Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: tehnicieni dentari  (Citit de 1567 ori)
ra.sanda
Jr. Member
*

« : 19-01-2009, 18:57:40 »

Stie cineva care sant conditiile ca sa poti lucra ca tehnician dentar in Italia?
Memorat
Ella
Vizitator
« Răspunde #1 : 20-01-2009, 14:12:17 »

Daca ai studiat in Romania si ai un titlu /diploma, care atesta calificarea ta ca tehnician dentar,ceri recunoasterea profesionala (ministerul sanatatii italian).
Citeste aici:
http://www.politichecomunitarie.it/servizi/?c=riconoscimenti-professionali

Gasesti tot acolo si "elenco professioni regolamentate" : "La direttiva 89/48/CEE regola tutte quelle professioni con formazione universitaria non inferiore a tre anni.
La direttiva 92/51/CEE è complementare alla precedente in quanto regolamenta professioni con formazione universitaria anche inferiore a tre anni e le professioni con formazione anche non universitaria."
In linkul aferent gasesti si profesia tehnician dentar(odontotecnico).
Memorat
ra.sanda
Jr. Member
*

« Răspunde #2 : 20-01-2009, 20:04:36 »

Ar fi bine daca as intelege italiana.Am diploma de la  facultatea de medicina dentara cu durata de studii 3 ani,facultate de stat,nu particulara.Gasesc pe undeva si un text scris in romana ca sa pricep mai bine de ce acte am nevoie ca sa pot profesa?Abia am absolvit in vara asta.
Memorat
ra.sanda
Jr. Member
*

« Răspunde #3 : 01-02-2009, 17:23:49 »

Daca ma in scriu in ordin,aici,in Romania,mai am nevoie de echivalare academica?Mai dau vreun examen in Italia?
Memorat
Ella
Vizitator
« Răspunde #4 : 01-02-2009, 20:33:37 »

daca te inscrii in ordin in Romania,nu mai dai niciun examen in Italia,dar trebuie sa-ti faci recunoasterea profesionala.
vezi ca pe undeva prin forum gasesti un link cu pasii pt recunoasterea profesionala.
Memorat
ra.sanda
Jr. Member
*

« Răspunde #5 : 12-07-2009, 16:03:09 »

am inceput calvarul actelor.Acuma am o dilema,de unde obtin certificatul de conformitate?Dela ministerul educatiei,sau de la ministerul sanatatii?pe forumul min.sanatatii scrie ca dau doar pt medici,asistente si farmacisti.la telefoane nu raspunde nimeni,sau ma paseaza de la unii la altii si nimeni nu-mi zice clar.voi stiti ceva?meseria de tehcinian dentar nu-i reglementata?
Memorat
ra.sanda
Jr. Member
*

« Răspunde #6 : 02-08-2009, 16:41:04 »

am aflat!meseria e reglementata,se numeste odontotenico,si face parte di arti ausuliarie delle professione sanitarie.este necesar modello B.certificatul de conformitate in da ordinul tehnicienilor dentari,nu ministerul sanatatii.m-am gandit ca poate mai este cineva interesat Smiley
Memorat
ra.sanda
Jr. Member
*

« Răspunde #7 : 16-08-2009, 13:23:35 »

O intrebare?A reusit cineva sa obtina certificatul de conformitate de la OTDR?Si inca una.Este cineva care lucreaza in Italia ca tehnician dentar? Huh?
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: