Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: acte ministerul sanatatii -eliberare adeverinta  (Citit de 848 ori)
ONY
Newbie

« : 25-09-2009, 21:08:16 »

Salut!Am o nelamurire si va rog ,daca a mai fost cineva in aceasta situatie sa-mi spuna si mie ce sa fac.Deci situatia e cam asa...am domiciliul in alt oras decat cel in care am studiat desi acum locuiesc si lucrez in orasul in care am studiat si mi-ar fi comod sa apostilez actele aici,dar am inteles ca min.SANATATII vrea ca apostilele sa fie din orasul de pe buletin.Nu inteleg ce rost are.O fi asa?Are vreo importanta?Oricum nu vreau sa dau banii degeaba pe apostilari inutile.Va multumesc!
Memorat
ccorina
Vizitator
« Răspunde #1 : 25-09-2009, 21:42:28 »

Ony,apostila o ceri in judetul unde ai domiciliul...sincer nu stiu cine te-a informat caci ministerul vrea apostila din orasul unde ai studiat...
eu pot sa iti spun ca nu este prima data cind repet aici...caci ministerul nu vrea apostila...
am vb personal de mai multe ori la ms.Roma...mi-a explicat clar de fiecare data ca nu mai trebuie apostila...

exemplu...sonataka,a primit recent recunoasterea si nu a apostilat nici un act...

dar ma rog alegerea este a ta...
Memorat
sonataka
Full Member
**

« Răspunde #2 : 25-09-2009, 23:17:16 »

TE  COMPLICI ONI DEGEABA ,  DAI SI  BANI AIUREA ...... NU SE MAI APOSTILEAZA  ACTELE PENTRU  DOSAR , EU NU AM AVUT NICI O APOSTILA   SI AM RECUNOASTEREA  GATA  Smiley(ma rog, tu faci cum vrei ).
  Cred ca  sunt  cateva pagini bune  scrise despre  "APOSTILA" Grin.....cine nu crede, sa sune la Roma, la M.S, asa  cum am facut  si eu  si  corina si multe alte fete ....sa ne convingem...

Grin ,  nu mai bine punem  intrebari unde  se  discuta despre   subiecte deja existente ?  Grin....
si deschidem TOPIC NOU  CU  SUBIECTE NEDISCUTATE pana in prezent, nu-i mai bine asa fetelor ?... Wink ,  ne imprastiem cu aceleasi  discutii in  prea multe  parti si  altii care  vin  din urma, nu vor mai sti unde sa  citeasca pentru a obtine informatii necesare.... chiar  si noi poate ne vom mai  folosi de aceste  informatii si nu vom mai sti unde sa cautam,  vom alerge  alerga de pe un topic pe altul sa  aflam  un singur lucru Wink FETELOR haideti  SA NU MAI AMESTECAM SUBIECTELE si sa SCRIEM DESPRE EXAMEN LA TOPICUL CU EXAMENE, despre AGENTII LA TEAPA.... ,SAU LA PLASARE...,despre munca  IN TOPICUL fetelor deja angajate  Smiley..... se amesteca  tare  rau toate  discutiile  hammer. Va pup  si nu va suparati.... Kiss
Memorat
sonataka
Full Member
**

« Răspunde #3 : 25-09-2009, 23:19:05 »

wow... Shocked  din greseala am  scris  cu caractere ingrosate  hammer...   scuze  LoL
Memorat
ONY
Newbie

« Răspunde #4 : 26-09-2009, 12:27:24 »

Scuze ptr. ambiguitate, eu ma refeream la adeverinta ce inlocuieste certificatul de recunoastere a studiilor de la ministerul sanatatii roman(pt.ceicare au terminat studiile inainte de a intra in UE),la actele apostilate ptr. Bucuresti,oricum pt.Roma am inteles ca e mai bine sa fie traduse si legalizate in Italia.Multumesc!Apropo credeti ca e OK ca o firma sa-mi ceara 2000Ron doar pt. acest act de la min.sanatatii roman(incluzand taxe notariale,apostile,comision)?  Shocked
Memorat
Alizée
Veteran

« Răspunde #5 : 26-09-2009, 16:01:05 »

Scuze ptr. ambiguitate, eu ma refeream la adeverinta ce inlocuieste certificatul de recunoastere a studiilor de la ministerul sanatatii roman(pt.ceicare au terminat studiile inainte de a intra in UE),la actele apostilate ptr. Bucuresti,oricum pt.Roma am inteles ca e mai bine sa fie traduse si legalizate in Italia.Multumesc!Apropo credeti ca e OK ca o firma sa-mi ceara 2000Ron doar pt. acest act de la min.sanatatii roman(incluzand taxe notariale,apostile,comision)?  Shocked

ONY nu conteaza cand ai terminat studiile, inainte sau dupa ce Romania a intrat in UE. Demersurile sunt aceleasi.
Pentru obtinerea recomandarii (adeverintei) de la ministerul sanatatii roman nu ai nevoie de apostile. Sunt cateva documente de legalizat, costul lor fiind de 4 sau 5 lei/pagina depinde de notar.
In ceea ce priveste suma de 2000 de ron pentru obtinerea recomandarii de la bucuresti mi se pare exagerat Shocked

Documentele necesare sunt:

1.-          cerere  in  care  se  vor  preciza  si  datele  de contact;

2.-          copia  actului  de  identitate; (simpla)

3.-          copia  legalizata  dupa  diploma de  bacalaureat;

4.-          copie  legalizata  dupa  Certificatul de Competente Profesionale;

5.-          copie legalizata  dupa  foaia matricola;

6.-          adeverinta  eliberata  de unitatea de invatamant  absolvita prin care se atesta perioada in care au fost efectuate studiile postliceale;

7.-          copie legalizata dupa cartea de munca sau adeverinta de la unitatea angajatoare din care sa rezulte conditia de experienta profesionala mentionata ;

8.-          copie  legalizata  dupa  documentele  de  schimbare   a  numelui.

Legalizarea documentelor enumerate nu pot ajunge dupa parerea mea la o suma mai mare de 100 de lei. Pe mine m-a costat 50 de lei legalizarea documentelor. Mai mult a costat drumul la Bucuresti Wink

Ai grija sa nu cazi in plasa unor firme   Smiley Multa bafta  Kiss Kiss Kiss

Memorat
sonataka
Full Member
**

« Răspunde #6 : 28-09-2009, 07:44:19 »

Wink nespecificand  care minister  si ce adeverinta , .... in  fine  Wink ,nu  conteaza cand ai terminat , conteaza ce-ti trebuie  in momentul cand  iti faci actele .....  Wink
    dar lamureste-ma  cu suna ceruta de agentie.... 2000 (20 milioane vechi)Huh?  Shocked...... DOAR pentru "adeverinta Ro"Huh??  NU  MULT , EXAGERAT  DE MULT  Angry,   daca  nu cumva am inteles eu gresit  suma ,  mie  agentia mi-a cerut 100 euro pe adeverinta de la bucuresti , bani din care mi-a   tradus si legalizat acest act si mi-a dat si  chitanta  pentru acesti bani , in care scrie costul,,,,,e adevarat  si ce  spune Denise, doar ca sumele  se  maresc  putin cand traducerea si legalizarea e facuta prin agentie .
     dar ce AGENTIE ti-a cerut  atat Huh?? hammer...de curiozitate ,,,,,,,  totusi, cred ca am inteles eu gresit  , ori  suma , ori  nu e doar pentru  pentru actul de la bucuresti  hammer ,,,, lamureste-ma te rog , ca  sunt curiaosa ......
 IAR APOSTILA   hammer LoL , SE  TOT REPETA CA NU MAI E NEVOIE .... DE CE MAI INTREBATI DACA TOT NU NE CREDETI  Grin Huh??
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: