Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 11   In jos
Imprimă
Autor Subiect: recunoastere profesionala: DIRECTIVELE EUROPENE IN MATERIE  (Citit de 22916 ori)
RamonaCosmina
Vizitator
« Răspunde #15 : 18-07-2007, 13:47:29 »

S-a schimbat legislatia si la ei asta este situatia........poate totusi se vor mai reglementa lucrurile in viitor...
Memorat
limone
Full Member
**

« Răspunde #16 : 18-07-2007, 14:58:25 »

ramona dar tu de unde sti ca au drept de a profesa numai cei cu facultatea de asistenti medicali (colegiu)in italia?,,,adica nici macar aceia cu scoala postliceala si cu 5 ani vechime nu pot?
Ti-a spus cineva de la minister de la roma,sau sunt numai zvonuri pe care le-ai auzit si tu?
Daca ii angajeaza pe romanii nostri cu colegii,e dezastru,ei fac numai 20 zile pe an practica in spitale,in luna iulie,pe cand la postliceala faci asa de multa practica de iti vine acru.
A postat la certificate de conformitate o colega asistenta medicala de 15 ani cu liceu+1 an echivalare,in care spunea ca cineva sa interesat ptr ea personal la ministerul sanatatii din roma,daca este buna acea adeverinta,si cei de acolo nu pareau deranjati si au afirmat ca in termen de 3-4 luni va avea recunoasterea,deciiii pe cine sa mai cred,unul zice alba si altul zice neagra,,e dezastrul ce se intampla in momentul de fata,eu nu mai inteleg nimic.
la ei colegiile universitare sunt de mult timp,si totusi angajau si cu scoli postliceale sau cu liceu+1 an echivalare.
Memorat
limone
Full Member
**

« Răspunde #17 : 18-07-2007, 15:05:08 »

inca ceva ramona,cum poti afirma ca,cei de la roma nu stiu nimic de acel certificat de conformitate????chiar ei il cer,daca te uiti bine pe site-ul ministerului sanatatii,la actele necesare ptr recunoastere a tarilor din ue,apare si acest certificat de conformitate,deci nu esti bine informata drept dovada:

5.5.   Copia autenticata dell’attestato di conformità alla vigente normativa comunitaria della denominazione del titolo e dei requisiti minimi di formazione, rilasciato dalla competente Autorità del Paese in cui il titolo è stato conseguito.

Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #18 : 19-07-2007, 09:55:31 »

of, limone, doar ti-am explicat cum stau lucrurile Smiley nu te mai lua decat dupa cine posteaza informatii + link-uri catre site-uri oficiale unde gasesti informatia aia.
evident ca au prioritate asistentii cu colegiu, pentru ca ei primesc certificat de conformitate. dar cine a facut postliceala si are anii de vechime ceruti de directiva, poate cere recunoasterea linistit, iar daca nu o primeste poate face scandal, tot in baza directivei.
Memorat
limone
Full Member
**

« Răspunde #19 : 19-07-2007, 12:19:34 »

simona tin sa te anunt,ca de anul acesta fostul colegiu de 3 ani,acum se numeste facultate de asistent medical generalist de scurta durata.e super... Grin....deci suntem mai norocosi.. Grin,deci si diploma este diferita. Kiss
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #20 : 19-07-2007, 12:37:22 »

ma bucur Grin
Memorat
madanaa
Jr. Member
*

« Răspunde #21 : 19-07-2007, 12:52:37 »

Simona,ai dreptate in ceea ce  spui in privinta informatiilor.Eu am fost dezonformata chiar de cineva de la ministerul Sanatatii din Bucuresti.Am sunat sa intreb ce se mai auge de adeverinta mea de conformitate.Aceasta se intampla prin aprilie.Doamna care mi-a raspuns mi-a spus ca pt cei cu liceu si echivalare nu se elibereaza nimic ,dar ca se va lua o hotarare definitiva intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat dar ca nu crede ca hotararea va fi favorabila.Chestia asta m-a facut sa-mi iau gadul de la plecarea in Italia.Dupa o luna si ceva am obtinut faimoasa adeverinta.Asa ca nu putem lua de bun chiar tot ce se zvoneste.
Memorat
limone
Full Member
**

« Răspunde #22 : 20-07-2007, 15:28:28 »

aproape  toti sunt niste papagali. Angry
simona unde se poate verifica daca au completat aia legea?
Memorat
tchi
Jr. Member
*

« Răspunde #23 : 22-07-2007, 16:26:42 »

Draga mea Limone, de unde sti tu cata practica se face la colegii? Stii sigur ca se fac doar 20 de ore pe an?
Memorat
limone
Full Member
**

« Răspunde #24 : 22-07-2007, 20:16:56 »

se fac 20 de zile de practica la spital pe an,au numai practica de vara,atat.
intra pe site-ul facultatii de medicina si vei vedea.
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #25 : 23-07-2007, 08:24:04 »

simona unde se poate verifica daca au completat aia legea?
nu stiu. daca aflu, dau de veste.
Memorat
calin
Full Member
**

« Răspunde #26 : 27-07-2007, 03:28:54 »

pai probabil sau cam saturat sa mearga la ei asistenti care nu au vechime in domeniu sau care vin direct de pe bancile scolilor.... Grin
Memorat
adriana.contact72
Jr. Member
*

« Răspunde #27 : 08-08-2007, 15:20:56 »

CINE MA POATE AJUTA SI PE MINE? SA VA SPUN MAI INTI CUM STAU.AM INCEPUT SA FAC ACTELE ANUL TRECUT.IN IANUARIE ANUL ACESTA MI-A IESIT DEC.DE VALOARE DAR INTRIND IN UE AM INTELES CA NU MAI ESTE VALABILA.LUNA TRECUTA MI-A IESIT SI ADEV.DE LA MINISTERUL SANATATII DIN BUC.VREAU SA TRIMIT ACTELE LA ROMA DAR NU STIU CUM PRIN POSTA,DHL ETC.
Memorat
limone
Full Member
**

« Răspunde #28 : 08-08-2007, 19:08:26 »

ciao,asta e decizia ta,poti da actele la o firma sa ti le duca personal facandu-i o procura,sau te duci tu personal la roma,sau trimiti prin posta. Kiss
apropo daca ai actele ia spune si mie.tu ai pus la dosar si traducerea copiei de bacalaureat si cazier?

sti adresa ministerului nu?
Piazzale dell'Industria, 20 - 00144 Roma
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #29 : 08-08-2007, 19:16:13 »

ooooooooffffffffff de cate ori sa mai spun aceeasi chestie, oameni buni? Smiley
la http://www.ministerosalute.it/professioniSanitarie/paginaInterna.jsp?id=92&menu=strumentieservizi gasiti lista cu documentele. care nu cere diploma de bac (decat daca face parte din calificarea vostra de as med) si nici cazier. adresa tot acolo o gasiti.

zau, mai copii, folositi si voi internetul asta si pentru informatie... 

Memorat
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 11   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: