Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: ce fac dupa ce am intrat in posesia contractului de munca?  (Citit de 671 ori)
diaconuionutovidiu
Jr. Member
*

« : 15-07-2011, 19:13:49 »

ce fac dupa ce am intrat in posesia contractului de munca? stie cineva pasii care trebuie urmati? vreau sa-mi fac rezidenta, tesera sanitara, medic de familie, etc. multumesc anticipat!
Memorat

T T T
MarinRoma
Jr. Member
*

« Răspunde #1 : 15-07-2011, 20:05:49 »

In primul rand iti trebuie o adresa unde stai, o dovada ca stai undeva...contract de casa- in cazul in care nu il ai, patronul casei unde stai trebuie sa iti dea ''cessione di fabricato'', adica trebuie sa declare la politie ca stai la el/ea. Te duci pe urma la Comune di 'nu stiu unde stai tu' cu : copie buletin si original , cessione di fabricato(este nevoie de el pentru ca acolo o sa ai rezidenza facuta, deci acolo o sa stai, si trebuie dovedit ca stai acolo), contractul de munca , timbru fiscal de 16,40euro sau 14,60, ceva de genul, intrebi la un tabbachi si iti spune , se numeste marca da bollo per rezidenza . iti mai trebuiesc 3 ''buste paghe' - stat de plata ,si o declaratie de la patronul casei ca iti poti face rezidenza la el , sau poate veni el cu tine la Comune. este foarte usor , succes.
Memorat
darius05
Sr. Member

« Răspunde #2 : 15-07-2011, 22:09:26 »

Contractul de munca e musai sa fie indeterminabil!Caci altfel nu-ti fac.La noi insa nu a fost nevoie de bustapaga!
Memorat
diaconuionutovidiu
Jr. Member
*

« Răspunde #3 : 16-07-2011, 06:34:16 »

unde la voi darius05? ce oras? cand?   Este cineva care a facut rezidenta recent in TORINO?

« Ultima modificare: 16-07-2011, 06:36:18 de către diaconuionutovidiu » Memorat

T T T
mada
Jr. Member
*

« Răspunde #4 : 16-07-2011, 08:22:12 »

In primul rand trebuie sa fie semnat de ambele parti. si, ideal, sa fie pe durata nedeterminata. cu contractul si cu pasaportul si cu act de casa (contract d einchiriere, de proprietate, ce ai tu) te duci la primarie (comune) si ceri rezidenta. dupa un timp vine un vigile sa vaza ca stai acolo. dupa alt timp iti vine o scrisoare de confirmare acasa. cu scrisoarea si cu poze te duci la primarie si faci cartea de identitate - ti-o da pe loc. vezi ca de la momentul cand vine vigile pana vine scrisoarea trec cateva luni - la mine au trecut 5. intre timp, tii la tine documentul ca ai depus acte de rezidenta (ti se da o foaie).

cu busta paga, contractul de munca si cu cartea de identitate (sau foaia pe care ti-a dat-o mai sus, ca ai depus de rezidenta) te duci la ASL din localitate si te inscrie pentru tesera sanitara. poate dura ceva timp pana vine tesera acasa - nu stiu cum e la tine. intre timp iti da o foaie, ai grija de ea. medicul de familie ti-l alegi de pe o lista acolo la ASL, nu tre sa iti bati capul. daca preferi pe unul anume, trebuie sa stii cum il cheama.

cont bancar ti-ai facut?
Memorat
diaconuionutovidiu
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 16-07-2011, 09:21:47 »

Multumesc Mada. nu am facut inca nimic..luni dimineata o sa merg sa incerc sa-mi depun pentru rezidenta, contractul meu este de pe 9/07/2011 si inca nu am nici o busta paga, sper sa reusesc fara.
Memorat

T T T
mada
Jr. Member
*

« Răspunde #6 : 16-07-2011, 18:14:29 »

in Comune pentru rezidenta reusesti fara busta paga. la medicul de familie/tesera sanitara nu reusesti fara busta paga. dar nu mai e mult pana iti vine si aia, nu te stresa - primul pas e sa rezolvi cu primaria si sa ti se dea hartia aia din care sa rezulte ca te-ai inscris pentru carte de identitate. pe aia o tii bine, ai grija sa nu o pierzi. la primarie te duci cu copii ale documentelor facute de tine, acolo nu-ti face nici o copie.

la ASL iti trebuie hartia de la primarie, deci incepi cu primaria. daca vine vigile acasa si nu te gaseste (vezi sa ai numele la citofon sau sa spui la primarie la ce numar sa sune) iti lasa un bilet cu numarul la care sa suni sa te programezi cand sa vina sa te viziteze. asta trebuie sa faca neaparat, sa vina sa vorbeasca cu tine.

succes! si sa ne tii la curent.

Memorat
diaconuionutovidiu
Jr. Member
*

« Răspunde #7 : 16-07-2011, 20:50:38 »

Multumesc mult Mada!
Memorat

T T T
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #8 : 18-07-2011, 10:09:19 »

Contractul de munca e musai sa fie indeterminabil!Caci altfel nu-ti fac.La noi insa nu a fost nevoie de bustapaga!

rahat. gresit. rezidentza o obtii si cu un contract de 3 luni. ti se da pe un an si cand expira duci alt contract si mergi inainte

p.
Memorat

darius05
Sr. Member

« Răspunde #9 : 18-07-2011, 22:40:05 »

Scuze ca trebuie sa te contrazic,dar aici unde suntem noi (adica in sud), fara contract de munca indeterminabil nu ne-a dat nici o rezidenta.Mai exact primul care a avut un contract de munca a fost sotul meu.Precizez ca a fost de la inceput indeterminabil.In baza acestui contract,nu primea rezidenta decat el.Asa ca a trebuit sa am si eu contract ca sa-mi pot face cartea de identitate.In legatura cu teserele sanitare ,chiar daca avem rezidenta din decembrie si suntem inscrisi la medic de familie inca nu le-am primit.Nu stiu cum se aplica legile,dar este diferit cred de la o provincie la alta. Smiley
Memorat
mada
Jr. Member
*

« Răspunde #10 : 19-07-2011, 12:49:47 »

Adica cu contract de munca, rezidenta si busta paga te-ai dus la ASL din localitate si nu te-au inscris? Asta ai facut?

Ca daca te duci direct la medicul de familie cred si eu ca nu te primeste - te-ai dus sa te inscrii la ASL si ca ceri tesera sanitara?
Memorat
darius05
Sr. Member

« Răspunde #11 : 19-07-2011, 14:50:02 »

Da mada ne-am dus la ASL,suntem inscrisi la medic de familie,dar inca nu suntem in posesia teserelor sanitare.La ASL a fost nevoie de contractul de munca ,codicele fiscale ,cartea de identitate dar fara bustapaga.Nu vreau sa par nepoliticoasa si sa supar pe cineva,eu numai va spun cum au decurs lucrurile in cazul nostru. Wink
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: