Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Certificate de conformitate; anunþ de la Ministerul Sãnãtãþii Bucureºti 31/10/07

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 40   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Certificate de conformitate; anunþ de la Ministerul Sãnãtãþii Bucureºti 31/10/07  (Citit de 52695 ori)
calin
Full Member
**

« Răspunde #15 : 11-11-2007, 08:10:27 »

pt ca ce interes ar avea un stat sa-si piarda asistentii?care si asa se imputineaza pe zi ce trece....si o sa-i piarda in continuare datorita conditiilor si salariior....stii vorba aia"imi pare rau de tine,dar si de mine mi se rupe sufletul".....
Memorat
tchi
Jr. Member
*

« Răspunde #16 : 11-11-2007, 15:02:50 »

Caline, dragule! Eu una as sta foarte multumita in Romania daca as putea sa-mi profesez meseria intru-un spital sau sanatoriu insa de unde atatia bani pt. spaga? Nu stiu prin alte orase cum este insa in orasul in care locuiesc eu este bataie mare pe locurile din spitale si spagile sunt pe masura.  Sad
Memorat
calin
Full Member
**

« Răspunde #17 : 11-11-2007, 15:32:54 »

orasul e Timisoara,si unde lucrez e cald si bine,dar ce te faci cind stai in chirie si multe alte chestii,familie concediu,blabla....mmmm?si la mine in Severin unde am vrut sa incep viata de asist in 2003 mi-au cerut 1500$ si le-am multumit spunindu-le ca daca as fi avut banii tot nu i-as fi dat si pa,pa...am venit unde am terminat Postliceala si iaca,am lucrat pe amb si acum sint la UPU.si tot nu am imbogatit pr nimeni ;)pt ca nici eu nu am,dar minte sa mai dau si la altu'.....asa ca daca vrei ceva mai trebe sa faci si compromisuri....
Memorat
calin
Full Member
**

« Răspunde #18 : 11-11-2007, 15:36:50 »

si eu as fi vrut sa stau acasa la mama si la tata..sa am o mincare calda care sa ma astepte...o haina curata si calcata....dar ce sa-i faci daca oamenii sint asa cum sint?.....te duci unde e mai bine...viata mai presupune si sacrificii Grin
Memorat
tchi
Jr. Member
*

« Răspunde #19 : 11-11-2007, 17:15:54 »

Am auzit si eu Calin, ca in Timisoara se gaseste mult mai usor de lucru in spitale dar de ......... nu stau in Timisoara si vorba ta, ca sa dau banii pe chirie nici mie nu mi-ar conveni, asa ca stau in banca mea si astept sa vad ce raspuns imi dau cei din Italia. Nici in Italia nu-mi mai pun mari sperante ca am un certificat cu alte directive din 1977, nu cu cele din 2005 sau 2006. La noi ca la nimeni...... se fac discriminari. Mai vorbim de Italieni ca sunt xenofobi ......... cand la noi in tara esti marginalizat si discriminat. Acum sa vad ce raspuns primesc de la Roma.
Memorat
coneio2007
Newbie

« Răspunde #20 : 11-11-2007, 20:49:35 »

am depus actele la roma pe 10 oct. astept sa vedem ce se intampla ca am primit de la bucuresti adeverinta desi am vechime de 6 ani ,am gasit de lucru in roma ca badante va rog daca stie cineva ce trebuie sa faca un badante ca inca nu ma descurc cu limba si nu inteleg foarte bine
Memorat
timi21
Jr. Member
*

« Răspunde #21 : 16-11-2007, 12:11:42 »

Badanta este o ingrijitoare si o fata de casa.Stai la ei,mananci si dormi,ai in grija 1,2 persoane adulte{dupa caz:batrani sau bolnavi}si in rest faci curatenie si mancare.La intelegere ai Duminica libera si o jumate de zi in timpul saptamanii.E cand usor,cand mai greu,depinde de ce familie nimeresti.
Memorat
laurela
Newbie

« Răspunde #22 : 14-12-2007, 02:52:04 »

:'(imi vine sa plang...inseamna ca eu,care am terminat postliceala in 2001,am lucrat pana in 2004,iar de atunci pauza,pt ca sunt aici,in Italia,lucrand altceva,nu am nici o sansa sa imi pot recunoaste diploma aici...
Memorat
simi_seby
Newbie

« Răspunde #23 : 14-12-2007, 14:05:20 »

Laurela sunt aproape in aceeasi situatie ca tine,doar ca eu am terminat in 2000 si am muncit din 2001 pana in 2004.De atunci sunt si eu aici,in Italia.Luna trecuta mi-am luat si eu adeverinta de la minister,dar nu ma descurajez si nici nu "plang" ci le trimit la Roma.Eu sunt asistenta de radiologie si sper ca Italia sa aiba nevoie de mine chiar de am doar adeverinta asta nenorocita...
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #24 : 14-12-2007, 16:14:08 »

ideea e cã documentele trebuie trimise, indiferent ce scrie în adeverinþa aia. e posibil sã recunoascã diploma, cu condiþia unor examene de diferenþã. dupã cum e posibil sã o recunoascã ºi basta. cel mai bine ar fi sã adãugaþi la dosar (cei care sunteþi în situaþia asta) ºi planul de învãþãmânt, cel cu nr de ani ºi nr de ore pe materii / an / total, plus foaia matricolã. n-o cer în lista lor, dar nu stricã, pentru cã aºa dovediþi cã aveþi mãcar numãrul ãla de ore.
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #25 : 14-12-2007, 16:17:13 »

Laurela sunt aproape in aceeasi situatie ca tine,doar ca eu am terminat in 2000 si am muncit din 2001 pana in 2004.De atunci sunt si eu aici,in Italia.Luna trecuta mi-am luat si eu adeverinta de la minister,dar nu ma descurajez si nici nu "plang" ci le trimit la Roma.Eu sunt asistenta de radiologie si sper ca Italia sa aiba nevoie de mine chiar de am doar adeverinta asta nenorocita...

þie þi-e mai simplu, ceri recunoaºtere nu ca infermiere professionale, cã n-o s-o primeºti, ci ca "tecnico di radiologia", pentru care nici n-ai nevoie de certificat de conformitate. dar îþi trebuie, în schimb, programa analiticã, pe care trebuie s-o obþii de la ºcoala pe care ai fãcut-o. ºi nu-i uºor.
informaþii gãseºti aici:
http://www.ministerosalute.it/professioniSanitarie/paginaInterna.jsp?id=101&menu=riconoscimento

cittadini UE - A. diritto di stabilimento - tutte le altre professioni (modello B, allegato B)
Memorat
laurela
Newbie

« Răspunde #26 : 17-12-2007, 00:15:32 »

simi_seby din cate stiu pt acea adeverinta se cere autorizatia de libera practica.tu cum ai obtinut-o?
as merge in tara sa rezolv cu aceasta adeverinta.cred ca pot merge eu sa depun actele si eventual sa fac o procura surorii mele pt a ridica ea adeverinta,nu?
Memorat
simona_02
Vizitator
« Răspunde #27 : 17-12-2007, 06:52:32 »

as merge in tara sa rezolv cu aceasta adeverinta.cred ca pot merge eu sa depun actele si eventual sa fac o procura surorii mele pt a ridica ea adeverinta,nu?

în baza unei procuri, sora ta se poate ocupa de tot, înclusiv de depunerea actelor.
Memorat
simi_seby
Newbie

« Răspunde #28 : 17-12-2007, 19:14:30 »

Eu in martie,anul trecut,am facut aici o procura pentru soacra mea,in care scria ca are drepturi depline.Asa ea mi-a rezolvat cu toate actele si mi le-a si depus la minister.Tot ea a fost si a luat adeverinta de la Bucuresti.Asadar nu te preocupa ca se rezolva totul cu o procura.
Memorat
simi_seby
Newbie

« Răspunde #29 : 17-12-2007, 19:33:15 »

Simona_02 nu  inteleg de ce eu,ca tehnician de radiologie,nu am nevoie de certificatul de conformitate?Si cu programa analitica de ce nu-i usor.Soacra mea mi-a scos deja planul de invatamant si foaia matricola cand au trebuit la Bucuresti.M-am uitat pe site-ul ministerului de sanatate de la Roma,stiu ca difera povestea cu modello B allegato B,dar in rest de ce ar fi diferit?   Multumesc de raspunsuri
Memorat
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 40   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: