Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3 ... 11   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Cartea de identitate româneascã ºi paºaportul  (Citit de 23113 ori)
adelaide_
Vizitator
« : 03-07-2007, 09:36:45 »

În condiþiile în care am domciliul stabil în strãinãtate, pot sã pãstrez buletinul de identitate românesc?

Nu. Potrivit legii, orice persoanã are un singur domiciliu ºi poate avea mai multe reºedinþe. Buletinul de identitate este documentul care certificã domiciliul unei persoane în România. În condiþiile în care persoana îºi stabileºte domiciliul în strãinãtate, buletinul de identitate nu se mai justificã, persoana neputând avea douã domicilii. Pentru atestarea domiciliului se elibereazã paºapoartele de cetãþeni români cu domiciliul în strãinãtate, în care autoritãþile române înscriu menþiunea de domiciliu în þara respectivã.

La obþinerea paºaportului, persoanele care au deþinut buletin de identitate au obligaþia de a preda acest document ambasadei sau consulatului la care au obþinut paºaportul.

Ce trebuie sã fac dacã doresc sã obþin din nou buletinul de identitate?

Dacã v-aþi stabilit domiciliul în strãinãtate ºi aþi obþinut un paºaport care are înscrisã menþiunea acestui domiciliu, înseamnã cã în evidenþele autoritãþilor române figuraþi ca cetãþean român stabilit în strãinãtate, care nu mai are dreptul sã deþinã buletin (carte) de identitate. Pentru a redobândi cartea de identitate este necesar sã solicitaþi restabilirea domiciliului în România. Restabilirea domiciliului în România atrage anularea paºaportului de cetãþean român cu domiciliul în strãinãtate ºi eliberarea cãrþii de identitate, care certificã existenþa domiciliului pe teritoriul României.

Pentru obþinerea cãrþii de identitate este necesar sã dovediþi existenþa domiciliului, cu documente relevante (act de proprietate, act de închiriere, act de luare în spaþiu etc.). Cererile de obþinere a cãrþii de identitate se depun la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor pe raza caruia aveþi domiciliul sau resedinta.

Dupã obþinerea cãrþii de identitate, având în vedere cã paºaportul de cetãþean român cu domiciliul în strãinãtate a fost anulat, puteþi solicita obþinerea unui paºaport individual de cetãþean român, cu menþionarea domiciliuliui în România.

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

http://www.comune.torino.it/ro/documente/cartea-de-identitate-romn.shtml
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #1 : 03-07-2007, 10:10:47 »

brava ! articol important  Wink

p.
Memorat

mihaela_cano
Sr. Member

« Răspunde #2 : 09-08-2007, 20:57:42 »

ce inseamna domicilul stabilit in strainatate?voi declara domicilul in strainate doar cand voi avea nevoie de un alt pasaport? atunci vor lua act autoritatile?pana una alta, am doua?deci e ilegal? sunt acasa si vraeu sa pun la punct situatia.
cu statutul civil e nevoie de macar 3 luni de la depunerea actelor.ok. ptr domicilu ce trebuie sa fac?
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #3 : 09-08-2007, 22:43:46 »

ce inseamna domicilul stabilit in strainatate?voi declara domicilul in strainate doar cand voi avea nevoie de un alt pasaport?
da, doar la schimbarea pasaportului si doar daca vrei sa renunti la buletinu romanesc.

Citat
atunci vor lua act autoritatile?pana una alta, am doua?deci e ilegal? sunt acasa si vraeu sa pun la punct situatia.
nu e ilegal, avem 2, domiciliu si rezidenta, romanii e mai smecheri si impaca legile din ambele tzari.

Citat
cu statutul civil e nevoie de macar 3 luni de la depunerea actelor.ok. ptr domicilu ce trebuie sa fac?

asta n-am priceput-o

p.
Memorat

Ella
Vizitator
« Răspunde #4 : 10-08-2007, 18:57:31 »

Vad ca mai nou si  cei incadrati ca CRDS pot avea o carte de identitate provizorie.Asta ca sa ne dezminta mitul(mie-mi convenea)ca te poti legitima si cu pasaportul CRDS.
Am mai aflat si treaba asta de aici:http://www.evidentapersoanelor.ro/index.php?pag=carte_de_identitate

III. ELIBERAREA UNEI CARTI DE IDENTITATE PROVIZORII CETATEANULUI ROMAN CU DOMICILIUL IN STRAINATATE SI RESEDINTA IN ROMANIA

Cetatenii romani domiciliati in strainatate, care doresc sa intre in posesia unei carti de identitate provizorii, in care sa fie inscrisa resedinta din Romania, unde locuiesc temporar, depun Cererea pentru eliberarea actului de identitate cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate si resedinta in Romania, la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor pe raza caruia au resedinta, la care anexeaza urmatoarele documente:

a) pasaportul, aflat in termen de valabilitate, care atesta statutul de cetatean roman domiciliat in strainatate, original si copie;

b) certificatul de nastere si/sau de casatorie, eliberate de oficiile de stare civila romane;

c) hotararea de divort definitiva si irevocabila, dupa caz;

d) dovada adresei de resedinta din Romania;

e) doua fotografii marimea 3/4 cm, avand la baza o banda alba de 7 mm;

f) chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate provizorii;

g) documentul cu care se face dovada achitarii, in conditiile legii, a taxei extrajudiciare de timbru.

Din pacate la unele puncte e scris  doar ce  termen trebuie sa respecte solicitantii...nu dau si termenul in care ei au obligatia sa emita C.I.

Memorat
nikita
Veteran

« Răspunde #5 : 12-09-2007, 21:42:19 »

eu am pasaportul expirat de 3 zile, buletininul valabil inca 5 ani....in ianuarie voi pleca in Australia.....de mers in tara nu prea as vrea...intrebare: pot schimba pasaportul la ambasada?? daca da , in cat timp se poate elibera un pasaport nou???
Memorat
dany
Jr. Member
*

« Răspunde #6 : 12-09-2007, 22:53:10 »

bineinteles ca poti sa-l schimbi la ambasada,dureaza 2-3 luni.
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #7 : 15-09-2007, 08:09:10 »

eu am pasaportul expirat de 3 zile, buletininul valabil inca 5 ani....in ianuarie voi pleca in Australia.....de mers in tara nu prea as vrea...intrebare: pot schimba pasaportul la ambasada?? daca da , in cat timp se poate elibera un pasaport nou???
eu il am expirat de 12 zile
si culmea in iarna as vrea sa ajung in australia la nasii mei
dar nu cred ca reusesc deoarece imi trebuie viza.
Memorat

luciadom
Vizitator
« Răspunde #8 : 18-09-2007, 20:31:32 »

In ce conditii se poate cere cartea de identitate italiana? De la Questura din Cesena mi-au spus ca dupa inscrierea la anagrafe pot cere cartea de identitatea italiana. E adevarat?
Multumesc mult,
Lucia.
Memorat
nikita
Veteran

« Răspunde #9 : 20-09-2007, 16:41:03 »

bineinteles ca poti sa-l schimbi la ambasada,dureaza 2-3 luni.

2-3 luni?? putin credeam ca 2 ani .....dar ce metoda folosesc pt al "produce"Huh?
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #10 : 20-09-2007, 16:46:03 »

cred ca il trimit in romania
tot mai buna metoda italiana
duci marca da bollo si itzi bate cu masina de scris alta data de expirare  mor
Memorat

nikita
Veteran

« Răspunde #11 : 02-10-2007, 20:23:17 »

pai NOI SUNTEM ROMANI, nu e ca la italieni ....la noi treaba merge in mod divers...noi tre sa ne facem ca muncim.
Memorat
Clau
Veteran

« Răspunde #12 : 02-10-2007, 20:40:03 »

mda... no comment...
Memorat
tengere
Vizitator
« Răspunde #13 : 02-10-2007, 21:27:21 »

Prin ambasada nu stiu dar in Oradea cu taxa de urgenta iti face pasaportul pe loc, daca nu atunci peste o saptamana, asa ca poate e mai bine sa incerci acasa daca aici dureaza luni.
Memorat
nikita
Veteran

« Răspunde #14 : 03-10-2007, 18:43:58 »

mda... no comment...

good choice
Memorat
Pagini: [1] 2 3 ... 11   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: