Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Pentru certificatul de conformitate,a apelat cineva la cei de la solvit?  (Citit de 848 ori)
darius05
Sr. Member

« : 01-08-2011, 15:52:58 »

Am completat un formular in format electronic, pe mailul celor de la solvit.Imi cer sa le trimit fotocopii dupa:carte de identitate,diploma se asistent medical,numar de inregistrare si data depunerii dosarului prin DSP.Am si un nr de fax :0040213085396.Intrebare:pot trimite din Italia pe acest nr. de fax?Multumesc!.A mai apelat cineva la solvit? Huh?
Memorat
darius05
Sr. Member

« Răspunde #1 : 02-08-2011, 15:10:50 »

Am gasit raspunsul singura.Am luat legatura telefonic si pot trimite fara probleme pe nr. de fax.Daca rezolv ceva va voi tine la curent. Wink
Memorat
darius05
Sr. Member

« Răspunde #2 : 03-08-2011, 21:44:55 »

Astazi am luat din nou legatura cei de la solvit,sa ma asigur ca au ajuns copiile.Se pare ca solutionarea cazului va avea loc in 8 saptamani.Va voi tine la curent!Chiar nu a apelat nimeni de pe forum la ei. Huh? Huh?
Memorat
darius05
Sr. Member

« Răspunde #3 : 10-08-2011, 22:15:36 »

Apelati cu incredere la solvit Wink.Daca va intereseaza va pot da amanunte.Pana acum nu am vazut pe nimeni interesat de acest subiect!Oare nu doriti sa aveti mai repede recunoasterile de la MS Bucuresti? Huh?
Memorat
useres
Newbie

« Răspunde #4 : 20-09-2011, 10:31:31 »

Buna,
Eu locuiesc in Spania dar cautand pe net "certificat de conformitate" am gasit acum cateva minute ce ai postat tu pe forumul asta. Mi s-a parut o idee buna, asa ca le-am scris deja celor de la solvit la mailul urmator: solvit@dae.gov.ro   . Ar fii doar diferit ca eu am nevoie de acest certificat pentru diploma de medic, dar cred ca asta nu influenteaza cu nimic din punctul de vedere al obtinerii ( doar actele difere). Astept cu nerabdare sa-mi raspunda cei de la solvit.
M-ar bucura mult sa-mi spui care-i experienta ta cu ei.

Memorat
useres
Newbie

« Răspunde #5 : 20-09-2011, 10:35:07 »

Buna,
Eu locuiesc in Spania dar cautand pe net "certificat de conformitate" am gasit acum cateva minute ce ai postat tu pe forumul asta. Mi s-a parut o idee buna, asa ca le-am scris deja celor de la solvit la mailul urmator: solvit@dae.gov.ro   . Ar fii doar diferit ca eu am nevoie de acest certificat pentru diploma de medic, dar cred ca asta nu influenteaza cu nimic din punctul de vedere al obtinerii ( doar actele difere). Astept cu nerabdare sa-mi raspunda cei de la solvit.
M-ar bucura mult sa-mi spui care-i experienta ta cu ei.

Memorat
darius05
Sr. Member

« Răspunde #6 : 20-09-2011, 19:14:32 »

Buna,si bine ai venit!Am procedat exact cum am specificat mai sus,am luat legatura telefonic si raspunsul a venit cam in doua saptamani.In momentul in care ei(solvitul)au sunat la ministerul sanatatii Bucuresti,certificatul era gata,dar aveam deja vreo 5 luni de la depunerea dosarului.Practic ei mi-au spus ca au sunat sa se informeze inainte de inceperea procedurilor si au aflat ca era gata.Pe mine m-a ajutat foarte mult ,pentru ca, practic legatura cu ministerul sanatatii nu se poate lua.Pe forum este o alta colega,care a apelat la solvit(Geanina76)cred,poate aflam ceva si din experienta ei.Oricum bafta! Smiley
Memorat
useres
Newbie

« Răspunde #7 : 21-09-2011, 11:51:13 »

ok, mersi mult de raspuns. Cei de la solvit inca nu mi-au raspuns la mail, dar banuiesc ca au destula treaba. Oricum ii voi suna eu azi. Ceea ce vroiam sa te mai intreb: numarul tau de dosar pe care ti l-au cerut cei de la solvit, este numarul pe care l-ai primit de la DSP cand ti-ai depus actele sau e cumva altul ? Eu cand mi-am depus actele la DSP ( acum vreo 2 saptamani Smiley doar), mi-au dat un numar cu care ziceau ca pot urmari pe site-ul ministerului sanatatii cum "merge" dosarul meu. Mi-e imposibil sa pricep cum functioneaza acest site al MS, site-urile birocratiei romanesti sunt cu adevarat un monument al inutilitatii !
Mersi mult si mult succes!
Memorat
useres
Newbie

« Răspunde #8 : 21-09-2011, 12:46:37 »

ei bine si ceea ce vroiam sa te mai intreb este : prin faptul ca solvit are datele tale de dosar, asta garanteaza in vreun fel ca primesti mai repede certificatul ?

mersi mult !
Memorat
darius05
Sr. Member

« Răspunde #9 : 21-09-2011, 14:23:10 »

Pentru putin! :)Da numarul dosarului este acela pe care l-ai primit de la DSP!Cu verificatul pe saitul ministerului este de fapt o pierdere de vreme.Si iata concret in cazul meu de ce?Am depus dosarul pe 9 martie anul acesta,stiam de la colegele de forum ca trebuie asteptat de la 4 pana pe la 7 luni de la depunerea dosarului.Asa ca incepand din luna iunie am inceput sa ma caut pe listele ministerului dar nimic de facut,am incercat sa iau legatura telefonic dar acelasi rezultat.In posesia certificatului sunt de luna trecuta ,dar...nici acum nu ma regasesc pe vreo lista.Deci mergi pe mana solvitului de vrei o rezolvare mai rapida zic...!Avem pe forum si un caz mai fericit este vorba despre medicul stomatolog(dan ghetau)care a primit in timp record certificatul adica trei luni de la depunerea dosarului.Se pare ca in cazul medicilor sunt un pic mai rapizi!Bafta si multa rabdare!
Memorat
useres
Newbie

« Răspunde #10 : 21-09-2011, 18:09:53 »

Mersi mult. Mi-au raspuns cei de la Solvit:
Conform site-ului Ministerului Sãnãtãþii, termenul de rãspuns este de 30 de zile (calculat de la data la care solicitarea este înregistratã la MS). Dumnealor gestioneazã în prezent, potrivit informaþiilor noastre, cererile din lunile iulie ºi august.
Vã rugãm sã reveniþi cu solicitarea dvs dupã scurgerea unui termen de 5 sãptãmâni de la data depunerii, dacã între timp nu primiþi rãspuns. La acel moment, termenul de rãspuns va fi expirat pentru MS.

Asa ca se pare ca o sa-i contactez din nou pe la jumatatea lui octombrie ( 5 saptamani de cand am depus actele ). Eu, pe alte forumuri, am vazut ca altii au primit certificatele in 5-6-7 luni, o bataie de joc. Asa ca atunci cand am vazut mesajul tau cu Solvit-ul mi s-a parut o idee excelenta, si cred ca asa este. Cum ziceai, Smiley oricum trebuie sa ma inarmez cu rabdare.
Memorat
darius05
Sr. Member

« Răspunde #11 : 22-09-2011, 16:26:23 »

Asa este ,certificatele in mod legal ar trebuie eliberate in termen de 30 de zile lucratoare de la depunerea dosarului,dar ti-ai gasit, ca astepti de innebunesti pana se rezolva.Bafta si hai ca trece ca asa ma incurajau si pe mine alti colegi cand eram inca la inceput de drum! Smiley Wink
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: