Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Emigrare in Italia vs. supravietuire in Romania  (Citit de 11181 ori)
Alizée
Veteran

« Răspunde #60 : 24-08-2010, 22:06:34 »

buna:)sunt mai noua pe forumul asta si am citit de cateva seri cam tot ce s a postat...si asa ca ma apuc de invatat italiana ca dintr o biata asistenta medicala in ro cred pana la urma ca e mai bine infrmiera in it...asta e daca mi a trebuit sa fiu bugetara:))

infermiera din lb italiana înseamnã asistenta medicalã
infirmiera din lb româna, in italiana se poate traduce prin oss, osss, asa, osa (figuri auxiliare).  Diferenþa e ca in Italia se studiazã pentru aceste meserii.  
« Ultima modificare: 24-08-2010, 22:08:30 de către Alizée » Memorat
NICUSAN
Jr. Member
*

« Răspunde #61 : 25-08-2010, 13:33:28 »

Alizée vrei sa spui ca in Ro nu se studiaza pt. a putea deveni asistenta?
Memorat
Alizée
Veteran

« Răspunde #62 : 25-08-2010, 14:03:42 »

Am spus ca pentru figurile care inlocuiesc infirmiera din Romania, in Italia se studiaza, pe cand in Romania infirmiera nu are studii, speciale, pentru aceasta meserie.
Memorat
eccellentesuperdeluxe
Vizitator
« Răspunde #63 : 25-08-2010, 17:23:11 »

poti sa-mi spui ce vrei ca nu te contrazic, dar nu aveam de ales... am urmat familionul reunit...
stateam cu picerele in apa aia verde-maron calda la 30°, prin care plutea orice plus alge, si-mi venea sa-mi dau pumni in cap ca, de cite ori ma duc la marea aia din Sardegna, mi-e urit sa intru in apa, pe cind acum m-as fi bagat pina la urechi, din cauza caldurii....dar mi-era cam sila...

Acelasi sentiment pe care l-am incercat si io de cand ma duceam,timp de 20 de ani,in sardinia.
Pentru asta oricum nu trebuie musai sa te duci in Romania: aceeasi scarba imi veni in urma cu doua saptamani cand am intrat cu picioarele in apa la Barceloneta,plaja cea mai cotizata,cu marea cea mai frumoasa (dupa spuse localnicilor),din Barcelona.

Eeee sardinia ramane un vis pentru toti.  Grin
Memorat
Alizée
Veteran

« Răspunde #64 : 25-08-2010, 17:28:07 »

Si eu am fost in Spania anul acesta, pe Costa Blanca. Marea era foarte frumoasa/curata  Smiley
Memorat
eccellentesuperdeluxe
Vizitator
« Răspunde #65 : 25-08-2010, 17:38:58 »

Am fost si eu pe la mai multe locuri in Spania: Barcelona,Malaga,Taragona (unde mi-a placut cel mai mult),Minorca etc.
Pot afirma,asta dupa parerea mea,ca nu exista locul in europa unde apa sa fie mai cristalina ca in sardinia.
Sigur,mi-a placut si in Grecia iar nu ca la noi deoarece apa e mai verde de culoare din cauza stancilor care stau pe fundul marii.
De m-as duce pe la maldive sau in pacific cred ca mi-as schimba idea!  Grin

Memorat
Vali69
Full Member
**

« Răspunde #66 : 31-08-2010, 02:43:09 »

La ROMA era zobeala mare acum 40 zile luna,iar la BOLOGNA,in 20iulie  am stat de la ora 11 la 17 sa termine eliberarea titlurilor de calatorie.....Socotela o faci singur,si v-a reusi(se scrie va reusi)Si continua sa rizi...Cit despre siguranta banilor,cind a fost acel comunicat al INPS ca nu mai au bani sa plateasca pensiile?si da-i si ride,Vali!
Ai dreptate frate, n-am de ce ride, problema pe care o ai tu nu e de ris, alfel nu ti-ai varsa veninul pe paginile unui forum.
Daca in occident n-ai siguranta banilor atunci nu te opreste nimeni sa-ti ridici documentul de calatorie si sa te intorci acolo unde exista (parerea ta) aceasta siguranta.
Eu nu ma bat cu pumnul in piept ca tine ca am facut si am dres cu toate ca sint ok din punctul asta de vedere, dar ce e mai important e ca din fericire  viata de emigrant nu m-a marcat in nici un fel, nu simt nevoia sa-mi descarc naduful pe nimeni.
Cred ca asta e si motivul pentru care imi vine sa rid cind civeva scrie aberatii  Grin
Memorat
pfl802
Jr. Member
*

« Răspunde #67 : 08-09-2010, 18:48:37 »

alizee era o chestie pur romaneasca nu cu referire la lb italiana scz ,adica pe ideea mai bine mai jos dar sa am cu ce trai decat muritor de foame aici:)
Memorat
Alizée
Veteran

« Răspunde #68 : 08-09-2010, 19:13:31 »

Am inteles  Smiley Sa stii totusi ca nici o munca nu e mai prejos de alta daca e cinstita  Wink Nu putem fi toti avocati, medici etc  Grin Mult noroc in continuare  Smiley
Memorat
pfl802
Jr. Member
*

« Răspunde #69 : 08-09-2010, 19:29:18 »

am baut cerneala LoL
Memorat
angi2010
Newbie

« Răspunde #70 : 09-09-2010, 08:11:58 »

buna ziua,ma bucur sa stiu ca in acest forum sunt romani din italia dispusi sa ajute si sa discute cinstit cu ramani din romania.nu citesc demult timp acest forum dar cred ca am sa devin un abonat al lui Smiley va pup dulce
Memorat
Alizée
Veteran

« Răspunde #71 : 09-09-2010, 08:15:58 »

Apropo de emigrare cine poate sa o faca. In Romania se va merge din rau in mai rau Undecided
Memorat
elena75
Newbie

« Răspunde #72 : 10-09-2010, 16:31:05 »

Anul acesta am fost la mare la gura Portitei, si a fost super....apa era limpede, dus cu apa,GRATIS... Shocked Shocked Shocked... mincare am luat de acasa inclus cortul si plasa de peste...distractie a costo aproape 0 (drumul cu barca peste Razim dus-intors a costat 50 lei). Sint probleme cu apa, dar persoanele care trec turisti, peste Razim ne aduceau tot ce ne trebuia din Jurilovca...asa ca evitam sa platim pe 1L de apa 10 lei (noi).Daca totusi cineva vrea sa evite cortul, sint casute de la modeste la cele luxoase... restaurante, piscina, disco etc...oricum odihna asigurata  Cool Cool Cool
Memorat

"La vita è come uno grande spechio: ti soride se lo guardi soridendo"
Geronimo
Veteran

« Răspunde #73 : 11-09-2010, 00:14:25 »

Si? Ai vazut coloniile de pasari? De noi s-au ascuns..
Memorat

De ce?
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #74 : 11-09-2010, 13:38:01 »

sigur e topicul just? mor
Memorat

Pagini: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: