Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

documente pentru RICONOSCIMENTO / EQUIPOLLENZA

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 39   In jos
Imprimă
Autor Subiect: documente pentru RICONOSCIMENTO / EQUIPOLLENZA  (Citit de 38408 ori)
Luky
Jr. Member
*

« Răspunde #210 : 06-09-2010, 16:15:48 »

PT ASISTENTUL:In SV chiar azi am apostilat un doc si costa 25 lei apostilarea,20 lei de tradus de pagina si legalizarea 20 lei.La un birou notarial mi-a cerut 170 lei de act ca sa faca ei tot,dar mergand singur la prefectura, la birou de tradus si la notar,rezolvi cu 65 de lei ...deci vezi diferenta.
Memorat
Asistentu
Jr. Member
*

« Răspunde #211 : 06-09-2010, 16:21:21 »

Mare diferenta! sa vedem ce pot face in AG! Mersic!
Cum ramane cu apostilarea ca sunt confuz Sad

Daca este cineva dispus/a sa comunice cu mine ma gaseste la id mess:dannix_asy
« Ultima modificare: 06-09-2010, 16:25:11 de către Asistentu » Memorat
geaninakati
Veteran

« Răspunde #212 : 06-09-2010, 17:27:19 »

@asistentu apostilarea traducerilor NU MAI E NECESARA, deci nu arunca banii aiurea cum am facut io ;-) sunt atatea fete pe forum care au obtinut recunoasterea fara apostila pe traduceri! daca rasfoiesti topicurile, vei gasi ceva despre asta! cauta pe site cu butonul de cautare..mult succes!
Memorat

K.
Geta 1981
Jr. Member
*

« Răspunde #213 : 07-09-2010, 19:32:42 »

M-am zapacit de cap de cand citesc si re-citesc pe forum despre actele necesare ptr ministerul san din italia...deci ca sa inteleg mai bine va rog sa incercati sa ma ajutati...am timbrat la inspectoratul scolar diploma de bac, diploma de asistent medical,foaia matricola si planul de invatamant. Am certificatul de membru OAMMR si astept acea adeverinta de la ministerul san din romania. Trebuie sa merg la prefectura sa apostilez diploma as medical,planul de invatamant,certif oammr si adev de la ministerul san roman??? Apoi doar traduse si legalizate plus o copie simpla? Ca nu mai inteleg daca trebuie sa merg sau nu la prefectura, ca am inteles ca la tribunal nu mai trebuie.Va multumesc 
Memorat
Asistentu
Jr. Member
*

« Răspunde #214 : 07-09-2010, 19:41:01 »

Cred ca ar trebui sa reactualizeze cineva ce trebuie cum cand si unde.Multumesc.
Memorat
geaninakati
Veteran

« Răspunde #215 : 08-09-2010, 17:23:45 »

fetele, voi nu intelegeti inca diferenta. am sa explic mai jos:

ptr dosar la roma, tre'be 2 tipuri de acte: in ROMANA si in ITALIANA, adica traduceri.
actele in limba romana se apostileaza la Prefectura, iar traducerile (care sunt traduceri ale actelor romanesti, pe care ati pus deja apostila la prefectura), inainte se apostilau (se mai cheama si supralegalizare) la tribunal. de ceva timp, traducerile doar se duc la notar sa se legalieze si NU SE MAI DUC la tribunal ptr apostila.
nu mai dati banii aiurea, sunt atatea fete care au primit recunoasterea.

p.s. nu ai cum sa nu pui apostila la prefectura pe actul romanesc, ptr ca fara apostila nu poate fi tradus, deoarece si apostila va fi tradusa in italiana.
Memorat

K.
Geta 1981
Jr. Member
*

« Răspunde #216 : 08-09-2010, 18:01:30 »

Multumesc Geaninakati ptr ajutor, am apostilat urmeaza sa traduc si sa legalizez.Imi poti confirma daca ptr ministerul san italian imi trebuie doar diploma as med, recomandarea min san roman,autorizatia de la oammr,planul de invatamant? Ca am citit ca sunt fete care au pus si diploma bac si foaia matricola de la postliceala...trebuie si acesteacte sau sunt de ajuns cele mai sus elencate. Multumesc anticipat!
Memorat
geaninakati
Veteran

« Răspunde #217 : 08-09-2010, 21:44:24 »

1. diplma de scoala postliceala (sau ce scoala ai terminat tu)
2. planul de invatamant
3. certificatul de membru OAMMR
4. adeverinta de la OAMMR in care scrie ca nu ai culpe medicale si ca adeverinta iti foloseste in strainatate ptr recunoasterea titlului (asta-ti trebuie doar daca ai muncit)
5. recomandare (sau certificat de conformitate, nu stiu ce ai obtinut tu)
Foaia matricola mie mi-au dat-o inapoi, ca eu le-am dus personal la minister, deci nu trebuie..si nici diploma de bac nu mi-a trebuit!

si parca lista in italiana cu documentele pe care le prezinti, apoi completezi modelul A3 (il scoti de pe site-ul min. italian) si ce naiba mai era?
a, da, dupa actele astea romanesti faci copii simple si faci copii si dupa traduceri, tot copii simple, adica "trase la xerox", cum zicem noi.
si atasezi "dichiarazione di atto di notorieta'", asta e o declaratie pe propria raspundere in care zici ca copiile is conforme cu originalele, ptr ca tu la dosar NU VEI PUNE nici originalele in romana, nici traducerile, ci doar COPII dupa ele.
daca nu completezi aceasta declaratie (o gasesti pe site-ul min. de la roma), atunci va trebui sa legalizezi copiile simple, deci alti bani aruncati. io am trimis copii simple insotite de declaratia aia si a fost okay.

multa bafta
Memorat

K.
Geta 1981
Jr. Member
*

« Răspunde #218 : 10-09-2010, 09:41:13 »

Multumesc Geaninakati ptr amabilitate  Smiley
Memorat
adrada
Jr. Member
*

« Răspunde #219 : 12-09-2010, 19:41:21 »

buna fetelor! am si eu o nelamurire: e adevarat ca.ca sa dai examenul IPASVI trebuie sa ai un cont cu 5000 de euro?
Memorat
dori-ema
Jr. Member
*

« Răspunde #220 : 16-09-2010, 16:21:44 »

Dragii mei colegi eu am stat cu sufletul la gura din luna martie sa-mi iasa recunoasterea,in sfarsit a fost emis decretul,dar ceea ce eu nu am stiut va spun voua care vreti sa nu mai cheltuiti bani aiurea si sa faceti acte cu carul ,sunt necesare urmatoarele acte:
             -fotocopia unui document de identitate valabil care sa contina semnatura interesatului,fotocopia cartii de identitate
             -imputernicire si delegatie pentru persoanele care nu isi depun singure actele la Roma,formularele vi le vor da firma cu care mergeti,astea trebuie completate
             -*diploma de studiu pentru activitatea solicitata-adica diploma de asistenta
             -*certificatul sau recomandarea de la Ministerul Sanatatii de la Bucuresti si certificatul de membru in Ordinul Asistentilor din Romania
             -*adeverinta care sa ateste ca nu exista abateri de la Codul de Etica si Deontologie eliberata de Ordinul Asistentilor.
         DOCUMENTELE DE LA ULTIMELE TREI PUNCTE VOR FI TRADUSE SI LEGALIZATE IN LIMBA ITALIANA SI COPII LEGALIZATE IN LIMBA ROMANA PENTRU DOCUMENTELE PENTRU CARE A-TI SOLICITAT TRADUCEREA.
         Lista tuturor documentelor prezentate.
         NU SE MAI APOSTILEAZA ACTELE PENTRUCA EXISTA UN ACORD CU ITALIA SI SPANIA IN CARE SE SPUNE CA APOSTILELE SUNT NECESARE NUMAI IN CAZUL IN CARE PERSOANA SOLICITA RECUNOASTEREA IN SCOPURI ACADEMICE(PENTRU STUDII)DECI IN SCOPURI PROFESIONALE NU MAI SUNT NECESARE.
         NU ESTE NECESAR PLANUL DE INVATAMANT PENTRUCA RECOMANDAREA PRIMITA DE LA MINISTERUL SANATATII DE LA BUCURESTI ESTE CONFORMA CU LEGILE IN VIGOARE DIN ITALIA,cele care nu au cele 4600 de ore sunt cele care au terminat liceu sanitar,cele cu 3 ani de postliceala intrunesc conditiile.Probabil cele care au diploma pe alt nume trebuie sa trimita si certificat de casatorie asta puteti sa mai intrebati.Ce am scris mai sus am trimis la Roma si acum am recunoasterea.Nu aveti dupa ce merge pe la Inspectorat sau sa avizati adeverinta de la ordin,sunt bani aruncati,cine va trimite pe acolo nu face decat sa va minta si sa va poarte pe drumuri.Eu am trimis fotocopie dupa permisul de conducere ca nu am pasaport,si fotocopie dupa buletin.De obicei la birourile de traduceri gasesti si formularele necesare iar traducatoarea autorizata duce ea si actele traduse la notar si le legalizeaza.Ce am legalizat si am tradus eu  a costat 210 lei.
Memorat
dori-ema
Jr. Member
*

« Răspunde #221 : 16-09-2010, 16:41:07 »

In graba am uitat de CEREREA MODELLO A3,SCUZELE MELE............... Huh? ,uneori ma mai grabesc si eu.
Memorat
codrutza
Jr. Member
*

« Răspunde #222 : 17-09-2010, 13:36:53 »

Dori-ema, daca imi poti raspunde te rog: certificat de membru de la Oammr si adeverinta ca nu ai culpe medicale trebuie doar pt. cei care au profesat in tara, nu?
Iar eu daca am diploma de licenta si supliment de diploma inseamna ca traduc si legalizez doar diploma, fara supliment?
Multumesc frumos!
Memorat
geaninakati
Veteran

« Răspunde #223 : 17-09-2010, 14:38:25 »

@codrutza
nu, certificat de membru trebuie ptr toti, adeverinta doar daca ai muncit.

pai ce scrie pe suplimentul tau? suplimentul nu face parte din diploma? si nu te lua dupa ce zice lumea, pune la dosar PLANUL DE INVATAMANT cu numarul de ore, care tre' sa fie 4600, altfel risti sa nu obtii recunoasterea! legea italiana zice ca tre' sa ai 3 ani de scoala sau 4600 ore..
Memorat

K.
codrutza
Jr. Member
*

« Răspunde #224 : 18-09-2010, 13:01:14 »

Pai pe supliment scrie fiecare materie din cei 4 ani de facultate cu nota, nr. credite, nr. de ore, practica. In total sunt peste 5000 de ore. Citisem insa la dori-ema ca cei de la Ministerul Sanatatii de la Bucuresti nu ar elibera automat certificatul de conformitate daca nu ai 4600 de ore. Ideea este ca suplimentul are vreo 8 pagini care trebuie traduse, legalizate...
Multumesc pentru raspuns.
Memorat
Pagini: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 39   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: