Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 3 4 [5]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: intrebare despre botez  (Citit de 3319 ori)
Sorina
Vizitator
« Răspunde #60 : 19-09-2007, 10:21:42 »

offf...s-a mai vb. aici si revb. Incepand de la Lili incoace, (unde-o fi? l-o fi botezat pe Gianluca?  lilly, daca esti, trimite un semnal de fum  Tongue  )
   De ce sa nu poti boteza la catolici,daca esti ortodocs? Eu am facut-o.(pe mine m-a crezinat popa ala  al meu inainte de casatorie, da' pt ca asa era "legea" lui. zicea el, ca daca nu ma crezimeaza,nu ma casatoreste.) Pe prietena mea ,insa, la o alta biserica, tot catolica, popa de acolo  nu a crezimat-o.A zis ca la noi(ortodocsi) chestiile astea le primim odata cu botezul. (pe mine nu ma intrebati amanunte,ca de biserici nu stiu nimica,in afara de semnul crucii.Va zic cum mi-au zis popii).
  mai sunt aia care nu te lasa sa fii nas de botez daca nu esti crezimat.
Daca esti separat/divortat.
Mai sunt aia care in schimb  te lasa.
Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #61 : 19-09-2007, 10:22:18 »

si ca sa lungim topicul .....se pot casatori in biserica catolica un catolic cu o ortodoxa??? sau vice versa???(in biserica ortodoxa?Huh?

Citat
din cate stiu eu, cel putin teoretic (adica dupa litera cartii) la ortodocsi nu se poate. la catolici nu stiu... oricum e o tampenie - chit ca-s eretica spunand chestia asta

Ba daaaaaa...se poate...casatoria mixta e acceptata de ambele biserici.
Eu am facut 2 cununii una la ortodocsi si una la catolici...cu tot ritualul...si nu au fost probleme...si mai stiu italieni casatoriti cu romance tot asa ca noi in 2 biserici si fara probleme...
Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #62 : 19-09-2007, 10:34:46 »

offf...s-a mai vb. aici si revb. Incepand de la Lili incoace,(unde-o fi? l-o fi botezat pe Gianluca?  lilly, daca esti, trimite un semnal de fum  Tongue  )
   De ce sa nu poti boteza la catolici,daca esti ortodocs? Eu am facut-o.(pe mine m-a crezinat popa ala  al meu inainte de casatorie, da' pt ca asa era "legea" lui. zicea el, ca daca nu ma crezimeaza,nu ma casatoreste.) Pe prietena mea ,insa, la o alta biserica, tot catolica, popa de acolo  nu a crezimat-o.A zis ca la noi(ortodocsi) chestiile astea le primim odata cu botezul. (pe mine nu ma intrebati amanunte,ca de biserici nu stiu nimica,in afara de semnul crucii.Va zic cum mi-au zis popii).
  mai sunt aia care nu te lasa sa fii nas de botez daca nu esti crezimat.
Daca esti separat/divortat.
Mai sunt aia care in schimb  te lasa.

S-o mai fi vorbit...dar atunci nu eram interesata..."acum bate la usa" Wink
Barbatamiu vrea sa il/o botezam in biserica unde s-a botezat tot familionul lui...iar popa nu accepta nasi ortodocsi...ca am fi vrut sa boteze nasii din RO...asta e problema...
Mai era o varianta sa schimbam biserica...dar...familionul etc etc... Lips Sealed

Oricum eu cand m-am casatorit la catolici popa asta a vrut sa ma boteze...etc etc...in timpul slujbei de cununie...si a venit la noi acasa sa facem pregatire...si i-am zis ca daca incepe ceva despre botez eu fug de la cununie...si a lasat-o balta apoi... Grin
...pai cum naiba casatorie mixta acceptata dar dupa mintea lui antica...sa ma boteze... Angry Angry Angry Angry Angry
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #63 : 19-09-2007, 10:41:26 »

stii de ce dorea sa itzi faca botezul popa karmeno ?
ca la ortodosci tepotzi cununa de 2 ori in biserica
din cate am auzit

ca si eu cand m-am casatorit insista popa sa ma convertesc ca, copii mei nu vor putea avea o educatzie religioasa buna deoarece un ortodox nu e in stare sa dea educatzie catolica.
Memorat

karmeno78
Vizitator
« Răspunde #64 : 19-09-2007, 10:53:54 »

ca la ortodosci tepotzi cununa de 2 ori in biserica
din cate am auzit

Oricum nu era cazul la nici unul dintre noi doi...fiindca n-am mai fost casatoriti niciodata...
De fapt nulla osta de aia este ceruta la catolici si de acolo se vedea clar ca nu am mai fost casatorita niciodata...Si m-a surprins tare de tot ca atunci cand am plecat sa ne casatorim in Romania popa i-a eliberat lu' barbatamiu un teanc de hartii (cum ca a fost botezat, crezimat si ca nu a mai fost casatorit niciodata)...hartii inutile fiindca biserica ortodoxa nu le cere...

DE ACEEA M-AM REVOLTAT!!!!!!!!!!!!!!!! ca pe el la umplut de hartii ca vezi draga doamne biserica ortodoxa sa nu care cumva sa-i ia "enoriasul" iar el pe mine vroia sa ma boteze stiind ca eram deja botezata crestin-ortodox...fiindca si eu am cerut popii din RO si mi le-a trimis prin fax Wink plus ca aveam nulla osta in comuna care zicea clar ca nu am mai fost casatorita....

Memorat
acidduzzu
Veteran

« Răspunde #65 : 19-09-2007, 12:04:47 »

da' la budisti exista botez?
Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #66 : 19-09-2007, 12:50:31 »

da' la budisti exista botez?

Eu zic ca nu...sau poate or avea vreo "forma" de ""botez""(impropriu spus)...In primul rand budismul nu are Dumnezeu...un budist se crede propriul lui Dumnezeu (deci sunt atei)
...ori daca vb. despre botez trebuie sa vb. de apele Iordanului  de momentul cand Iisus a intrat in apele Iordanului pentru botez...iar acestea merg in sens invers pentru cateva minute etc etc...

Memorat
Sorina
Vizitator
« Răspunde #67 : 19-09-2007, 17:06:18 »

offf...s-a mai vb. aici si revb. Incepand de la Lili incoace,[/b  .

S-o mai fi vorbit...dar atunci nu eram interesata..."acum bate la usa" Wink

sorry,K, nu vroiam sa fiu "offf.." ticata  cu tine. Era pt "legea popilor" off-ul. Smiley
Cel mai bine e sa mergi la  acela de care apartineti voi (si in caz ca vrei sa mergi la altul,tot ala al vostru va va da dezlegarea).
Memorat
Iulia
Sr. Member

« Răspunde #68 : 19-09-2007, 17:17:24 »

karmeno
stii care e solutzia
pastrezi biserica
schimbi preotul

se poate
Memorat

karmeno78
Vizitator
« Răspunde #69 : 19-09-2007, 17:19:38 »

Cel mai bine e sa mergi la  acela de care apartineti voi (si in caz ca vrei sa mergi la altul,tot ala al vostru va va da dezlegarea).

E o mare "porcarie" dezlegarea in cazul unei casatorii mixte dar NU atat al casatoriei ca la aia dezlegarea o inteleg...dar in ceea ce priveste botezul unui copil dintre un catolic si un ortodox nu mi se pare corect...eu in Italia NU apartin de nici o parohie...el apartine de asta unde locuim ca-i catolic de o viata intreaga...dar eu nu...asa ca "ne batem cap in cap"...oricum "intortocheate sunt caile Domnului" Wink

Pana la urma ne-am gandit sa facem botez mixt...popa catolic si popa ortodox...si impacam si capra si varza daca vor fi piedici de astea aiurea...
Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #70 : 19-09-2007, 17:24:45 »

karmeno
stii care e solutzia
pastrezi biserica
schimbi preotul
se poate

Se poate...dar nu-i frumos...nu vreau sa ajungem chiar asa sa-l "jgnim" pe preot "sa-l bagam pe altul in casa lui"...o fi "casa Domnului"...dar biserica de aici o "administreaza" el  Wink
Sigur calea de mijloc o vom gasi...
Memorat
Pagini: 1 ... 3 4 [5]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: