Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Umore in Italiano  (Citit de 315 ori)
ciureanuc
Jr. Member
*

« : 19-07-2011, 22:53:45 »

Intr-o anumita biblioteca am gasit o carte numita "Umore in Italiano".
E o carte editata de Editura Stiintifica, in 1967.
Pentru ca nu stiu italiana suficient incat sa port o conversatie, mi s-a parut o idee stralucita sa (mai) invat italiana citind bancuri.

Daca va surade ideea si voua, am sa incep sa scanez din carte (are 250 de pagini de bancuri) si sa postez aici.

Daca voi stiti bancuri in italiana, mi-ar placea sa citesc cateva, sa vad cat inteleg. Smiley
Memorat
Geronimo
Veteran

« Răspunde #1 : 20-07-2011, 18:49:55 »

Buna idea cu bancurile in italiana. Si gasesti deja scrise aici pe forum la adresa asta
http://www.romania-italia.info/forum/distrac355ie-timp-liber/bancu-zilei/

Pana ajungi acolo uite unul pe care l-am auzit zilele trecute:

Una passerotta si stava riparando dalla pioggia, su un ramo. A un certo momento arriva una colomba che anche lei voleva proteggersi dalla pioggia su quell' ramo. La passerotta la guarda “E più grande!!” e si sposta facendoli posto. Dopo un altro paio di minuti arriva un corvo, la passerotta lo guarda “ E più grande!!” e si sposta ancora sul ramo. In fine arriva una aquila, la passerotta la guarda “ E grande, grande!!” e si deve spostare ancora. Purtroppo spostandosi  e arrivata dove pioveva ..

Morale: Più grande l'uccello,  più si bagna la passera
Memorat

De ce?
nikita
Veteran

« Răspunde #2 : 30-07-2011, 17:18:13 »

acu' ai speriat-o .... si nu ne mai scanarizeaza nika..trebuia sa vii tu cu passerotta... Angry

mor mor mor
Memorat
Geronimo
Veteran

« Răspunde #3 : 28-08-2011, 22:02:22 »

Sad  ce-am facut..
Memorat

De ce?
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: