Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Amintiri din Copilarie

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Amintiri din Copilarie  (Citit de 1450 ori)
florentina693
Full Member
**

« : 09-09-2010, 08:42:21 »

LoL

Pentru toti "nascuti cu decretu" Cool(si nu numai)

va aduceti aminte de ceva haios sau ceva care e de necrezut ,de pe vremea lui Ceau ?

scatenatevi !!!!!! Grin

povestiti ....povestiti....povestiti
« Ultima modificare: 09-09-2010, 08:45:06 de către florentina693 » Memorat
florentina693
Full Member
**

« Răspunde #1 : 09-09-2010, 09:55:30 »

prin ani 80 era la un concert de Adrian Paunescu si la iesire militzia te legitima si daca erai mai suspect (contra partidului) te duceau la sectie si te lua la ìntrbari ,chiemau parinti ...etc.
Odata am ajuns si noi pe acolo (eu si fratele pentru ca fredonam càntece anticomuniste la 2 noapte pe strada) a venit tata si militzianul zice "Copii dumneavoastra o sa intre dupa gratii daca nu stiu sa-si tina gura "iar tata ìi raspunde "M-am si speriat domnule credeam ca intra dupa gratii ca au furat ,vezi copii sunt educati bine ." Grin...noi am plecat acasa si tata a ramas 5 zile... hammer
Memorat
lidia_dorin
Veteran

« Răspunde #2 : 09-09-2010, 13:01:45 »

Septembrie 1989, primul an de liceu.Se trezeste profa de biologie ca vrea sa cantam un cantec patriotic , fiind sfarsitul programului, pe la ora 14.Juma de clasa era spre usa , ea urla ca sa stam drepti la locu nostru si ca cineva sa dea tonu ,ca de nu, ne tine pan la trei la scoala.Din fundu clasei o voce firava incepe: 'treceti batalioane romane Carpatii'...
M-i s-a facut pielea gaina.Tipa a iesit din clasa, noi am continuat sa cantam (atat cat stiam), mai mult urland.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #3 : 09-09-2010, 13:23:39 »

apropos de paunescu...
eram mica si nu pricepeam, dar azi ascultind Ordinea de zi, care se cinta la cenaclu, ma intreb: CUM ERA POSIBIL?!
ca am auzit multe legende cu tot felul de atrocitati din vremea lu raposatu, dar noi URLAM PE STADIOANE "viata noastra unde e, viata noastra ce-ati facut cu ea" si eu n-am facut nici macar o ora de zdup.
Memorat

pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #4 : 09-09-2010, 14:43:22 »

apropos de paunescu...
eram mica si nu pricepeam, dar azi ascultind Ordinea de zi, care se cinta la cenaclu, ma intreb: CUM ERA POSIBIL?!
ca am auzit multe legende cu tot felul de atrocitati din vremea lu raposatu, dar noi URLAM PE STADIOANE "viata noastra unde e, viata noastra ce-ati facut cu ea" si eu n-am facut nici macar o ora de zdup.

se urla dar nu se...constientiza. de fapt e metoda cea mai inteligenta de a stapani masele, le dai surogat de libertate de expresie. "ok, baieti, atz urlat, alea alea, a fost super, acu frumos incolonati la casele voastre" Smiley
un sinonim modern e ..meciul la stadion, un loc in care fiecare imbecil se simte ptr o ora puternic, deci e cuminte si multzumit inca o saptamana. retzeta e veche , paine si circ fctioneaza mereu.
deci daca ceausescu era mai intelijent, cu niste papa, niste tv si niste drept de circulatie in plus la popor ar fi putut domni, imbalsamat, sute de ani, fara probleme. si nu ar mai fi fugit nimeni.
fuga "ideologica" e rara, de obicei se scapa de foame.

p.
Memorat
florentina693
Full Member
**

« Răspunde #5 : 09-09-2010, 15:10:42 »

si eu n-am facut nici macar o ora de zdup.

pe noi ne vizitau des pentru ca aveam càtiva din familie fugiti . Wink

sau o alta faza: frica sa nu-ti fure butelia  LoL ...noi mai faciam cìte o pertecere acasa si cìnd nu erau parinti ,cum intrau ìn casa mamma se ducea sa vada daca sunt cele 2 butelii  mor mor mor
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #6 : 09-09-2010, 16:13:44 »

nu stiu ce sa zic, Pippus... cintecul ala e destul de tare si pe sleau...
intelegeam subtilitatile politice din textele "puerile" ale lui Andries, dar nu ne dadeam seama ca urlam impotriva lui Ceausescu si a comunismului?
Memorat

florentina693
Full Member
**

« Răspunde #7 : 09-09-2010, 16:18:58 »

a ramas si o vorba cìnd e unu mai nervos "Da ce mà ti-a pus mìna pe butelie ? " LoL

Memorat
eccellentesuperdeluxe
Vizitator
« Răspunde #8 : 09-09-2010, 17:24:54 »

Citat

se urla dar nu se...constientiza. de fapt e metoda cea mai inteligenta de a stapani masele, le dai surogat de libertate de expresie. "ok, baieti, atz urlat, alea alea, a fost super, acu frumos incolonati la casele voastre" Smiley
un sinonim modern e ..meciul la stadion, un loc in care fiecare imbecil se simte ptr o ora puternic, deci e cuminte si multzumit inca o saptamana. retzeta e veche , paine si circ fctioneaza mereu.
deci daca ceausescu era mai intelijent, cu niste papa, niste tv si niste drept de circulatie in plus la popor ar fi putut domni, imbalsamat, sute de ani, fara probleme. si nu ar mai fi fugit nimeni.

Ntz..Ntz..  Tongue
Aici nu cred ca e vorba de inteligenta raposatului:fiind bagati intr-un context european,nu cred ca Romania sa fi putut rezista intr-un sistem comunist,dat fiind ca celalalte tari-fortat sau nu-s-au revoltat in iarna 89'.
Chinezii si Coreenii au fost poate mai isteti,iar isteti ramanand in coltul extrem al Asiei.
Acuma,si mie mi se pare ca talcul revolutiei a fost faptul ca bunicul Nicolae a taiat curentul si redus hrana,iar am mai avut niste revolte,niste izbucniri in cursul anilor trecuti.
Chinezii? Poporul,junii, au incercat sa impuna democratia printr-o serie de proteste studentesti iar nomenclatura putea,departe de vazul lumii,sa striveasca o intreaga generatie in Piata Tiananmen.
Daca intrebi un chinez despre ce a fost atunci,nu-si mai aminteste nimic pur si simplu pentru ca n-a fost prezent!

Memorat
morgan
Sr. Member

« Răspunde #9 : 09-09-2010, 20:09:32 »

p.

idee destul de raspandita in ultimii ani, care nu are baze solide...parerea mea.
impartasesc rationamentul lui superdelux, dar am si ceva nelamuriri in privinta Cubei.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #10 : 09-09-2010, 20:22:14 »

se fugea mai, ca ne curgeau balele la capitalism... suna misto Wink
Memorat

gazzella
Vizitator
« Răspunde #11 : 09-09-2010, 20:39:03 »

hmm, eu nu prea am astfel de amintiri, doar un incident izolat, mic, mic
discutasem ceva prin clasa a VII -a si cumva mi s-a dat de inteles ca se stie, dar atat
in rest eu toate mizeriile comunismului nu le-am resimtit, abia ulterior le-am cunoscut din filme, diverse lecturi
ai mei au facut astfel sa nu ne expuna
cele mai mari rele care mi s-au intamplat erau practica, o uram, dar si de acolo m-a scos mama cu diverse
multe a facut si atunci o condamnam ca-i necinstita, mincinoasa
ea stia multe, eu stiam putine, tacea si accepta sa o fac nenorocita si ma scotea din multe
fain sa fi viteaz de pe mal  Sad
Memorat
florentina693
Full Member
**

« Răspunde #12 : 09-09-2010, 22:07:39 »

impartasesc rationamentul lui superdelux, dar am si ceva nelamuriri in privinta Cubei.

Eu am o prietena cubana casatorita cu un italian ,cìnd ne gasim la povestit de regimul in care am trait .....ràmìn toti cu gura cascata.Cuba sta de 10 ori mai rau ca noi ìn  ani 80.
Memorat
Aliniutza
Veteran

« Răspunde #13 : 10-09-2010, 08:44:24 »

Eu am o prietena cubana casatorita cu un italian ,cìnd ne gasim la povestit de regimul in care am trait .....ràmìn toti cu gura cascata.Cuba sta de 10 ori mai rau ca noi ìn  ani 80.
....poate...dar sunt inca indragostiti lulea de Fidel.
Memorat

“Happiness only real when shared”
eccellentesuperdeluxe
Vizitator
« Răspunde #14 : 10-09-2010, 09:50:13 »

ce-a declarat Fidel?
se gaseste in toate ziarele de azi.  Grin

http://www.libero-news.it/news/484409/Anche_a_Cuba__il_comunismo_non_funziona_pi%C3%B9_.html
Memorat
Pagini: [1] 2 3   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: