Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Il nuovo CODICE DEONTOLOGICO

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2] 3   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Il nuovo CODICE DEONTOLOGICO  (Citit de 9550 ori)
Lulu
Sr. Member

« Răspunde #15 : 27-06-2009, 13:27:50 »

mulþumim cã ai tradus. da' tradu-ne mai departe:
ce-s alea abitudini?
ce-i ãla dignitoso?
ce-i ãla în ambitul? unde e ambitul? cumva ambito e ambîþ, de fapt?
ºi ce-i aia faptul de a cura? cum curezi?

cã io nu ºtiu ce-ai tradus tu acoloºa, cã mie tot nu-mi sunã clar... Sad

ai uitat confrontul.  Cool
lista e deschisa...
Memorat

lily
Newbie

« Răspunde #16 : 25-02-2010, 19:28:53 »

Poate careva sa-mi spuna pe linga codul de deontologie ce mai am de invatat pentru sustinerea examenului de intrare in colegiul italian ? va rog sa ma ajuta-ti.multumesc Sad
Memorat
asistentul
Full Member
**

« Răspunde #17 : 18-03-2010, 09:46:21 »

pe langa codul deontologic, trebuie sa stii despre federazione nazionale ipasvi, despre collegio IPASVI, despre ECM(educatie continua in medicina)
Memorat
Scayutza
Newbie

« Răspunde #18 : 14-09-2010, 11:46:14 »

multumesc si eu!!  Kiss
Memorat

Scayutza;)
Scayutza
Newbie

« Răspunde #19 : 15-09-2010, 11:01:29 »

Poate careva sa-mi spuna pe linga codul de deontologie ce mai am de invatat pentru sustinerea examenului de intrare in colegiul italian ? va rog sa ma ajuta-ti.multumesc Sad
cu placere m dar sunt exact in aceeasi faza ca si tine... Sad
Memorat

Scayutza;)
krryss
Jr. Member
*

« Răspunde #20 : 15-09-2010, 13:55:44 »

Scuzati-mi ignoranta...am o nelamurire mare:din cei care au dat examen la IPASVI,tre sa stim la memorie toata barbologia din codul deontologic cuvant cu cuvant?
Memorat
geaninakati
Veteran

« Răspunde #21 : 15-09-2010, 18:26:31 »

@krryss nu tre' sa stii tot, insa ti se pot pune intrebari din cod. depinde de la oras la oras!
Memorat

K.
domitianus
Full Member
**

« Răspunde #22 : 15-09-2010, 19:55:18 »

Intrebari de genul ... spune art. 2 pe de rost si comenteaza-l?
Memorat

Buna sa va fie inima.
simonetta71
Sr. Member

« Răspunde #23 : 15-09-2010, 22:30:13 »

nu,te pune sa-l citesti si apoi sa il comentezi cu cuvintele tale...sa vada daca ai inteles despre ce e vorba in propozitie...
Memorat
krryss
Jr. Member
*

« Răspunde #24 : 16-09-2010, 07:56:12 »

aaaaa.....daca e vorba de abureala filozofata pt mine e bine.La asta ma pricep Grin  multumesc
Memorat
simonetta71
Sr. Member

« Răspunde #25 : 16-09-2010, 19:39:23 »

daca te pricepi la "abureala filozofata" in italiana, atunci esti in regula...
Memorat
mignon
Jr. Member
*

« Răspunde #26 : 15-12-2010, 00:36:01 »

cu alte cuvinte,nimeni nu ne va cere sa stim de ex din capul nostru art.13 de la cap.3,nu? hammer
Memorat
Iulian100
Full Member
**

« Răspunde #27 : 15-12-2010, 09:15:04 »

cu alte cuvinte,nimeni nu ne va cere sa stim de ex din capul nostru art.13 de la cap.3,nu? hammer

Nu mognon, nimeni nu cere asta, dar vezi ca nu e chiar "abureala filozofata" cum se spune pe aici. Iti dau un exemplu: Art. 1 din codicele deotologic spune ca "L'infermiere è il professionista responsabile dell'assitenza infermieristica."
"Abureala folozofata"(daca se poate numi asa) ar fi ceva de genu: "La legge 42/1999 sancise che ogni professione ha una fomazione di base, post base e permanente, un profilo e un codice deontologico. Il profilo rapressenta l'identità di una determinata professione.
Il termine "professionista sanitaria responsabile" sottolinea i caratteri di autonomia e competenza e della conseguente assuntà responsabilità. La responsabilità è la consapevolezza di dover rispondere degli effetti di azione proprie e può essere amministrativa, civile e penale (si aici se explica cu exemple diferenta dintre aceste responsabilitati.)
La competenza è chi, che ha la capacità, le qualita, le conoscenze, l'esperienza di fare bene qualcosa e consiste nel sapere (l'infermiere ha delle conoscenze scientifiche medico - cliniche), nel saper fare (l'infermiere ha delle conoscneze techiniche) e nel saper essere (l'infermiere ha delle capacià comunicativo-relazionale).
Il termine "asistenza infermieristica comprende tutto ciò che compete all'infermiere nell'attività propria e di carattere autonomo; tutto cio che è descritto nel profilo e nel Codice deontologico.""

Ce ziceti? Cat e abureala si cat trebuie sa aveti cunostinte ca sa fiti la obiect? Acum depinde si de la o regiune la alta. La mine asa se cere sa stiu fiecare articol sa il comentez.

PS: scuzati greselile in italiana..sunt incepator  Wink
Memorat
mignon
Jr. Member
*

« Răspunde #28 : 15-12-2010, 09:28:20 »

si interpretarea asta asa mai "filozoafa" o putem lua de undeva asa ma detaliata ,precum ai dat tu excwemplul?
Memorat
Iulian100
Full Member
**

« Răspunde #29 : 15-12-2010, 11:54:21 »

si interpretarea asta asa mai "filozoafa" o putem lua de undeva asa ma detaliata ,precum ai dat tu excwemplul?

am zis interpretare filozoafa pentru ca am vrut sa il/o citez pe krryss si am vrut sa spun ca nicidecum nu e o abureala ci intr-adevar trebuie sa stii ce vrea sa zica fiecare articol in parte. Este o carte "Commentario al nuovo codice deontologico dell'infermiere."; cauta pe net si ai sa gasesti cartea. Eu am facut rost de carte de la bibliotec; ce-i drept e codul din 1999, dar ni s-a zis la curs ca sunt ff putine schimbari in cel din 2009, asa ca e valabila si cartea care o aveam eu.
Memorat
Pagini: 1 [2] 3   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: