Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 83   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Asistenti medicali: Documente necesare pt. a munci in Italia  (Citit de 109862 ori)
noraG
Jr. Member
*

« Răspunde #630 : 31-08-2010, 08:16:55 »

Buna ziua!

revin si eu cu o intrebare, sper ca ultima hammer. sunt in faza supralegalizarilor...am fost a tribunal, mi-a dat cate o cerere de completat pentru fiecare act...intrebarea este, ce scriu pe cererile alea?
"apostila traducere act (numele actului)?

si as mai avea o nelamurire, daca nu e cu suparare  Embarrassed...eu am cumnatul in italia care imi va duce dosarul la ministerul sanatatii de la roma, mi-a facut o procura pentru asta...procura trebuie cumva apostilata?

Memorat
andrada
Jr. Member
*

« Răspunde #631 : 31-08-2010, 12:15:11 »

Buna,eu cred ca ar fi mult mai simplu daca cumnatul tau trimite dosarul la Ms.Roma prin posta. Wink
Memorat
geaninakati
Veteran

« Răspunde #632 : 31-08-2010, 21:10:55 »

@nora, parca s-a vorbit de mii de ori pe site, NU MAI SUNT NECESARE SUPRALEGALIZARILEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! nu mai da banii aiurea!
in rest, bafta!
Memorat

K.
codrutza
Jr. Member
*

« Răspunde #633 : 01-09-2010, 10:44:57 »

Deci daca nu poti ajunge personal la Ministerul Sanatatii din Roma, decat sa imputenicesti pe cineva mai bine trimite actele chiar din Italia,nu?
Memorat
mara219
Jr. Member
*

« Răspunde #634 : 07-09-2010, 14:13:01 »

buna sunt noua pe acest forum si proaspat absolventa ca asistent medical(2010).
ma intereseaza f mult sa mi fac dosarul pt a lucra in it.
am depus dosarul pt minist sanat la directia de sanatate publica dupa cum se zice k se face dupa 1 sept 2010
imi trebuie certificatul de membru OAMMR si intrebarea este dak acest certificat are termen de valabilitate?trebuind sa astept la buc pr recomandare sau ce mi dau.
am fost la OAMMR si imi trebuie cazier,certificat psihiatrie, copie leg postliceala, copie bac, adeverinta clinic sanatos, copie CI. atatea documente a fost si la voi pt acest certificat?
Memorat
Asistentu
Jr. Member
*

« Răspunde #635 : 07-09-2010, 14:33:21 »

Salut. Uite aici exact ce-ti trebuie la OAMMR - > http://www.oammrbuc.ro/DreptPractica.php
Memorat
Luky
Jr. Member
*

« Răspunde #636 : 07-09-2010, 15:33:59 »

Certif de membru oammar nu are valabilitate,se elibereaza pe loc.Iti trebuie:
-copie diploma scoala post.
-copie buletin
-copie certif.casat
certif de cazier
certif medical A5
cerere tip de pe net
declaratie pe proprie rasp...de pe net
taxa si cotizatia
Memorat
mara219
Jr. Member
*

« Răspunde #637 : 07-09-2010, 19:42:42 »

va multumesc pt raspunsuri, maine o sa vad ce rezolv
Memorat
Geta 1981
Jr. Member
*

« Răspunde #638 : 07-09-2010, 19:46:11 »

Pentru cei care doresc sa se inscrie la OAMMR va pot spune ca am fost astazi la brasov si nu trebuie sa descarci de pe net nici un fel de formular.Ai nevoie de urmatoarele: copie legalizata diploma as medical, copie simpla dupa diploma BAC,copie C.I,cazier judiciar,certificat de sanatate eliberat de medicul de familie( specifica ca nu suferi de b cronice si neuropsihice), asigurare ptr malpraxis ptr o val de 4000 euro (costa 5 euro)se face copie xeros originalul ramane la voi.Se complecteaza formulare la ei si se plateste taxa de 10 roni.

Foarte important m-au atentionat ca chiar daca pleci in strainatate carnetul de membru trebuie obligatoriu vizat anual si trebuie sa aduci dovada la ei ca lucrezi in strainatate ca in acest fel nu ai nevoie de puncte ca sa ti-l vizeze si trebuie sa le faci copie dupa contractul de munca, copie CI, si carnetul in original si o taxa de 75 roni cotizatia pe un an. Daca nu se face vizarea anuala iar statul in care lucrezi verifica ca nu mai ai libera practica in romania poti avea probleme.Se pare ca asta este o noua lege...
Memorat
Asistentu
Jr. Member
*

« Răspunde #639 : 07-09-2010, 19:50:02 »

Se pare ca asta este o noua lege...

Se pare ? Unde ai citit sa stim si noi.Ca oricum OAMMR tot o foame de bani e.Sper sa nu inceapa betele-n roate.
Memorat
Geta 1981
Jr. Member
*

« Răspunde #640 : 07-09-2010, 20:40:41 »

Mie personal persoana care se ocupa de eliberarea certificatului de membru de la OAMMR brasov mi-a atras atentia ca de cand se elibereaza aceste certificate care pe verso se stampileaza si se scrie data (au validitate de 1 an)se introduc in data lor de base si trebuie an de an vizat originalul ca sa fi inregistrat si in computer.Sustine ca au fost cazuri la persoane care lucrau pe navele de croaziera si firma angajatoare a controlat dreptul de libera practica si nu era vizat si le-a desfacut contractul de munca.Daca ramai in tara trebuie sa faci puncte iar daca pleci inafara trebuie sa te intorci sa-l vizezi anual.Mai intrebati si voi...mie asa mi-au spus astazi.
Memorat
Alizée
Veteran

« Răspunde #641 : 07-09-2010, 21:05:08 »

In cazul navelor de croaziera trebuie sa ai liberã practica din partea statului de apartenenta. In timp ce pentru a lucra in Italia ai nevoie de liberã practica eliberatã de statul italian (înscrierea in albo professionale).
Memorat
geaninakati
Veteran

« Răspunde #642 : 08-09-2010, 17:17:00 »

@geta

certificatul de membru e ptr cine are drept de munca in Ro si e inscris la colegiul asistentilor romani (oammr), cine munceste in italia e inscris la colegiul italian (ipasvi)!
daca pleci in uk, tre' sa te inregistrezi la council of nurses si asa mai departe. nu mai ai nicio treaba cu colegiul roman, ca tu profesezi in alta tara..

io de legea asta nu am auzit, insa mi se pare o tampenie, de ce sa ma intorc io sa il vizez anual si sa cotizez, daca io locuiesc in autralia, de exemplu?
am sa ma informez, anyway.
Memorat

K.
Geta 1981
Jr. Member
*

« Răspunde #643 : 08-09-2010, 18:13:45 »

Acelas lucra am intrebat si eu pe d-na de la oammr iar dansa sustine ca trebuie obligatoriu vizat la ei anual si daca lucrezi pe teritoriul oricarui stat membru si daca faci dovada ca platesti in alta tara cu acte si ai contract de munca valabil te scutesc de taxa de cei 75 roni si iti vizeaza certificatul daca nu faci dovada ca platesti taxe in alta tara platesti cei 75 de roni (taxa pe un an parca 1% din sal min pe economie).Am intrebat ce se intampla cu cei care nu au certificat care si-au facut actele mai demult si mi-a zis ca nu stie exact dar ca ptr cele eliberate acum asa se cere. Daca vreti info  vorbesc de oammr brasov tel.0368 436019
Memorat
mara219
Jr. Member
*

« Răspunde #644 : 09-09-2010, 21:57:34 »

eu sunt din severin. ieri am lust acest certificat si mi s a spus cam acelasi lucru ce zice si geta. tre vizat in fiecare an si tre platita cotizatia.
Memorat
Pagini: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 83   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: