrice.

Ceilalti, cu domiciliul in strainatate, presupun ca tot la consulat le fac. Mada, stii si cu cat timp inainte se face, inaintea expirarii?
Memorat

De ce?
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #78 : 18-12-2009, 18:40:29 »

de aia e vorba, dar asa era scris..

nu stiu, Gero..
Memorat

Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #79 : 18-12-2009, 19:24:34 »

Geronimo poti sa ceri un pasaport nou si cu 6 luni inainte sa expire cel pe care il ai tu acum, asta pentru ca dureaa mult pina il vei avea pe cel nou asa mai cistigi timp si mai ales pentru ca anumite vize nu le poti primi daca pasaportul tau nu are o valabilitate mai mare de 6 luni pina la expirare. 
Memorat
Geronimo
Veteran

« Răspunde #80 : 18-12-2009, 19:28:21 »

Ok, mersi
Memorat

De ce?
eccellentesuperdeluxe
Vizitator
« Răspunde #81 : 18-12-2009, 19:36:21 »

Daca mergi cu avion oricum nu-i nici o problema.
Dar daca cumva ai de gand sa te duci cu autocar sau masina trebuie sa bagi bine de seama, nu stiu pe unde trebuie sa te uiti, ca in unele tari nu se recunoaste titlul de calatorie ca document de identitate. Deci fa tu socoteala pe unde trebuie sa ocolesti.
Ahhhh uitasem: documentul va expira o data de intrarea ta in Romania, deci te duci grabnic unde trebuie le refaci pe cele anterioare .  Grin
Memorat
PainGiver
Jr. Member
*

« Răspunde #82 : 01-02-2010, 18:40:24 »

Salutare.
Am și eu o întrebare.
Vreau sã cãlãtoresc în viitorul apropiat cu avionul, pe o cursã internã, pânã la Milano.
Problema e cã nu am carte de identitate italieneascã, ci doar pe cea de acasã, dar valabilã, expirã prin 2014.

Însã sunt de vreo trei ani în Italia.

La aeroport o sã am probleme dacã o sã mã prezint la control doar cu cartea de identitate româneascã valabilã, ținând cont cã cele trei luni de zile regulamentare, au expirat de vreo 32 de luni?

Aș dori știu dacã e imposibil sã am probleme pentru cã legislația îmi dã mânã libera la cãlãtorii sau dacã se fac verificãri aprofundate doar aleator. Nu am cazier sau prostii, nu îs dispãrut sau mai știu eu ce. Îs bãiat cuminte.
« Ultima modificare: 01-02-2010, 18:43:50 de către PainGiver » Memorat
eccellentesuperdeluxe
Vizitator
« Răspunde #83 : 01-02-2010, 18:55:27 »

habar n-am ce fel de probleme pot sa ai,devreme ce esti cetatean european si pe buletin de identitate romanesc nu-i scris nicaieri de cand ai intrat in Italia.
Memorat
PainGiver
Jr. Member
*

« Răspunde #84 : 01-02-2010, 19:00:10 »

habar n-am ce fel de probleme pot sa ai,devreme ce esti cetatean european si pe buletin de identitate romanesc nu-i scris nicaieri de cand ai intrat in Italia.

Vrei de fapt sã zici cã mã gândesc degeaba la aiureli?
Asta cred și eu, dar vroiam sã fiu sigur. Asta știam și eu.
Cã atât timp nu sunt gãsit la un control la muncã sau acasã nimeni nu mã întreabã decât dacã sunt cetãțean comunitar și îmi zice sã mã mișc mai repede cãtre avion.
Memorat
eccellentesuperdeluxe
Vizitator
« Răspunde #85 : 01-02-2010, 19:03:55 »

Pai cred ca exista si alt motiv.
Fiind cetatean UE, nimeni nu poate sa te arunce afara pentru simplul motiv ca esti aici mai mult de cele trei luni.
Probabil daca ucizi un politist sau daca esti pericol public.
Memorat
PainGiver
Jr. Member
*

« Răspunde #86 : 01-02-2010, 19:14:07 »

Mulțam fain.
Cred cã ar fi timpul sã renunț la fricile de "clandestin".
Încã mai e îndoiala idioatã. Ce sã-i faci.
Memorat
eccellentesuperdeluxe
Vizitator
« Răspunde #87 : 01-02-2010, 19:17:27 »

crede-ma, stiu prin ce-ai trecut.
iti urez sa ai o calatorie placuta!  Wink
Memorat
PainGiver
Jr. Member
*

« Răspunde #88 : 01-02-2010, 23:39:39 »

La o adicã chiar dacã ar fi probleme sau dacã le-ar inventa un vameș care a avut o zi proastã tot m-aș descurca. Știu limba mai bine decât mulți dintre ei, cap am, papagal am.

Ceea ce speram eu era și o confirmare mai de genul experiențã la prima mânã, a doua mânã.
Memorat
PainGiver
Jr. Member
*

« Răspunde #89 : 02-02-2010, 00:02:16 »

Care vasãzicã...am mai rãsfoit nițel forumul și nu am fãcut-o de multicel.
Și dãdui de tacticile francezilor de momire a țiganilor înapoi în țarã, deoarece de la 1 ianuarie 2007 nu mai pot fi expulzați.
Asta e...testazza che non sono altro.
Memorat
Pagini: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: