Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Când rudele vin la noi în Italia ºi vor totul de-a gata  (Citit de 1033 ori)
Lulu
Sr. Member

« Răspunde #15 : 09-09-2011, 17:20:36 »

@pcris : poate ca nu ar trebui sa dau sfaturi, sunt aici de 2 luni doar, dar "fiecare isi vede de treaba lui si nu se uita in jur" e stilul italian; noi, romanii, suntem altfel, si nu ar trebui sa ne schimbam stilul nostru doar pentru ca suntem aici - in inima, eu tot roman raman  Smiley
Da, noi romanii sintem ALTFEL si ne dam osteneala zilnic sa nu ne abatem de la regula!
Bine ar fi sa ne putem schimba stilul, dar pentru asta ar trebui facuta o rasa noua.
Memorat

pcris
Jr. Member
*

« Răspunde #16 : 09-09-2011, 19:24:25 »

sunt de acord cu rasa noua . cum se face Huh? ptr ca copii romanilor stabiliti in italia sunt si mai rai decit parintii lor??? cite secole sunt necesare???
Memorat

ccccc
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #17 : 09-09-2011, 21:43:22 »

http://www3.lastampa.it/torino/sezioni/cronaca/articolo/lstp/419407/
Memorat

seb
Jr. Member
*

« Răspunde #18 : 10-09-2011, 08:52:35 »

Nu poti aplica o anatema pe fruntea cuiva, doar ca e roman sau italian.
 Insa intotdeauna poti fi prudent si sa anticipezi o situatie. Din pacate, este o vorba pe santierele italiene, unde sunt 2 romani deja sunt prea multi. Asta pentru ca in stilul ceausistic, unii cred ca daca vorbesc de rau de altii, cresc cumva in fata sefului. Dar asta se intampla si in Romania, si in alte state.

Daca esti ponderat in ceea ce faci, fara sa epatezi, fara laude cu cate case ti-ai tras acasa si cat de bine stai tu fata de unul sau altul,.. atunci probabil nu atragi invidia nimanui.

Pentru ca am cunoscut un caz in care familia romaneasca statea intr-o vila de-a italianului, si nu platea nimic, spunandu-i cat de greu le este, etc, etc. Dupa care a venit pe la italian, o romanca si intrebata cum stau i-a explicat ca in Romania au o rezidenta de 450m2 intr-un cartier de lux. Si in minutul 2, italianul le-a cerut sa paraseasca casa lui, pentru ca l a mintit pana atunci. Na' au si astia mandria lor.
Memorat
pcris
Jr. Member
*

« Răspunde #19 : 10-09-2011, 19:15:44 »

teoretic ai dreptate numai ca nu poti anticipa tot timpul . ar insemna sa fii sub stres mereu . si ce rezolvi traind asa?depinde de norocul pe care il ai in momentul in care cunosti persoane. daca sunt de calitate sau nu !!!!!
Memorat

ccccc
ranya
Veteran

« Răspunde #20 : 11-09-2011, 00:13:04 »

Caz concret: la noi au venit mai mult prieteni(rude doar una pana acum) si nu m-am "ars" decat o singura data dar hai sa zicem "lejer" adica n-au facut nimic deosebit..doar ca nu mai voiau sa se duca Grin
M-am bucurat mereu sa ajut pe altii si chiar daca n-am fost "rasplatita" totdeauna, eu una m-am simtit impacata cu mine insami - si acest lucru pentru mine e cel mai important Smiley
Memorat

Nimic nu este mai scump decât ceea ce primeºti pe gratis.
pcris
Jr. Member
*

« Răspunde #21 : 11-09-2011, 09:06:31 »

daca ajuti pe cineva  o faci ptr ca poti si vrei . nu treb  sa ceri recompensa sau sa astepti  ceva numai ca eu ma refer la bunul simnt al persoanelor cu care ai de a face . acest bunt simnt ca lipseste
Memorat

ccccc
ranya
Veteran

« Răspunde #22 : 11-09-2011, 12:12:24 »

Citat
daca ajuti pe cineva  o faci ptr ca poti si vrei . nu treb  sa ceri recompensa
De acord pt ca pot si vreau,nu era vorba sa cer reconmpensadar evident cand vin la tine musafiri si stau zile intregi (gratis) te astepti ca cel putin si ei la randul lor sa nu-ti intoarca spatele, macar atat, nu? Ca de pretins, eu una n-am pretins niciodata nimic de la nimeni.
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #23 : 11-09-2011, 12:36:30 »

exact, nimeni nu pretinde cadouri, ode sau statui.... nu asta era punctul problemei... ci sa nu profite de disponibilitatea ta sau, si mai rau, sa-ti faca rau dupa ce s-a vazut cu sacii-n caruta.

eu acum am de-a face cu un caz contrariu. a venit aici la munca o fosta colega de serviciu de-a mamei, o fata excelenta si de bun simt.. poate PREA de bun simt. mai e putin si pleaca, dar eu am vazut-o o singura data, doar pentru ca mama a obligat-o sa ma caute, trimitindu-mi niste hirtii...
a obligat-o, pentru ca ea nu voia nici numarul meu de telefon, ca sa nu deranjeze.
intr-o zi am sunat-o si am invitat-o la masa, ca are 2 ore libere in fiecare zi si e la 2 pasi de mine, e o femeie pe care o cunosc de cind eram mica mica... nu a vrut sub nici o forma "sa ne incurce".
am reusit s-o conving macar sa o duc sa-si cumpere bilet de autobuz si sa o duc eu apoi la autobuz, cind va pleca. a acceptat, in final, dar continua sa-si ceara scuze pentru deranj...

a inceput sa mi se para ciudat ca mai exista si astfel de persoane.
Memorat

Lulu
Sr. Member

« Răspunde #24 : 11-09-2011, 13:33:21 »

Mai e si clasicul caz al alora care vin cu saru' mina si cu burta lipita de sira spinarii, iar cind se vad cu matul plin, isi dau arama pe fata!
Ca sa n-ai experiente de nici un fel, cel mai bine e sa nu-ti faci de lucru.
Memorat

ranya
Veteran

« Răspunde #25 : 11-09-2011, 23:22:32 »

Citat
iar cind se vad cu matul plin, isi dau arama pe fata!
mda..asa e. Dar aici as baga pe toti in oala, nu numai pe romani.
Memorat

Pagini: 1 [2]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: