RESCRIU, desi m-am cam plictisit sa repet ;-)
Acte de trimis la Roma:
- diploma de postliceala (vizata la inspectorat si apostilata la prefectura)
- plan de invatamant (vizat la inspectorat si apostilat la prefectura)
- certificat de conformitate/recomandare (apostilat la prefectura, sincer actele necesare in vederea obtnerii acestuia se gasesc pe site-ul
www.ms.ro, le cauti acolo)
- certificat de membru oammr (apostilat la prefectura)
- eventual certificat de casatorie, daca prin casatorie, ati schimbat numele, par pe diploma figurati cu nume diferit
Alt gen de acte (cazier, adeverinte de la medic de familie si nu mai stiu eu ce) nu-s necesare si nici cerute. Evident, pentru cei care au muncit, si copie dupa carnetul de munca, insa nu e cazul tau.
Aceste acte (patru la numar, excluzand certificatul de casatorie, ca nu toti sunt casatoriti) se duc la traducator, iar traducerile facute se duc la notar pentru legalizare (traducerile NU se mai duc si la tribunal pentru supralegalizare din 2007, la fel ca si DECLARATIA DE VALOARE, care nu mai e necesara de muuuuuulta vreme).
Dupa care faceti copii simple dupa actele in limba romana si copii dupa traduceri, le insotiti de "dichiarazione sostitutiva di atto di notorieta'", pe care o luati de pe site-ul min. san. italian, o completati si GATA!!
P.S. Pare ca nici pe la prefectura nu s-ar mai trece pentru apostila, dau eu am trecut, oricum fiecare face cum crede, succes!