Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Cartea de identitate româneascã ºi paºaportul  (Citit de 23113 ori)
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #90 : 02-02-2010, 09:34:52 »

pg, esti cetatean UE si nu rezulta nicaieri de cand ai intrat in italia

daca te intreaba ceva (dar sigur nu, stai linistit, romanii circula fara probleme ) spui ca esti turist
Memorat

papurel
Newbie

« Răspunde #91 : 02-06-2010, 10:40:50 »

buna ziua

intentionez sa vizitez italia pentru 10 zile. am carte de identitate romaneasca. voi pleca cu masina din bucuresti. inca nu am ales un traseu anume, daras dori sa stiu ce alte documente mai trebuie sa prezint la vama. asigurarea medicala? altceva?
mentionez ca intentionez sa stau in italia la niste prieteni. trebuie sa declar la politia italiana la cine stau si dorm?

P.S. intentionez sa calatoresc cu un egiptean care sta pentru cateva zile in Romania, cazat la un hotel. este vreo posibilitate sa intre in italia? cum?

va multumesc
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #92 : 08-06-2010, 18:58:56 »

daca intrii in italia prin slovenia treci fara control, la un moment dat vezi scris ca ai intrat in Italia

Depinde pe unde iesi din romania, daca iesi din ue iti trebuie pasaport
Memorat

gebeleizis
Newbie

« Răspunde #93 : 16-08-2010, 20:46:12 »

În primul rând scuze dacã a mai fost întrebat și nu am gãsit eu.
În al doilea rând:
     Sorã/mea are expirate și cartea de identitate și pașaportul românești și vrea sã cearã cetãțenia italianã.
Îmi puteți spune ce pași trebuie sã urmãresc sã rezolv chestiunea?
Mulțumesc pentru ajutor!
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #94 : 17-08-2010, 06:08:40 »

mai intii trebuie sa aibe documente valabile, pasaport, darte de idemtitate apoi citeste aici
http://www.romania-italia.info/forum/documente-vize-pa351apoarte-legisla355ie/concessione-cittadinanza-italiana-a-cittadini-stranieri/

vei gasi conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a putea cere cetatenia italiana si documentele necesar, formularul pe care il completeaza ... poate sa deschida sio pagina prefecturii de care apartine cu domiciliul si acolo va gasi si mai multe informatii ,

Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #95 : 26-08-2010, 15:22:27 »

A cerut cineva carte de identitate provizorie ?
u am luat acum cetatenia italiana si la ineputul lui septembrie am niste treburi acasa urgente si imi cer astia buletinul sa ateste domiciulul meu in romania. Problema e ca certificatul de nastere e la dosarul pentru cetatenie si nu il mai iau inapoi, pasaportul e cu domociliu in strainatate. Am citit pe net ca e de ajuns sa mergi la primarie si iti dau un certificat de nastere nou platind un milion de amenda apoi daca imi fac  carte de identitate provizorie bine daca nu cred ca anulez pasaportul si il voi reface in noiembrie.
Memorat

Geronimo
Veteran

« Răspunde #96 : 28-08-2010, 11:33:57 »

Poti cere in Romania un atestat de ultimul domiciliu in Ro. De la Starea Civila. Poate iti e suficient. Daca nu, trebuie sa-ti refaci domiciliul in Romania care inseamna certificat de nastere nou(in orasul unde te-ai nascut ti-l dau pe loc, fara amenda. E doar o taxa de cativa lei de plata). Apoi cu certificatul de nastere iti faci CI(trebuie cineva sa-ti ofere domiciliu + taxe aprox 50 lei)

Ciao
Memorat

De ce?
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #97 : 30-08-2010, 09:08:11 »

Mersi Geronimo. A fost tati la evidenta populatiei si i-au raspuns ca daca vreau buletin trebuie sa le duc hartie de la ambasada a mi-au oprit ei buletinu ca altfel ce stiu ei ce am facut eu cu buletinul al vechi. O sa fie balamuc.
Memorat

romanescu
Newbie

« Răspunde #98 : 30-08-2010, 13:46:06 »

@ Iulia
Si eu am obtinut acum cativa ani cetatenia italiana iar cetificatul de nastere mi l-au predat impreuna cu decretul ministerial. Cei de la primarie , in schimb vroiau sa mi-i tina definitiv pentru transcrierea acestuia in evidenta lor pe motiv ca " si alti romani l-au predat si li s-a eliberat un altul in Romania". Fratilor, pentru noi certificatul de nastere este asemeni pasaportului: se arata spre control dar nu se preda niciodata! M-am certat la primarie mai bine de un an, mi-au acceptat o copie tradusa si legalizata cu apostila dar de dat nu l-am dat. Contravine legilor romanesti ( si buzunarelor noastre ).
« Ultima modificare: 30-08-2010, 13:49:44 de către romanescu » Memorat
romanescu
Newbie

« Răspunde #99 : 30-08-2010, 13:52:19 »

As avea si eu o intrebare la voi:
buletin expirat, pas simplu expirat ar trebui sa-mi fac CRDS dar mi-ar conveni mai mult o CI. Ce ma sfatuiti?
Memorat
romanescu
Newbie

« Răspunde #100 : 30-08-2010, 14:01:51 »

buletin
pasaport
certificat de casatorie
certificat de resedintza de aici + atestatul (traduse in romana de catre un traducator autorizat si legalizate la un notar)

Astea ar fi actele de depus pentru eliberarea CRDS: buletin, pasaport, certidicat de casatorie si de nastere, de rezidenta. Bun! ce fel de atestat? Daca ii dau CI italiana din care rezulta si cetatenia italiana ce le mai trebe?
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #101 : 30-08-2010, 14:12:38 »

daca mai ai treaba cu romania, gen proprietati, alea alea, e mai util sa nu renunti la buletin

p.
Memorat

romanescu
Newbie

« Răspunde #102 : 30-08-2010, 19:15:33 »

mersi de sfat!
tocmai asta este treaba!
Memorat
ancuta_ramona
Jr. Member
*

« Răspunde #103 : 11-01-2011, 09:40:52 »

Am citit tot ce ati scris despre reinoirea pasapoartelor dar mai am inca o nelamurire, sper sa ma luminati. Eu trebuie sa-mi reinoiesc pasaportul, sunt casatorita in Italia si prin urmare rezident in Italia.
  In Romania pot sa cer pasaportul pentru cetatean cu rezidenta in strainatate? Stiti ce acte imi trebuiesc? Eu am sunat la prefectura si mi-au spus ca daca nu mi-am schimbat numele sa-mi fac un pasaport simplu, cel pe baza cartii de identitate. Eu chiar nu stiu ce sa fac, nu as vrea sa ma aflu in incurcatura mai tarziu.....
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #104 : 11-01-2011, 13:59:02 »

Am citit tot ce ati scris despre reinoirea pasapoartelor dar mai am inca o nelamurire, sper sa ma luminati. Eu trebuie sa-mi reinoiesc pasaportul, sunt casatorita in Italia si prin urmare rezident in Italia.
  In Romania pot sa cer pasaportul pentru cetatean cu rezidenta in strainatate? Stiti ce acte imi trebuiesc? Eu am sunat la prefectura si mi-au spus ca daca nu mi-am schimbat numele sa-mi fac un pasaport simplu, cel pe baza cartii de identitate. Eu chiar nu stiu ce sa fac, nu as vrea sa ma aflu in incurcatura mai tarziu.....

ptr pasaportul ala ti se retrage buletinul romanesc si procedura e mai lunga (se face pe baza cartii de identitate italiene )
esti sigura ca asta vrei ?

p.
Memorat

Pagini: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: