Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2   In jos
Imprimă
Autor Subiect: daca nu am 4600ore primesc recunoasterea???  (Citit de 1601 ori)
ines
Jr. Member
*

« : 29-12-2009, 08:08:47 »

sal,mai e cineva in situatia mea???deci am terminat colegiul universitar medical,promotia 2004,studii superioare de scurta durata,nr ore 3102,si specializarea asistent  medical de urgente medico chirurgicale,am sanse sa primesc recunoasterea titlului la roma si sa imi profesez meseria de asistent medical in italia?Huh?
astept raspunsuri si pareri sigure si adevarate!!!
si apropo unde sa intru,pe ce site sa citesc si eu care sunt conditiile pe care le cere ministerul de la roma pt recunoasterea diplomei???va multumesc tuturor celor care ma pot ajuta
Memorat
asistentul
Full Member
**

« Răspunde #1 : 29-12-2009, 13:45:49 »

Ines de ce nu citesti toate titlurile din sectiunea medicala? vei afla tot ce te intereseaza.

Chiar intr-un titlul se vorbeste despre o persoana in situatia ta caruia nu i se recunostea ca nu avea 4600 de ore, si de la Roma ia dat doua variante, una sa faca 3 ani voluntariat pe banii ei intr-o unitatea sanitara sau sa invete vreo 12 materii din care urma sa dea examen.

Tot aici vei afla si ceva legi postate, iti trebuie rabdare si vointa la citit ce e postat in sectiunea personal medical

Bafta!
Memorat
c_mar
Jr. Member
*

« Răspunde #2 : 07-01-2010, 22:08:29 »

off ines,alta victima! :(nu am mai intrat de mult pe forum eu sunt persoana cu pricina,cumva cred ca avem aceeasi situatie,doar ca eu am absolvit in 2002.Din pacate,nu am vesti bune pt tine,mie nu mi-au recunoscut automat diploma.Nu stiu daca ai primit mesajul meu,as putea sa te ajut cu informatii cel putin sa nu treci prin ce am trecut eu.Ma intereseaza daca ai trimis deja dosarul la roma,ce demersuri ai facut pana acum.Pe scurt,eu dupa un an am primit raspuns de la roma cum ca am de ales intre prova attitudinale sau un an de tirocinio,am ales prova,au fost admisi in final doar 3 persoane din 60,nu si eu,asa ca n-am avut alta solutie decat sa ma inscriu in anul IV la fac de as med pt a putea obtine diploma de AMG si nr de ore.Asa ca nu vreau sa te descurajez,eu am incercat sa nu ajung pana aici,dar deh-traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!Daca ai intrebari,..
Memorat
mihamiha
Full Member
**

« Răspunde #3 : 20-11-2010, 19:23:10 »

Eu am 4920,e vreo problema?
Memorat

Mihaela
Alizée
Veteran

« Răspunde #4 : 20-11-2010, 19:38:19 »

Eu am 4920,e vreo problema?

Nu. Important e sa nu ai mai putin. Si eu aveam mai multe.
Memorat
mina
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 30-11-2010, 14:51:58 »

si eu am terminat COLEGIUL UNIVERSITAR MEDICAL promotia 2004 si am 4135 de ore dar am si muncit in domeniu,oare nu se pune in vedere si faptul ca ai muncit.
Memorat
geaninakati
Veteran

« Răspunde #6 : 30-11-2010, 15:36:32 »

si eu am terminat COLEGIUL UNIVERSITAR MEDICAL promotia 2004 si am 4135 de ore dar am si muncit in domeniu,oare nu se pune in vedere si faptul ca ai muncit.
nu, nu se pune. din pacate.
Memorat

K.
Iulian100
Full Member
**

« Răspunde #7 : 30-11-2010, 19:15:18 »

nu, nu se pune. din pacate.
Ba se pune. Si eu am avut lipsa aproape 400 ore si de la Roma mi-au cerut eventuale adeverinte de practica sau de munca pe care le-am facut tocmai pentru a-mi completa cele 400 ore lipsa.
Memorat
mina
Jr. Member
*

« Răspunde #8 : 01-12-2010, 11:42:35 »

Iilian 100- multumesc pentru raspuns, mi-ai mai venit inima la loc.                                       geaninakati- invata ,sa nu mai dai raspunsuri asa lavoia intamplarii ca duci lumea in eroare daca nu ai trecut tu prin problema asta de unde stii hammer
Memorat
Iulian100
Full Member
**

« Răspunde #9 : 01-12-2010, 13:04:14 »

mina, ai grija cand trimiti dosarul la Roma sa pui si aceste adeverinte si pe cat posibil si fie specificate si numarul de ore pe care le-ai facut. Cel putin la mine asa mi-au cerut...
Memorat
geaninakati
Veteran

« Răspunde #10 : 02-12-2010, 14:26:37 »

Iilian 100- multumesc pentru raspuns, mi-ai mai venit inima la loc.                                       geaninakati- invata ,sa nu mai dai raspunsuri asa lavoia intamplarii ca duci lumea in eroare daca nu ai trecut tu prin problema asta de unde stii hammer
Am prietena, care ulterior a dat cu mine ipasvi, si ei NU i-au dat recunoasterea fara 4600 ore, asa ca a trebuit sa dea examen la roma. deci, stiu ce zic. si iulian100 parca a apelat la solvit. daca gresesc, mea culpa si astept replica.
Memorat

K.
Iulian100
Full Member
**

« Răspunde #11 : 02-12-2010, 21:27:21 »

Am prietena, care ulterior a dat cu mine ipasvi, si ei NU i-au dat recunoasterea fara 4600 ore, asa ca a trebuit sa dea examen la roma. deci, stiu ce zic. si iulian100 parca a apelat la solvit. daca gresesc, mea culpa si astept replica.
da, am apelat la solvit pentru ca eu nu am lucrat deloc si nici adeverinte de practica nu aveam si nici cele 4.600 ore. La telefon , ei mi-au cerut macar o adeverinta de practica sa le trimit ca sa imi dea riconoscimento.
Memorat
geaninakati
Veteran

« Răspunde #12 : 03-12-2010, 15:30:39 »

iulian100, voaim doar sa spun ca, probabil, daca nu ai fi apelat la solvit, nu ti-au fi dat recunoasterea, ti-ai si gasit sa se sinchiseasca ministerul de asta. in rest, evident ca ma bucur ca ai avut inspiratia sa apelezi la ei, ptr a rezolva problema, de unde rezulta ca "cine vrea, poate"!
Bafta, voua, tuturor!

p.s. amica mea avea 25 de ani de chirurgie si liceu sanitar cu echivalare, insa nu insumase 4600 ore si nu i-au dat recunoasterea. pe urma, dupa ce a dat examen la roma, a obtinut-o.
Memorat

K.
simonetta71
Sr. Member

« Răspunde #13 : 03-12-2010, 15:35:56 »

a apelat o prietena de-a mea, in aceeasi situatie, la solvit...i-au spus ca nu se mai poate face nimic...in trecut se putea, acum nu se mai poate...s-a schimbat ceva in legislatia italiana, intre timp...
Memorat
Iulian100
Full Member
**

« Răspunde #14 : 03-12-2010, 16:34:20 »

stati asa sa o lamuresc si pe asta cu Solvit..Solvit nu e o organizatie care face imposibilul, ci doar le pune in fata celor de la Roma exact legislatia prin care trebuie sa imi recunoasca studiile. Mai exact, in directiva europeana care ne recunoaste noua studiile scrie ceva ffff interesant pentru cei care au citit-o cu atentie: studiile trebuie sa fie de minim 3 ani universitari(eu am terminat facultate..deci e fff diversa situatia fata de cei care au facut liceu sau postliceala) sau 4.600 ore. Cei de la Roma nu au recunoscut in cazul meu acest sau si de aceea nu mi-au dat recunoasterea de la inceput.
Oriunde in UE sunt recunoscute studiile mele ...am colegi care lucreaza in Anglia, Belgia , Franta si au obtinut aceasta recunoastere fara nici un fel de probleme...Italia a vrut sa fie mai cu mot...dar pana la urma am reusit.

Simonetta71, probabil prietena ta avea alta situatie si de aceea Solvit nu a putut face nimic. Stiu ca mai este cineva pe forum c_mar care a incercat si ea cu solvit, dar din pacate ea nu avea facultatea terminata, avea colegiu si nici la ea nu s-a putut face nimic.
Memorat
Pagini: [1] 2   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: