Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3   In jos
Imprimă
Autor Subiect: problema  (Citit de 1697 ori)
geoflavius
Jr. Member
*

« : 25-05-2011, 17:03:47 »

buna ziua,daca poate cineva sa ma ajute cu ceva asi ramane dator,saptamana trecuta am fost la un notar italian (ma primit o secretara draguta)pentru a putea face doua procuri,una pentru a ma putea intoarce cu copilul din romania si una pentru schimbarea pasaportului(pe perioada vacantei ii expira)astazi ma suna domnisoara secretara ca procura pentru intoarcere este gata,dar cea pentru pasaport nu stie cum sa o formuleze Cry,ma intreba pe mine cum ar trebui sa sune LoL :-))eu habar nu am ca si ea, intrebarea mea este cum poate fii formulata o asemenea procura?va multumesc anticipat
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #1 : 25-05-2011, 17:15:30 »

ptr procura facuta in italiana ptr autoritatile romane trebuie sa faci traducere si apostilare

asta 1 la mana

doi, vezi daca la tine in judeztul din Romania accepta procuri de la un notar oarecare ptr pasaport, ptr ca sint multe cazuri in care nu accepta decat procuri de la Consulat

cat despre ce tre sa contina, e la libera ta formulare, tre sa exprime ideea

am cautat pe net un model, am gasit ceva aici dar ptr pasapoarte moldovenesti

http://forum.moldweb.eu/topic/10832-delega-per-il-rinnovo-del-passaporto-md/

ideea e : cauta un model de procura in romana si il traduci in italiana

p.
Memorat

geoflavius
Jr. Member
*

« Răspunde #2 : 25-05-2011, 17:18:16 »

ma scuzati nu am specificat ca pasaportul copilului expira si voi pleca in romania doar eu cu el,tatal ramane aici,deci am nevoie de aprobarea lui pentru ai putea face pasaportul copilului in romania doar ca nu stim cu ar trebui facuta sa nu avem surprize in romania ,va multumesc inca o data.
Memorat
The Willy
Sr. Member

« Răspunde #3 : 25-05-2011, 19:16:42 »

De ce nu mergi la Consulat pentru procuri? Spre sfarsitul saptamanii nu e deloc aglomerat. si cred ca o procura  la consulat costa 60 euri
Memorat
geoflavius
Jr. Member
*

« Răspunde #4 : 25-05-2011, 21:25:48 »

este departe consulatul de noi ,nu prea avem timp si prea mare diferenta de pret nu este.
Memorat
Nycoisa
Full Member
**

« Răspunde #5 : 25-05-2011, 21:32:26 »

Eu stiu ca la pasapoarte nu se fac decat cu procuri facute la Consulat.Noi am facut la Trieste si costa 65 de euro.
Memorat
muratore
Veteran

« Răspunde #6 : 26-05-2011, 07:00:22 »

La mine in judetz politzia accepta numai procuri de la consulat pentru pasapoartele minorilor insotiti doar de un parinte.Si eu trebuie sa reinnoiesc pasaportul piticului si m-am informat in Ro si la consulat.
Nu stiu cum e prin alte parti. Cel mai bine e sa mergi la consulat.
Memorat

Doamne, mare e gradina ta .....Smiley
geoflavius
Jr. Member
*

« Răspunde #7 : 26-05-2011, 08:52:33 »

dimineata am sunat la noi in judet serviciul pasapoarte si mi sa spus ca este acceptata si o imputernicire facuta la notar in italia ,dar sa fie specificat corect scopul.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #8 : 26-05-2011, 09:15:29 »

faci procura de iesit cu copilul din romania
deci problema nu e sa te intorci singura cu el in ro ci sa iesi din ro
trebe procura in care sa scrie clar datele voastre, tata mama copil si zilele clare ale calatoriei
si procura asta vi se cere la vama romana la intoarcere

deci trebuie facuta in romana sau la notar italian + tradusa + apostilata ca sa fiti siguri ca nu aveti probleme

cat despre procura ptr pasaport, ti-am explicat mai sus : in majoritatea cazurilor organele din romania nu accepta decat procuri de la Consulat deci inainte sa dati bani interesati-va cum e la voi in judetul de domiciliu din ro

ma scuzati nu am specificat ca pasaportul copilului expira si voi pleca in romania doar eu cu el,tatal ramane aici,deci am nevoie de aprobarea lui pentru ai putea face pasaportul copilului in romania doar ca nu stim cu ar trebui facuta sa nu avem surprize in romania ,va multumesc inca o data.
Memorat

geoflavius
Jr. Member
*

« Răspunde #9 : 26-05-2011, 10:06:20 »

cea pentru intoarcere deja o avem facuta cu o perioada mult mai lunga decat ceia ce ne trebuie noua (cu acest gen de procuri sau mai intalnit)si la noi in judet accepta si facute la notar italian (am sunat dimineata)nu stiu oricum azi la 3 sunt chemata la notar sa o formulam pe cea de pasaport impreuna ,vom vedea.
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #10 : 26-05-2011, 10:27:45 »

vezi ca trebuie sa contina numele complete, data nastere si CNP din buletinul romanesc ca sa fii sigur ca e ok

cea pentru intoarcere deja o avem facuta cu o perioada mult mai lunga decat ceia ce ne trebuie noua (cu acest gen de procuri sau mai intalnit)si la noi in judet accepta si facute la notar italian (am sunat dimineata)nu stiu oricum azi la 3 sunt chemata la notar sa o formulam pe cea de pasaport impreuna ,vom vedea.
Memorat

geoflavius
Jr. Member
*

« Răspunde #11 : 26-05-2011, 12:42:25 »

in mare am facut ceva ,ceva sa vedem ce modifica ei daca modifica ,dar bine numele corect,cnp si nu stiu ce adresa trebuie pusa cea din tara sau cea de rezidenta? >:(deja am ceva dureri de cap mersi mult oricum la toata lumea
Memorat
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #12 : 26-05-2011, 12:48:21 »

daca ai buletin romanesc pune aia
tine cont ca ptr romani adresa din buletin e "domiciliu" iar aia din carta identita' e "resedinta"

p.

in mare am facut ceva ,ceva sa vedem ce modifica ei daca modifica ,dar bine numele corect,cnp si nu stiu ce adresa trebuie pusa cea din tara sau cea de rezidenta? >:(deja am ceva dureri de cap mersi mult oricum la toata lumea
Memorat

Aleksa
Veteran

« Răspunde #13 : 26-05-2011, 12:56:11 »

uite un model:

http://img.poliziadistato.it/docs/attodiass.pass.olasciap._000.pdf

Memorat
geoflavius
Jr. Member
*

« Răspunde #14 : 26-05-2011, 13:05:23 »

Cam asa suna a mea facuta acasa sus adresata catre serviciul public pasapoarte ....subsemnatul X nascut in data de X,in romania judetulX ,CU CNP.....CU REZIDENTA IN ORASUL ADRESA TOT,TATAL MINORULUI NUME,PRENUME,DATA NASTERI,ADRESA,CNP imputernicesc pe doamna X IAR ADRESA ,TOT prin prezenta pe sotia mea sa exprime in fata autoritatilor romane acordul meu pentru obtinerea unui pasaport nou pentru fiul meu,pentru aducerea la indelinire a prezentului mandat,mandatara mea va face orice cerere si declaratie in numele meu,semnatura mea fiind opozabila. DATA SI SEMNATURA.cam asa suna PIPPUS daca mai trebuie ceva adaugat si stii corecteaza ca sa fiu si mai pregatita pana ma duc la ei,mersi mult
Memorat
Pagini: [1] 2 3   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: