Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 2 3 [4]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Titlurile de cãlãtorie pentru copiii nãscuþi în Italia  (Citit de 9020 ori)
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #45 : 29-08-2011, 10:37:52 »

daca esti cetatean roman copilul e automat cetatean roman (din pacate), trebuie doar sa transcrii nasterea in romania si sa-i ceri pasaportul

sa fiu in locul tau l-as lasa ignar de locul mioritic si numai cu pasaport ca a lui taica-su

p.

careva din voi a facut cerere de cetatean roman pt copil cetatean italian,eu am cetatenie dubla si sotul e italian?
 cum ar trebui procedat,am gasit ceva pe net dar nu m-am lamurit bine?
Memorat

andruzza
Sr. Member

« Răspunde #46 : 29-08-2011, 15:45:49 »

Citat
daca esti cetatean roman copilul e automat cetatean roman (din pacate), trebuie doar sa transcrii nasterea in romania si sa-i ceri pasaportul

pai nu ma intereseaza de pasaport ca deja are pasoport italian,ma interesa numai sa-i fac dubla cetatenie,inca nu sunt hotarata
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #47 : 29-08-2011, 16:11:59 »

pai tu NU-I FACI dubla cetatenie, O ARE DEJA!
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #48 : 29-08-2011, 16:54:52 »

exact ce-i ziceam, (din pacate) Romania considera orice copil de cetatean roman cetatean roman deci nu pricepeam ce mai voia sa-i faca

ziceam, trucul e ca , cat timp nu inregistrezi nasterea in romania, romania nu va sti ca mai are un cetatean
Memorat

Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #49 : 29-08-2011, 16:59:10 »

Are cetatenia romana  si o sa o aiba toata viata insa daca nu face intregistrarea certificatului de nastere nu poate sa dovedeasca ca este si cetean roman.
 In plus inregistrarea certficatului de nastere se face usor si costa mai putin pina cind minorul implineste virsta de 1 an, dupa acest termen va trebui sa o faca numai prin tribunal, prin hotarire judecatoreasca privind inregistrarea tardiva si deci are nevoie de mai multe documnete.
Memorat
madalina_cerbu
Newbie

« Răspunde #50 : 01-09-2011, 16:22:31 »

buna. am si eu o problema. trebuia sa primesc din Romania certificatul meu de nastere in original,iar firma de curierat mi l-a pierdut ducandu-l la o alta adresa Sad  ..intrebarea mea este urmatoarea :::  fara certificatul meu de nastere as putea sa-i fac totusi certificat roman(la urgenta) copilului meu si titlu de calatorie? nu as vrea sa plec din Italia fara ca si copilul meu sa nu aiba certificatul roman .va multumesc
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #51 : 01-09-2011, 16:41:40 »

in ce sens sa-i faci certificat roman ?!

deci, daca l-ai nascut in italia, ai macar un soi de certificat de nastere italian

cu ala poti obtine titlu de calatorie de la consulat , daca vrei

transcrierea nasterii in romania, deci implicit certificatul de nastere romanesc, il poti obtine prin consulat sau mergand cu copilul in tzara

in ambele cazuri dureaza 1-2 luni, depinde. in cazul in care mergi cu copilul in tzara riscul e sa nu poti iesi pana nu e gata certificatul

nu pricep, in toate procedurile astea, unde aveai nevoie de...certificatul tau de nastere (!?)
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #52 : 01-09-2011, 16:44:55 »

exact aia voiam sa intreb si eu....
Memorat

madalina_cerbu
Newbie

« Răspunde #53 : 01-09-2011, 17:38:47 »

..intelesesem ca pentru a-i face copilului certificatul roman la ambasada,pe langa certificatul italian al copilului si CI-ul meu este necesar si certificatul meu de nastere...dar daca nu e nevoie,sunt linistita
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #54 : 01-09-2011, 22:53:30 »

fa-i certificatu-n tara, nu la ambasada. ai bani prea multi de dat?
Memorat

darius05
Sr. Member

« Răspunde #55 : 02-09-2011, 15:41:00 »

Multe primarii din tara,in cazul in care mama nu este cununata ,cer si certificatul de nastere al mamei!
Memorat
madalina_cerbu
Newbie

« Răspunde #56 : 02-09-2011, 19:11:52 »

va multumesc pentru raspunsuri.sper sa nu am nicio problema la ambasada fara certificatul meu de nastere.
Memorat
Pagini: 1 2 3 [4]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: