Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

acte pentru ministerul sanatatii de la roma

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 4 5 [6] 7 8   In jos
Imprimă
Autor Subiect: acte pentru ministerul sanatatii de la roma  (Citit de 9246 ori)
FORTE75
Jr. Member
*

« Răspunde #75 : 16-07-2010, 19:37:49 »

Stie cineva cum e posibil sa ti se spuna de la Roma ca trebuie sa dai examen la ei chiar daca ai 4600 de ore?Eu stiam ca daca ai nr de ore tb sa obtii recunoasterea.E cineva care s-a confruntat cu acest lucru?
Memorat
valy78
Jr. Member
*

« Răspunde #76 : 18-07-2010, 10:39:49 »

Pentru Ministerul Sanatatii din Roma nu mai trebuiesc apostilate actele ci doar traduse si legalizate.Copiile simple ale documentelor trebuiesc insotite de acea Declaratie pe propria raspundere cum ca acestea sunt comforme cu originalele.Acest lucru este posibil datorita unui acord intre MS Italia-MS Romania-MS Spania.Pentru alte tari nu stiu.Toate firmele de plasament stiu acest lucru dar nici una nu spune acest lucru ca ar murii de foame.  Wink
Memorat

Adevarul este o flacara atat de luminoasa incat multi oameni nu-i pot suporta lumina.
Unii inchid ochii ca sa nu-l vada,iar altii fug ca sa nu fie arsi.
Johann Wolfgang von Goethe(1749-1832)
valy78
Jr. Member
*

« Răspunde #77 : 20-07-2010, 17:42:37 »

Subscriu la ce am spus "
Pentru Italia, actele de studii originale din domeniile MEDICINA, ARHITECTURA SI ORICE SPECIALIZARE IN INGINERIE nu mai necesita apostilare pentru scopuri profesionale. In scop academic, raman valabile procedurile de apostilare.

Pentru Spania, actele de studii originale din domeniul MEDICINA nu mai necesita apostilare pentru scopuri profesionale. In scop academic, raman valabile procedurile de apostilare.
http://www.prefecturaialomita.ro/index.php/apostila
http://www.prefecturamures.ro/activitatile-prefectului/apostilarea.html Wink
Memorat

Adevarul este o flacara atat de luminoasa incat multi oameni nu-i pot suporta lumina.
geaninakati
Veteran

« Răspunde #78 : 20-07-2010, 20:50:45 »

ma indoiesc tare ca ministerul de la roma accepta acte romanesti fara apostila. nu cred ca vreo instituie straina va accepta ca actele romanesti sa NU aiba apostila, indiferent de ce scrie pe site ul ala

in ceea ce priveste traducerile, asta da, nu mai e necesara apostilarea lor/supralegalizarea si am vazut ca roma accepta sa nu o ai. mie personal mi-au zis ca nu mai trebuia pusa, desi deh..io, ca tot romanul m-am prezentata la minister su apostila pe traduceri Smiley
Memorat

K.
valy78
Jr. Member
*

« Răspunde #79 : 22-07-2010, 12:39:29 »

Pai daca nu aveai apostila pe actele originale nici supralegalizarea nu o puteai face sigur.Tribunalul nu supralegalizeaza traduceri pur si simplu ci doar comfirma ca actul supralegalizat nu a suferit modificari de la punerea apostilei si pana la traducere,precum si ca traducatorul dar si notarul sunt agreati de Ministerul Justitiei.In privinta apostilei intrebati la telefon la Roma si aflati ca nu trebuie. Huh?
Memorat

mirellita
Jr. Member
*

« Răspunde #80 : 22-07-2010, 14:13:51 »

Vad ca in continuare vorbiti de apostile
si supralegalizari desi s a spus de nenumarate ori pe forum ca nu mai trebuiesc apostilate documentele ci numai traduse si legalizate la notar atat traducerile cat si copiile actelor in limba romana.Eu asa le am trimis si am primit recunoasterea anul trecut foarte repede.Daca vreti sa faceti cheltuiala in plus si drumuri in plus ... asta e>
Memorat
valy78
Jr. Member
*

« Răspunde #81 : 22-07-2010, 17:01:57 »

Vad ca in continuare vorbiti de apostile
si supralegalizari desi s a spus de nenumarate ori pe forum ca nu mai trebuiesc apostilate documentele ci numai traduse si legalizate la notar atat traducerile cat si copiile actelor in limba romana.Eu asa le am trimis si am primit recunoasterea anul trecut foarte repede.Daca vreti sa faceti cheltuiala in plus si drumuri in plus ... asta e>

Eu chiar am trimis copie simpla(xerox) dupa actele romanesti  insotite de traducerile legalizate,dar se duce cineva pentru mine saptamana viitoare(cu procura bineinteles) sa le depuna si apoi am sa scriu cu litere de o schioapa ce trebuie si ce nu trebuie trimis la Roma.La telefon asa am fost invatat de catre un functionar de la MS Italia.Chiar mi-a zis ca noi romanii suntem fixati pe  cele apostile de parca ar fi gratis obtinerea lor.Pe forumul acesta mai sunt si persoane care intretin acest mit al apostilei,probabil avand vreo firma de intermedieri sau "frica apostilei".Am intrebat in Galati,de curiozitate, cat costa apostilarea,traducerea si legalizarea si supralegalizare unui singur act medical, la o firma de intermediere.250 ron,in conditiile in care apostila la prefectura costa 25 ron,traducerea 20 ron,legalizarea traducerii 25 ron si supralegalizarea nu cred ca mai mult de 25 ron.Trageti linie si vedeti profitul firmei.Nu este asa ca merita intretinerea acestui mit? Cool
Urmariti acest forum,si faceti actele singuri,nelasand mafiotii sa profite de pe urma voastra. Wink
Memorat

valy78
Jr. Member
*

« Răspunde #82 : 29-07-2010, 12:46:05 »

Dupa cum am zis ,am revenit sa scriu cu litere de o schioapa ce acte trebuiesc la Ministerul Sanatatii din Italia.Actele au fost verificate de un functionar al ministerului si au fost declarate acceptate si conforme.Iata:
-copie xerox CI si/sau Permis Conducere(cu semnatura)
-copie xerox Certificat Competenta+copie xerox traducere legalizata
-copie xerox Certificat(Ministerul Sanatatii Romania)+copie xerox traducere legalizata
-copie xerox Plan Invatamant+ copie xerox traducere legalizata
-copie xerox Cerificat Membru OAMMGR+copie xerox traducere legalizata.
TOATE ACESTE ACTE FARA APOSTILA.
Mi-au fost inapoiate urmatoarele acte pe care le pusesem in plus:
-Adeverinta culpe medicale
-Foie matricola
-Certificat de casatorie(se vede de pe certificatul emis de MS Romania daca esti casatorita sau nu)
-Procura notariala(a fost doar studiata de catre functionar)
In incheiere as dori sa multumesc celor care mi-au fost de ajutor de pe acest forum,in special celor care nu se contrazic,astfel reusind sa fac un dosar fara ajutorul firmelor de intermediere. Wink
Memorat

FORTE75
Jr. Member
*

« Răspunde #83 : 02-08-2010, 11:11:21 »

Buna,stie cineva in ce consta examenul la Roma sau ce trebuie sa inveti pentru a sustine examaenul(am inteles ca se da examen la 4 materii)sau e mai bine sa faci practica (tironcinio 6 luni ziceau la Roma)? S-a aflat cineva in sitauatia asta ,ati dat examen sau ati facut practica?Sper ca ma puteti ajuta,multumesc tuturor anticipat.           
Memorat
codrutza
Jr. Member
*

« Răspunde #84 : 07-08-2010, 20:38:31 »

Pt. Valy78:deci nu mai trebuie nici un fel de apostilare nici la prefectura nici la tribunal? Si nu stii, trebuie sa traduc si sa legalizez si suplimentul de diploma (in care apar nr. de ore efectuate in timpul facultatii)care are 8 pagini? Multumesc pt. ajutor.
Memorat
valy78
Jr. Member
*

« Răspunde #85 : 08-08-2010, 09:03:01 »

Dupa cum am postat mai sus,nu trebuie apostilate,iar vis-a-vis de legalizarea si traducerea suplimentului la diploma care in afara de numarul de ore mai are in plus vreo 8 pagini ,nu stiu ce sa-ti zic pentru ca eu am terminat postliceala si la noi nu sunt decat 2 pagini.Nu vreau sa te incurc,dar parerea mea este sa le traduci si legalizezi pe toate 8-10 pag pe care le ai pentru ca avand mai multe la traducator iti face reducere(de la 20 ron/pag la 15 ron/pag) iar legalizarea traducerii costa 25 ron indiferent cate pagini sunt cuprinse in acel act.Succes
Memorat

codrutza
Jr. Member
*

« Răspunde #86 : 08-08-2010, 14:54:50 »

Multumesc tare mult pt. raspuns!
Memorat
ibolya
Jr. Member
*

« Răspunde #87 : 10-08-2010, 11:12:50 »

De o saptamina m-am intors din tara unde am pregatit toate actele ptr. cererea cetateniei Italiene.Inainte de a merge in tara am scris un email la ambasada Italiana din timisoara. Raspunsul a fost clar:Nu avem nevoie de legalizarea actelor la consulate sau ambasada. Actele se traduc se legalizeaza si se pune apostila.La mine in oras este o agenzie care se ocupa cu asa ceva. Am dus toate actele in romaneste si dupa 4 zile le-am primit in toata regula.Traduse legalizate si apostilate. Smiley
Memorat
valy78
Jr. Member
*

« Răspunde #88 : 10-08-2010, 16:45:22 »

@ibolya:Nu te-a intrebat nimeni pe acest post ce trebuie pentru actele tale de catatenie.Noi aici suntem cu alte "probleme".Firma din orasul tau si-a luat banii,tu ai fost multumit/a ,gata,nu incurca si pe altii.Noi nu vrem sa dam banii aiurea la firme de intermediere. Wink
Memorat

otavia
Sr. Member

« Răspunde #89 : 10-08-2010, 18:19:12 »

De o saptamina m-am intors din tara unde am pregatit toate actele ptr. cererea cetateniei Italiene.Inainte de a merge in tara am scris un email la ambasada Italiana din timisoara. Raspunsul a fost clar:Nu avem nevoie de legalizarea actelor la consulate sau ambasada. Actele se traduc se legalizeaza si se pune apostila.La mine in oras este o agenzie care se ocupa cu asa ceva. Am dus toate actele in romaneste si dupa 4 zile le-am primit in toata regula.Traduse legalizate si apostilate. Smiley

ibolya...spune-mi si mie,apostila pe ce se pune...pe originale sau pe copiile traduse Huh?Huh?
Memorat
Pagini: 1 ... 4 5 [6] 7 8   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: