Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: tratenute 730??  (Citit de 623 ori)
Lori
Jr. Member
*

« : 05-09-2010, 17:35:44 »

Buna seara!apelez din nou la voi poate ma puteti ajuta cu ceva informatii.
am primit odata cu busta paga de pe luna iulie si banii de la 730 doar ca imi lipsesc vreo 170 de euro!!! e prima data cand imi apare in busta si tratenute la 730(trattenuta add.reg. duch. 730, trattenuta add. com.dich.730 si trattenuta acc. add. comun. dic. 730).
m-am uitat mai atent pe 730 si am vazut ca aceste sume au fost scazute deja si chiar doamna de la CAF mi-a incercuit suma ce trebuie sa o primesc iar in casuta unde ar trebui  sa fie suma ce trebuie sa mi-o opreasca angajatorul este scris 0,00. este posibil sa imi ia si pe busta aceste tratenute? ce trebuie sa fac?eu suspectez ca e ceva necurat la mijloc, dar nu stiu cum sa procedez ca sa imi iau banii inapoi
va astept cu raspunsuri
Memorat
Geronimo
Veteran

« Răspunde #1 : 05-09-2010, 19:05:16 »

Cand faci 730 e posibil sa mai primesti bani(daca ai platit prea multe tratenute) sau sa trebuiasca sa mai platesti, ca in cazul tau. Pana acum se facea la sfarsitul anului, probabil acum se face de doua ori pe an(in iunie si decembrie). Nu cred ca trebuie sa te gandesti la ceva "necurat", bustele sunt documente care le prezinti la banci etc, iar nimeni nu te face sa platesti mai mult fara nici un avantaj(tratenutele merg direct la "stat")
Memorat

De ce?
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #2 : 06-09-2010, 09:07:04 »

pai sa ne intelegem

daca in 730 completat de tanti sa zicem ca rezulta ca

trebe sa primesti 1000
trebe sa dai 150
deci tanti a scris la total +850

iar in busta paga iese ca statu iti da 1000 si iti ia 150 , e ok
primesti 850

daca in busta paga rezulta ca statu iti da 850 si iti ia alti 150 deci iei numai +600 in loc de 850 atunci e o eroare.

ceea ce e cam ciudat, ptr ca totul e telematic, doar banuiesc ca tanti nu ti-a completat modulul cu mana ci pe calculator

in sfarsit, daca e asa, incearca sa ceri sfat la contabilitate la firma cu ce poti face, stiu ca exista un mod de a corecta situatia.
nu e nimic necurat, poate fi o eroare, nu-ti ia nimeni banii daca nu e cazul

p.
Memorat

Reggiana
Jr. Member
*

« Răspunde #3 : 06-09-2010, 09:21:51 »

...  am primit odata cu busta paga de pe luna iulie si banii de la 730 doar ca imi lipsesc vreo 170 de euro!!! e prima data cand imi apare in busta si tratenute la 730(trattenuta add.reg. duch. 730, trattenuta add. com.dich.730 si trattenuta acc. add. comun. dic. 730).
m-am uitat mai atent pe 730 si am vazut ca aceste sume au fost scazute deja si chiar doamna de la CAF mi-a incercuit suma ce trebuie sa o primesc iar in casuta unde ar trebui  sa fie suma ce trebuie sa mi-o opreasca angajatorul este scris 0,00.

pai ori trebuie sa primesti bani ori sa iti retina bani?

daca ai de primit bani pentru ca ai platit mai multe taxe decat trebuia sau ai avut cheltuieli de "decontat" atunci angajatorul iti restituie acesti bani iar el le scade din totalul taxelor ce le are de platit catre stat.

este posibil sa imi ia si pe busta aceste tratenute? ce trebuie sa fac?eu suspectez ca e ceva necurat la mijloc, dar nu stiu cum sa procedez ca sa imi iau banii inapoi
va astept cu raspunsuri

pai daca ai de platit taxe atunci operatiunea se face prin intermediul salariului din luna iulie.
Memorat
Lori
Jr. Member
*

« Răspunde #4 : 06-09-2010, 18:51:46 »

cred ca nu am fost prea exacta....
din 730 rezulta 858 de euro din care imi iau taxele alea(170 de euro) si imi raman 688 curati....
pe busta imi apar 727 de euro din care imi scade acele taxe si imi dau 550 de euro......
deci ar fi vreo 140 care se pierd undeva pe drum ca la mine nu au mai ajuns!!!! Sad
Memorat
Lori
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 06-09-2010, 19:12:34 »

oricum maine incerc sa vorbesc si la contabilitate sa vad ce imi spun....
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: