Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Titlurile de cãlãtorie pentru copiii nãscuþi în Italia

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3 4   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Titlurile de cãlãtorie pentru copiii nãscuþi în Italia  (Citit de 7527 ori)
Madalina_Reloaded
Veteran

« : 19-03-2010, 14:33:15 »

Copiii nãscuþi în strãinãtate, care au cel puþin un pãrinte cetãþean  român, sunt cetãþeni români.
 Pentru a se deplasa in Romania, consulatele elibereaza, la cererea  parintilor, un titlu de calatorie; in acest sens se vor  prezenta la sediul consulatului ambii parinti, IMPREUNA CU  COPILUL, cu urmatoarele documente:

• pasapoartele;
  • certificatul de nastere al copilului, eliberat de autoritatile  strãine si in care sunt inscrisi parintii.
Atenþie! nu sunt valabile certificatele de nastere in care nu  au fost trecuti parintii.
 In cazul in care numai unul dintre parinti este cetatean roman,  acesta se poate prezenta la consulat IMPREUNA CU COPILUL,  prezentand pe langa documentele mentionate mai sus, declaratia  autentificata la autoritatile locale a celuilalt parinte  privind acordul acestuia pentru eliberarea titlului de calatorie in  Romania, apostilata/legalizatã conform practicii locale.
 Nu sunt necesare fotografii, întrucat acestea vor fi fãcute la sediul  Consulatului.
 Atentie! Documentul eliberat in conditiile de mai  sus este valabil pentru o singura calatorie numai in Romania. In vederea  reintoarcerii in strãinãtate, va trebui transcrisa nasterea copilului  in Romania si obtinerea unui certificat de nastere romanesc, pe baza  caruia va fi eliberat pasaportul cu care va putea iesi din tara.
 Taxa consulara - 55 Euro
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #1 : 19-03-2010, 14:48:36 »

de cand asta cu "impreuna cu copilul" ?
regula noua Smiley
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #2 : 19-03-2010, 14:53:02 »

Publicat în 15.2.2010

probabil pentru ca se fac pozele in consulat
Memorat

lidia_dorin
Veteran

« Răspunde #3 : 19-03-2010, 19:01:20 »

Si la consulatele unde nu se fac programari meri cu copchilu la 5 dimineata si stai in strada pana se deschide, te asezi pe trotuar, ii mai dai sa pape, admiri rasaritu soarelui si daca nu-ti sar romanii in cap intri printre primii.
ps: iar la iesire te mai blagosloveste si tiganca pe care ai trimis-o la plimbare ca nu stai sa-ti ghiceasca in palma.
Memorat
mxm
Jr. Member
*

« Răspunde #4 : 07-05-2010, 13:10:51 »

Eu zic ca mai bine lasam balta cetatenia romana...fiind italian i se elibereaza pasaport, unde se scriu numele ambilor parinti, in felul asta oricare dintre parinti se poate deplasa fara nici un fel de titlu de calatorie.
Copilul meu are pasaport de la 9 luni si am intrat si iesit din Romania fara sa ma intrebe nimeni nimic de nenumarate ori....insa nu l-am "facut" cetatean roman. O sa ceara el cetatenia asta daca o s-o vrea vreodata. Wink
Memorat
amidor05
Newbie

« Răspunde #5 : 06-01-2011, 15:11:31 »

cat timp este valabil titlu de calatorie?luna viitoare as vrea sa ii fac fetitei certificatul de nastere romanesc si daca tot facem drumul pana la milano,sa solicitam si titlu de calatorie.dar nu avem o data sigura ptr plecat in romania
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #6 : 06-01-2011, 16:09:37 »

Titlul de cãlãtorie se elibereaza EXCLUSIV pentru întoarcerea în România.

Conform legii, titlul de cãlãtorie NU poate avea o valabilitate mai mare de 30 zile.

http://www.consulatulromaniei.it/ro/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=38
(traiasca google)
Memorat

c_mirelutza
Newbie

« Răspunde #7 : 10-04-2011, 13:35:54 »

salut ...am si eu o intrebare:in luna febroarie am nascut un baietel(si eu si sotul meu suntem cetateni romani cu rezidenta in italia)am vrea sa plecam in romania....cum ne sfatuiti sa facem:sa cerem foaie de drum de la ambasada sau sa incercam sa i facem aici certificat de nastere si pasaport.....(binenteles tot la ambasada)am inteles ca in tara dureaza foarte mult pana le elibereaza si noi nu avem foarte mult timp la dispozitie (maxim o luna sa zicem..in cel mai fericit caz)si nu am vrea sa raman acolo cu copilul pana elibereaza actele si sotul sa se intoarca singur....vrem sa ne intoarcem toti 3 in acelasi timp....astept raspunsul vostru...va multumesc din suflet
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #8 : 11-04-2011, 09:33:41 »

iti convine sa nu pleci din italia pana nu ai certificat de nastere romanesc
pe care il ceri prin ambasada

altfel nu vei putea iesi din romania cu copilul pana nu ai docomentu, iar procedura in romania poate dura 3-4 luni
deci e cum zici tu : intai certificat + pasaport prin consulat, (dureaza tot 3-4 luni ) si abia dup-aia va ganditi la calatorie

p.
Memorat
c_mirelutza
Newbie

« Răspunde #9 : 11-04-2011, 14:06:12 »

ok multumesc frumos pentru raspuns dar mai spune mi un singur lucru(daca nu cer deja prea mult Grin...)eu stau pe langa venetia....trebuie sa ma duc neaparat la ambasada de la milano sau ma pot duce si la bologna pentru treaba asta(mi ar fii mai usor ca ar fii mai aproape si am inteles ca nici nu este aglomeratie asa ca la milano pt ca aici se face cu programare si e mult mai ok....e greu sa pleci cu copilul mic .....)apropo s-a deschis un alt sediu al ambasadei si la treviso sau este o informatie eronata?
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #10 : 11-04-2011, 15:02:00 »

ptr practicile legale ptr minor NU trebuie sa duci niciodata copilul cu tine, e suficient sa mergi tu

poti merge la ce consulat vrei, desi au incercat sa se imparta pe regiuni si mai stramba din nas daca unu din Sicilia vine la Milano in loc de Roma , nu pot refuza sa-ti rezolve treaba

citeste exact ce documente iti trebuie (de ex pe www.consulatmilano.com gasesti tot ) , bani si alea alea si mergi bine pregatita cu toate ca sa nu pierzi timp

p.

ok multumesc frumos pentru raspuns dar mai spune mi un singur lucru(daca nu cer deja prea mult Grin...)eu stau pe langa venetia....trebuie sa ma duc neaparat la ambasada de la milano sau ma pot duce si la bologna pentru treaba asta(mi ar fii mai usor ca ar fii mai aproape si am inteles ca nici nu este aglomeratie asa ca la milano pt ca aici se face cu programare si e mult mai ok....e greu sa pleci cu copilul mic .....)apropo s-a deschis un alt sediu al ambasadei si la treviso sau este o informatie eronata?
Memorat
Crista
Global Moderator
Veteran

« Răspunde #11 : 12-04-2011, 13:41:35 »

ok multumesc frumos pentru raspuns dar mai spune mi un singur lucru(daca nu cer deja prea mult Grin...)eu stau pe langa venetia....trebuie sa ma duc neaparat la ambasada de la milano sau ma pot duce si la bologna ...apropo s-a deschis un alt sediu al ambasadei si la treviso sau este o informatie eronata?

Consulatul de care apartii este la Trieste
http://www.romania-italia.info/forum/b8/consulatul-general-trieste/

poti sa suni la Bologna
http://www.romania-italia.info/forum/b8/t5051/
si sa intrebi dar cu siguranta  iti vor spune sa te duci in orasul de care apartii . Oricum si la Bologna se merge cu rezervare.
Memorat
pol
Newbie

« Răspunde #12 : 14-05-2011, 15:06:42 »

salutare!!! intrebare  intrebatoare ::::dupa ce romania intra in shengen(...daca o intra vreodata...) mai trebuie pasaport(foaie de drum) pentru junior???Ca sincer sa fiu prefer sa dau spaga la nenea vamesu decat sa mai stau o zi (de la 7.30 pana la 18.30)la consulat cu junior si nevasta pe cap.
Memorat
mada
Jr. Member
*

« Răspunde #13 : 14-05-2011, 16:32:37 »

salutare!!! intrebare  intrebatoare ::::dupa ce romania intra in shengen(...daca o intra vreodata...) mai trebuie pasaport(foaie de drum) pentru junior???Ca sincer sa fiu prefer sa dau spaga la nenea vamesu decat sa mai stau o zi (de la 7.30 pana la 18.30)la consulat cu junior si nevasta pe cap.

la vama terestra - auto - la Nadlac - probabil nu, ca aia se va desfiinta. dar la aeroport da. ca acolo iti cere act cand te sui in avion.
Memorat
pol
Newbie

« Răspunde #14 : 14-05-2011, 21:58:02 »

Gata!!! ma apuc de falsificat pasapoarte de juniori.  hammer  Cry  Angry
Memorat
Pagini: [1] 2 3 4   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: