Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2   In jos
Imprimă
Autor Subiect: VREAU LAMURIRI  (Citit de 614 ori)
pop codruta
Newbie

« : 31-08-2011, 16:21:23 »

PARTENERUL MEU E PENSIONAT DE CATRE STATUL ITALIAN(GRAD DE HANDICAP 80%-IN URMA TRANSPLANTULUI DIN 2006 FACUT LA MILANO).DE ATUNCI EL IA PENSIE (CCA 270 EURO LUNAR)SI NU A LUCRAT NICAIERI INCA...A AVUT INSA O FIRMA DE CURIERAT ,DAR A INCHIS-O CA NU MAI PUTEA LUCRA .TOT VENITUL LUI ESTE ACEA PENSIE LUNARA.AVEM UN COPIL NASCUT IN ITALIA IN 2005 SI ALTI DOI IN ROMANIA NASCUTI IN 2009 SI 2010.PT COPILUL NASCUT IN ITALIA NU A LUAT ALOCATIE INCA,SI AS VREA SA STIU DACA POATE LUA,SI CAM CE ACTE II TREBUIE SA DEPUNA SI UNDE ANUME...ARE ACTE DE REZIDENTA DIN 2004.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #1 : 31-08-2011, 16:24:28 »

poate face cerere dar cu pensia minima sociala sint bune ne-shanse sa nu primeasca cetatenia
legea nu e clara, e totul f aleator, depinde de interpretarea functionarului

p.

Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #2 : 31-08-2011, 16:36:47 »

ptr alocatie, sa se duca la INPS sa intrebe, ei ii cunosc situatia si ii pot raspunde exact

p.
Memorat

alex s.
Veteran

« Răspunde #3 : 31-08-2011, 22:26:56 »

pipp, cre' ca doamna momentan e in tara din  cate inteleg, copii si partener inclusiv..
Complicated Undecided
Da' asa ca fapt divers, doamna Codruta, chiar sunteti o femeie curajoasa! Sa ai un partener cu handicap si pensionat, sa mai faci inca doi copii dupa toate astea..cat curaj!
Memorat

.. nobody's perfect ..
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #4 : 31-08-2011, 22:36:07 »

trei
Memorat

alex s.
Veteran

« Răspunde #5 : 31-08-2011, 22:41:08 »

pai primu se nascuse inainte de transplant. Faci teste de matematica cu mine, Mada?
Memorat

.. nobody's perfect ..
darius05
Sr. Member

« Răspunde #6 : 01-09-2011, 14:47:18 »

Mai,dar fata nu a specificat ca omul nu mai poate....deci de ce nu? Tongue
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #7 : 01-09-2011, 16:20:00 »

daca nu mai putea, nu mai facea 2 copii. dar idea era alta.uite cu cit trebuie sa traiasca: 270 euro pe luna. nici unul singur nu traieste cu banii aia in Italia, dar 5?
Memorat

darius05
Sr. Member

« Răspunde #8 : 01-09-2011, 16:43:46 »

Cu banii aia,cu siguranta nu pot trai nici in Romania sa nu mai vorbim de Italia!
Memorat
pop codruta
Newbie

« Răspunde #9 : 02-09-2011, 16:02:53 »

MULTUMESC DE IRONII Angry...CHIAR CA LA NOI TARA ARDE SI BABA SE PIAPTANA...
EU VA CERUSEM AJUTORUL...SI VOI ATI INCEPUT SA FACETI SOCOTEALA CA POATE...SAU NU MAI POATE...
Memorat
darius05
Sr. Member

« Răspunde #10 : 02-09-2011, 16:27:43 »

Ai dreptate,eu personal imi cer scuze.Fiecare face ce vrea cu viata lui si chiar nu aveam dreptul sa raspundem asa nici macar in gluma!Nu stiu exact de ce sufera partenerul tau dar se pare ca este ceva serios. Embarrassed Embarrassed
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #11 : 02-09-2011, 21:22:32 »

Codruta, imi cer scuze si eu, dar din partea mea nu erau ironii...
Memorat

pop codruta
Newbie

« Răspunde #12 : 02-09-2011, 21:31:16 »

Accept scuzele...dar stii ce este bizar?
Faptul ca nici unul din noi nu a plecat de acasa "de gras" ca sa zic asa..am plecat dindiferite motive:pt un trai mai bun,din motive de sanatate...E mare pacat ca sunt asa de multi ramani plecati...dar nu sunt uniti...ca sa zic asa...nu ne ajutam intre noi asa cum se ajuta alte natii(vezi chinezii-de exemplu).Asa s-a intamplat si cu mine..am cerut ajutorul vostru...care sunteti acum in Italia... si voi ce ati facut...ATI RAS...Nu stiu cat de mult ati avut voi ocazia sa vedeti altii de alte nationalitati cum se ajuta...dar eu pot sa va spun ca am vazut destui...si ca am ramas placut impresionata de felul cum o faceau...E mare pacat ca se ajunge intai la ironii si luat peste picior...dar asta este...AM UITAT CA DUPA REVOLUTIE A IESIT LA SUPRAFATA NUMAI RAUL DIN NOI...CA AM UITAT CE ESTE COMPASIUNEA SI MILA ...SI MULTE ALTELE CARE NU AR FACE ALTCEVA DECAT SA FIE CUVINTE SCRISE sunt convinsa ca toti le stim si le gandim dar nu ne pasa...nu se poate face "primavara doar cu o floare"a spus bine cine a spus-o...
Astea fiind spuse...

VA DORESC NOAPTE BUNA
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #13 : 02-09-2011, 22:15:48 »

Citat
si voi ce ati facut...ATI RAS..
poate ne explici UNDE am ris.... si unde ai vazut ironii.
in cel mai rau caz, era un fel de... compasiune.
si perplexitate......

Memorat

nica
Full Member
**

« Răspunde #14 : 03-09-2011, 22:41:51 »

Incerc sa descifrez ceva din povestea asta....insa nu s-a inteles exact care este situatia voastra: traiti aici cu totii cu doar cei 270 €?? Nu e posibil....dar, orice persoana care are un venit aici si copii in intretinere are dreptul la asa zis-ul "assegno familiare" care se obtine de la locul de munca al tatalui sau al mamei - depinde care dintre parinti lucreaza. In cazul vostru, daca tu Codruta nu lucrezi legal si venitul legal al familiei este doar acea pensie pe motive de boala a sotului tau, trebuie sa declarati faptul ca aveti copii in intretinere, la INPS. Vi se vor da niste formulare de completat si pe baza documentelor cerute veti obtine o suplimentare a pensiei. In mod normal assegno se acorda si retroactiv. Raspunsul nu e complet deoarece situatia voastra e particulara. In mare trebuie sa procedati asa. Succes su curaj!
Memorat
Pagini: [1] 2   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: