Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: intrebare..  (Citit de 662 ori)
mona
Sr. Member

« : 19-08-2009, 22:05:52 »

vreau  sa va intreb ceva pt o prietena care isi face si ea actele pt italia acum
ea a lucrat in romania un an si ceva  ,dar vroia sa stie daca ii trebuie libera practica la ministerul de la roma/??
si inca ceva ea are traduse si apostilate actele de vreo 4 ani ,ce ziceti mai sunt valabile sau trebuie sa le reactualizeze?

ms
Memorat
ccorina
Vizitator
« Răspunde #1 : 20-08-2009, 10:28:42 »

mona,pt traduceri si apostile nu stiu cit sunt valide ,dar in ce priveste autorizatia de libera practica ,la m s.Roma iti spun ca trebuie sigur !
Memorat
mona
Sr. Member

« Răspunde #2 : 20-08-2009, 22:50:25 »

si libera practica iti tb si ea legalizata si aplostilata?dar daca este  scoasa acum 4 ani tb iar  facuta?
Memorat
ccorina
Vizitator
« Răspunde #3 : 20-08-2009, 23:07:56 »

mona ,autorizatia de libera practica ,eu am tradus si leg ,a fost singurul act pt roma pe care nu aveam apostila asa ca repet am tradus+legalizat+autenticat in comune aici.
Memorat
ccorina
Vizitator
« Răspunde #4 : 20-08-2009, 23:15:52 »

mona,daca te uiti pe forum si daca retin eu bine,sunt multe persoane care au depus dosarul la roma cu vechea autorizatie !
Memorat
ccorina
Vizitator
« Răspunde #5 : 20-08-2009, 23:17:11 »

mona,uitasem cind te intorci din tara,ce faci dai ex in septembrie?
Memorat
mona
Sr. Member

« Răspunde #6 : 20-08-2009, 23:25:35 »

nici nu stui corina ce sa fac....pe aici prin romania sincer nu am invata nimik ca nu pot ca asa e...
noi ziceam ca plecam acum pe sambata sau duminica ,dar deja am prelungit si saptamana viitoare pana pe joi vineri...deci prin 27-28 venim si examenul e prin 5-6 septembrie...nici nu stiu cand mai apuc sa invat cate ceva.....nu stiu ce sa fac Huh? ???nu asi risca Huh? ???ac ???um sa vad cand ajung
Memorat
ccorina
Vizitator
« Răspunde #7 : 22-08-2009, 16:40:52 »

mona,mie mi se pare timp putin,sfatul meu este ...mai bine sa te pregatesti si dai altadata? se da in fiecare luna,la cit timp?
Memorat
monyy
Sr. Member

« Răspunde #8 : 22-08-2009, 19:05:53 »

mona apostilele sunt valabile 6 luni, asa mi-au spus la primarie in ianuarie, eu aveam actele apostilate de anul trecut si le-am mai apostilat inca o data pt ca erau expirate apostilele, in ceea ce priveste dreptul de libera practica eu am trimis modelul de anul trecut ( specific eliberat de colegiu in 2008)insa cu apostila de 2009 pe el si am obtinut recunoasterea..............daca dai in urma gasesti scris de mine cu exactitate ce acte trebuiesc pt roma..........Acum mai nou am vazut fete ca afirmau ca pt roma nu mai trebuie dreptul de libera practica din moment ce ai recomandarea de la buc.............eu zic ca este importanta, si apoi pt siguranta .........oricum nu avem de unde sa stim dupa ce criterii evalueaza dosarele la roma..........Iata
actele pt ministerul romei:
1. copie simpla pasaport, ci, rezidenza
2.copii legalizate si supralegalizate a urmatoarelor documente:
- diploma scoala absolvita
-foaie matricola
- adev de la sc cu materiile facute, nr orelor de practica - 4600ore
- cartif de casatorie pt cine si-a schimbat numele dupa ce a absolvit( eu am trimis si cel de nastere sa vada diferenta de nume)
- certificatul de libera practica ( unii spun ca nu se mai cere , eu zic ca este important)
- recomandarea sau dupa caz certificatul de conformitate de la min din bucuresti
3.modello ( cererea pt minister) A, B dupa caz
4. eu am mai trimis diploma de merit si cea de onoare obtinute in scoala pt rezultate si activitati extrascolare in folosul comunitatii, daca aveti e ok, da bine la dosar...........
LA FIECARE COPIE LEGALIZATA ATASATI O COPIE SIMPLA A TRADUCERII IN ITALIANA!
Actele le-am trimis prin DHL din rom ( in jur de 300lei) si au ajuns intr-o zi jumatate, rec a fost gata pe 13 iulie si pe 27 a fost acasa in rom.
Memorat
mona
Sr. Member

« Răspunde #9 : 25-08-2009, 21:01:17 »

mersi mult fetelor...abea astept sa ma intorc in italia sa sun la ipasvi sa vad ce se intampla
Memorat
monyy
Sr. Member

« Răspunde #10 : 26-08-2009, 07:31:43 »

cu placere, multa bafta prietenei tale!  Wink
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: