Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: PENTRU TOTI ASISTENTII CARE STIU SI VOR SA MA AJUTE  (Citit de 1192 ori)
mariaelny
Newbie

« : 08-08-2010, 19:27:43 »

vreau sa stiu toti pasii pe care trebuie sa-i parcurg pentru a ma angaja asistenta in italia.vreau sa--mi fac actele singura si nu stiu cum sa fac.spuneti-mi si la noi ce acte trebuie si unde ma duc cu ele si in italia cum fac sa le trimit va rog explicati-mi detailat ca habar nu am.MULTUMIRI ANTICIPATE.
Memorat
horatiu
Global Moderator
Full Member

« Răspunde #1 : 08-08-2010, 22:57:52 »

trebuie sa ai putina rabdare....nu esti pe un chat....

lumea intra pe forum in masura timpului liber...,in plus ai nimerit pe aici in plina vacanta  Smiley

nu este nevoie sa deschizi mai multe topicuri pe aceeasi tema, vei vedea ca in final vei avea raspunsurile mult asteptate

intre timp sunt sigur ca vei gasi destule discutii pe aici care ar putea chiar sa te lamureasca in mare masura despre ce si cum....

bafta!!!

h.i.m.
Memorat
gabi
Newbie

« Răspunde #2 : 09-08-2010, 18:55:49 »

Salut.Eu mi-am facut singura actele cu ajutorul celor de pe forum.Prima data trebuie sa iti schimbi certificatul de nastere si cel de casatorie daca ai la primarie in certificate europene.Pasul 1 - diploma de bacalaureat , diploma de asistent , foaia matricola , plan de invatamant certificat de nastere , certificat de casatorie si certificat de libera practica de la colegiul asistentilor . Pasul 2 - toate actele apostilate la prefectura (fara diploma de bac). Pasul 3 - toate actele traduse si legalizate (fara diploma de bac). Pasul 4 - supralegalizate la tribunal (fara diploma de bac). Pentru ministerul sanatati de la Bucuresti trebuie : -diploma de asistent , foaie matricola , plan de invatmant , adeverinta cu perioada de scolarizare pentru scoapa posliceala , toate copii legalizate si copii simple dupa buletin , certificat de nastere si certificat de casatorie daca ai + o cerere pentru eliberarea recunoasteri . Pentrul ministerul sanatatii de la Roma trebuie : diploma de asistent  , plan de invatamant , autorizatie de libera practica , recomandarea eliberate de ministerul sanatatii  , copie simpla : dupa buletin , certificat de casatorie . Toate actele trebuie un rand in limba romana si un rand in limba Italiana  insotite de declaratie pe propie raspundere ca actele sunt comform cu originalul . Baftaaaa. Daca ai nelamuriri poti sa ma intrebi  ..
Memorat
miki04
Vizitator
« Răspunde #3 : 29-08-2010, 15:56:24 »

buna tuturor. as fi interesata si eu cum este sistemul sanitar din italia? este la fel ca in romania sau este altfel,ma refer la administrarea tratamentului,si tot ce tine de asistenta medicala din italia? multumesc anticipat pentru toate raspunsurile o zi buna.
Memorat
simonetta71
Sr. Member

« Răspunde #4 : 31-08-2010, 22:42:05 »

administrarea tratamentului e la fel in toata lumea...ce nu stiam eu sa fac, dupa 17 ani lucrati in romania era schimbarea lenjeriei si igiena pacientului...dar cu rabdare si bunavointa se invata totul...bafta!
Memorat
mimos
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 06-09-2010, 10:15:08 »

De  catai ani lucrezi in Italia?
Memorat
chitibusa
Newbie

« Răspunde #6 : 07-09-2010, 14:44:44 »

in italia nu se lucreaza greu .. daca ai putina bunavointza totul e usor .. la inceput ca orice in inceput e greu ..dar dupa un tipm te obisnuiesti.. singura chestia care am acceptat=o eu cu greu a fost ca nu poti da nici un paracetamol fara acordul medicului.. in romania ai mai multa libertate .. aici nu prea .. in rest totul e ok si nu a multa responsabilitate .. ciao
Memorat
Alizée
Veteran

« Răspunde #7 : 07-09-2010, 17:29:12 »

singura chestia care am acceptat=o eu cu greu a fost ca nu poti da nici un paracetamol fara acordul medicului.. in romania ai mai multa libertate

Prescrierea tratamentului nu intra in atributiile asistentei medicale asa ca nu inteleg ce e asa greu de acceptat? Ca nu poti arunca cu medicamente in stanga si in dreapta cum vrei tu?
Memorat
Asistentu
Jr. Member
*

« Răspunde #8 : 07-09-2010, 19:03:53 »

Mie imi convine! Dacat sa faci ceva rau mai bine nu faci nimic!
Memorat
simonetta71
Sr. Member

« Răspunde #9 : 07-09-2010, 19:15:26 »

GRESIT! mai  bine chemi medicul de garda...
Memorat
Asistentu
Jr. Member
*

« Răspunde #10 : 07-09-2010, 19:51:43 »

Daca e pentru mine mesajul,fac o rectificare....asta se face la ambulanta unde nu ai medic decat vreo tura doaua.
Memorat
simonetta71
Sr. Member

« Răspunde #11 : 07-09-2010, 20:15:34 »

cand vii aici, trebuie sa uiti multe dintre lucrurile care le faceai acolo...
Memorat
Alizée
Veteran

« Răspunde #12 : 07-09-2010, 20:24:36 »

Mai exista si " terapia al bisogno"
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: