Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Asistenta medicala promotia 2011  (Citit de 640 ori)
ingerella-miha
Newbie

« : 22-09-2011, 14:30:53 »

Buna ziua,
Am terminat anul acesta promotia august 2011 la o scoala postliceala de asistenti medicali. M-am zbatut cu birocratia si aproape am terminat toate actele. Am o nelamurie: cei de la Ordinul Asistentilor Medicali mi-au dat o adeverinta( pt Ita) si certificatul de libera practica si mi-au spus ca pot sa plec in Ita fara probleme, doar atat imi trebuie. Mama ma bate la cap ca ba trebuie sa  merg la Ministerul Sanatatii pentru nustiu ce stampila ca fara ea nu e valabila diploma sau ce mi-a dat de la Ordinul Asistentilor Medicali, ba la Consulatul Italiei, ba la Directia Judeteana de Sanatate ca ma rezolva ei cu stampila de care am nevoie de la Bucuresti ca trimit ei dosarul meu si in 2-3 luni se rezolva. Inca ceva... ca asistent medical generalist trebuie sa imi fac neaparat in Romania Declaratia de Valoare? Stiu ca diploma mea este cu recunoastere autonoma si nu prea imi da mana sa o fac pentru ca drumul dus-intors de 2 ori costa destul de mult. Am vorbit cu o colega care are niste frati in Ita si a zis ca nu isi face ca nu trebuie neaparat. Doar isi traduce actele necesare. M-am si certat cu mama din cauza asta. Stiu ca mai sunt cateva topicuri despre acest subiect dar ma simt datoare sa intreb. Multumesc.
Mama a spus ca a vorbit ea cu nu stiu ce avocata care face acte pt romani de 7 ani deci cica stie avocata aia sigur. Asa ca eu stiam o treaba care credeam ca e sigura si credeam ca e o problema de 2-3 saptamani pana plec in Ita, acum nu mai stiu ce sa cred, sunt dezorientata si mi se pare ca am umblat degeaba... dar poate e o impresie de moment.
Daca ajuta cu ceva, eu locuiesc in Bacau.
« Ultima modificare: 22-09-2011, 14:45:53 de către ingerella-miha » Memorat
Geta 1981
Jr. Member
*

« Răspunde #1 : 22-09-2011, 19:05:24 »

Deci din cate se vede ai o mare confuzie in momentul de fata...ar fi trebuit sa o iai de la inceput sa citesti ce s-a mai scris pe forum...oricum sa o luam de la inceput. Ce ti s-a dat de la OAMMR certificatul de libera practica este unul din documente iar din punctul lor de vedere nu mai ai de luat nimic de la ei nu ca poti pleca doar cu acel act. Trebuie mai intai sa iti pregatesti actele ptr ministerul sanatatii din romania pe sittul lor sau chiar si pe forum gasesti actele necesare care trebuiesc trimise, dupa obtinerea certificatului de conformitate eliberat de minister trebuie sa iti intocmesti dosarul ptr ministerul sanatatii din roma si gasesti pe sittul min actele necesare. Nu mai trebuie sa treci pe la consulatul it din bucuresti, nu trebuie sa supralegalizezi traducerile actelor....Asa inarmeaza-te cu rabdare si citeste pe rand de ce acte ai nevoie pt min san roman dupa care treci la min san italian...ultimul pas o sa il ai aici cu inscrierea la ordinul asistentilor medicali de aici. Cale lunga,multa rabdare dar daca iti faci actele singura economisesti o gramada de bani iar aici pe forum o sa gasesti tot ceea ce ai nevoie, pe mine m-au ajutat enorm de mult.Multa bafta!
Memorat
geaninakati
Veteran

« Răspunde #2 : 23-09-2011, 20:01:01 »

RESCRIU, desi m-am cam plictisit sa repet ;-)

Acte de trimis la Roma:
- diploma de postliceala (vizata la inspectorat si apostilata la prefectura)
- plan de invatamant (vizat la inspectorat si apostilat la prefectura)
- certificat de conformitate/recomandare  (apostilat la prefectura, sincer actele necesare in vederea obtnerii acestuia se gasesc pe site-ul www.ms.ro, le cauti acolo)
- certificat de membru oammr (apostilat la prefectura)
- eventual certificat de casatorie, daca prin casatorie, ati schimbat numele, par pe diploma figurati cu nume diferit
Alt gen de acte (cazier, adeverinte de la medic de familie si nu mai stiu eu ce) nu-s necesare si nici cerute. Evident, pentru cei care au muncit, si copie dupa carnetul de munca, insa nu e cazul tau.

Aceste acte (patru la numar, excluzand certificatul de casatorie, ca nu toti sunt casatoriti) se duc la traducator, iar traducerile facute se duc la notar pentru legalizare (traducerile NU se mai duc si la tribunal pentru supralegalizare din 2007, la fel ca si DECLARATIA DE VALOARE, care nu mai e necesara de muuuuuulta vreme).

Dupa care faceti copii simple dupa actele in limba romana si copii dupa traduceri, le insotiti de "dichiarazione sostitutiva di atto di notorieta'", pe care o luati de pe site-ul min. san. italian, o completati si GATA!!

P.S. Pare ca nici pe la prefectura nu s-ar mai trece pentru apostila, dau eu am trecut, oricum fiecare face cum crede, succes!
Memorat

K.
pippus
Admin
Veteran

« Răspunde #3 : 26-09-2011, 13:38:53 »

pai nu le mai raspunde, da-le linkul asta, unde tot adun ce tot repeti aici la disperare....  Wink

http://www.romania-italia.info/forum/personal-medical-in-italia/cu-apostile-sau-nu/
Memorat

geaninakati
Veteran

« Răspunde #4 : 26-09-2011, 23:38:28 »

ahahahha, pai nu vezi ca nimeni nu citeste daca dai link-ul? Smiley)) Pfoai, le e lene sa citeasca, desi e mura-n gura!
Memorat

K.
Geta 1981
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 27-09-2011, 16:25:33 »

Pai Geaninakati daca nu sunt in stare sa citeasca un link care este in interesul lor ce o sa se faca cand aici o sa trebuiasca sa infrunte greutatii mai mari...colloqui de munca si tot felul de alte probleme iar daca nu inveti sa te descurci nu vine nimeni sa te prinda de mana sa le faca in locul tau.Ciao!
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: