Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: As avea nevoie de ajutor  (Citit de 996 ori)
emili
Jr. Member
*

« : 06-06-2009, 12:01:20 »

Pe licenta mea scrie titlul doctor-medic, in domeniul medicina, specializarea medicina generala. Intrebarea mea este:ptr actele ptr Roma ce model trebuie sa fac A2 sau B?  Huh? Poate ca intrebarea e cam  Shocked dar eu sunt cam incurcata...Daca ati putea sa imi dati un raspuns cat mai repede.
Eu am facut actele ptr A2,sper sa fie bine.

Dar...ptr certificatul de conformitate se cere: "Attestato di conformità alla vigente normativa comunitaria rilasciato dalla competente Autorità del Paese in cui il titolo è stato conseguito (il documento deve essere presentato in originale). Detta certificazione deve attestare se il titolo posseduto corrisponde a quello indicato all’Allegato V, punto 5.1.4. “Titoli di formazione di medico generico” della direttiva 2005/36/CE del 7.9.2008. Detto attestato deve altresì dichiarare se il titolo in possesso dell’interessato è conforme a quanto indicato nell’articolo 28 della direttiva stessa. Nel caso non sussistano i requisiti di cui all’articolo 28, l’Autorità competente dovrà indicare se il professionista gode dei diritti acquisiti specifici per i medici di medicina generale, così come previsto all’art. 30, comma 1, della direttiva 2005/36/CE".

Si in certificatul meu scrie:"....intruneste toate conditiile de pregatire prevazute la art.24 din Directiva nr.2005/36/CE a Parlamentului European si a Consiliului privind recunoasterea calificarilor profesionale, cu modificarile si completarile ulterioare. Titlul de calificare in profesia de medic mentionat, este cel prevazut pentru Romania in anexa V punctul 5.1.1 din actul comunitar amintit. Prezentul certificat s-a eliberat in conformiate cu prevederile art.21(1) din Directiva nr.2005/36/CE a Parlamentului European si a consiliului privind recunoasterea calificarilor profesionale, cu modificarile si completarile ulterioare, in vederea recunoasterii titlului de calificare prevazut la aliniatul unu, in celelalte state membre ale UE"
« Ultima modificare: 07-06-2009, 10:09:14 de către emili » Memorat
emili
Jr. Member
*

« Răspunde #1 : 10-06-2009, 19:09:11 »

Si ca dilema mea sa fie si mai mare: am sunat la univ Bologna sa vad, ca poate ma ajuta ei, dar surpriza mi-au spus sa fac recunoasterea academica.Deci.... hammer "m-am lamurit de tot"
Memorat
nikita
Veteran

« Răspunde #2 : 14-06-2009, 18:10:36 »

recunosti diploma la facultatea din Bologna...dar va trebui sa faci diferenta. Cunosc pe cineva care tot la bologna a cerut recunoasterea academica si a trebuit sa faca anul 6 acolo. Acum e deja la rezidentiat.
Memorat
markus33
Full Member
**

« Răspunde #3 : 15-06-2009, 20:35:54 »

pentru diploma de doctor-medic, medicina generala este necesar A2. Depui la minister si astepti decretul de recunoastere, nu trebuie sa repeti anul 6. Dupa ce ai decretul de recunoastere te inscrii in colegiul medicilor.
Succes!
Memorat
emili
Jr. Member
*

« Răspunde #4 : 01-09-2009, 06:11:51 »

Grin Grin Dupa mult chin si stres mi-a venit recunoasterea.Am depus actele pe 17.07 si mi-a ajuns scrisoarea acasa pe 24.08.Si pe deasupra de la minister m-a sunat o femeie fffffffffffoarte draguta care mi-a spus ca formularul e gresit.Defapt nu A2 trebuie completat,ci A1.Ca cica pentru A2 dureaza mult timp si se obtine greu.Acum mai am sa ma inscriu la ordine dei medici,sa dau exam si apoi sper sa ma mai pot inscrie la universitate anul acesta (unde sper ca nu o sa-mi spuna ca trebuie sa refac anul 6)
Memorat
aditza
Newbie

« Răspunde #5 : 03-09-2009, 16:12:18 »

salutare!si eu sunt fericita posesoare a unui decret de recunostere a diplomei de medic de medicina generala.acum vreau sa ma inscriu in ordinul medicilor de aici.locuiesc in treviso.nu prea stiu cum merge treaba cu scolile de specializare.crezi ca ar trebui sa mergem din timp sa ne "lipim"de vreo specializare,adica sa facem stagiu acolo pna la examen.sau ajunge sa ne prezentam direct?daca aflii ceva as fi foarte recunoscatoare daca mi-ai spune si mie.pana atunci poate gasim ceva de lucru.putem lucra ca sostituto medico in ambulatorio.
Memorat
aditza
Newbie

« Răspunde #6 : 04-09-2009, 07:51:32 »

cand am fost eu anul trecut la padova la univ sa ma interesez,mi-au spus ca trebiue sa fac exact ce fac italienii ca sa intru la specializare.asta dupa recunosterea diplomei.adica sa ma inscriu la examen si sa-l dau.la ordinul medicilor am fost sapt trecuta.pe decretulmeu scrie ca trebuie ca cei din ordin sa-mi testeze calitatile lingvistice.acuma ...ei nu mi-au zis daca o sa ma puna sa dau exam sau altceva.cica o sa discute ei in consiliu dupa ce fac cererea de adeziune si imi platesc taxele,care is in jur de 400 eur.dupa ce intram in ordin avem drept sa lucram,dar sunt posturi tare putine pt neolaureati.poti intra pe infojobs.it mai gasesti cate ceva.mult noroc!
Memorat
emili
Jr. Member
*

« Răspunde #7 : 07-09-2009, 07:20:51 »

Ceau.Am fost si eu la ordinul medicilor.Si trebuie sa fac exact la fel ca tine.Am fost si pana la univ de la Bologna dar nici nu m-au lasat sa le explic defapt care e situatia mea.Asa ca voi mai incerca..poate voi avea mai mult noroc data viitoare.Din ce am citit pe site-ul univ, numai anul viit e exam ptr scolile de specializare si consta in 2 probe.
Memorat
aditza
Newbie

« Răspunde #8 : 08-09-2009, 10:32:54 »

da.pai cu probele alea treaba sta cam asa...test grila 100 din 6000,parca de intrbari ce se afiseaza cu 2-3 luni inainte de ex si practic ,din cate am inteles eu,un caz de analizat.in plus de asta mai primesti punctaj in functie de notele de la materiile din facultate care au legatura cu specializarea,lucrarea de diploma-daca e din specializare,stagii,activitati stiintifice,congrese.iti dai seama ca pt noi,ca straini,e cam nasol.nu stiu daca ar trebui sa aducem si sa traducem tot ce avem.nu stiu daca macar le iau in considerare.am zis sa merg si eu la univ sa ma informez.sa stiu macar ce tre sa aduc.oricum trebuie luata legatura si cu clinicile sa facem rost de material didactic.daca mai aflu ceva...
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: