Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

varsta un inconvenient pentru a munci in italia?

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2   In jos
Imprimă
Autor Subiect: varsta un inconvenient pentru a munci in italia?  (Citit de 1353 ori)
dana63
Newbie

« : 24-08-2010, 11:17:27 »

sunt noua pe forum si as vrea sa-i intreb pe cei vechi daca virsta este un inconvenient pt. a munci in italia?
care este diferenta intre spitale si case de batrini ca si munca ca si bani?
multumesc anticipat revin .
 Huh?
Memorat
Alizée
Veteran

« Răspunde #1 : 24-08-2010, 11:37:39 »

Nu cred ca varsta este un inconvenient, daca ai experienta in domeniu.
Probabil atunci cand ai o varsta inaintata si nu ai deloc experienta este mai dificil, dar nu imposibil.
Memorat
chansa
Full Member
**

« Răspunde #2 : 24-08-2010, 14:46:40 »

pai sunt mai putini in bani cu batranii,dar ca munca este mai lejera.in spital insa trebuie sa fii mai agera,ca si salariul e lafel.
Memorat

"davanti all'ignoranza, l'intelligenza tace... "
Alizée
Veteran

« Răspunde #3 : 24-08-2010, 14:58:49 »

nu este neaparat mai mic salariul la asa zisele case de riposo/cura; poti lucra la o casa de cura, si sa ai salariu mai mare decat al colegei care lucreaza intr-un spital privat/public.
Memorat
Alizée
Veteran

« Răspunde #4 : 24-08-2010, 15:05:23 »

ah, si vis a vis de munca depusa nu stiu in ce parte sa inclin balanta...
a spune ca e mai lejer cu batranii e cam mult spus, avand in vedere ca in general au sectii cu foarte multi pacienti, chiar pana la 80-100 pe o sectie cu 2 persoane in tura.
Memorat
dana63
Newbie

« Răspunde #5 : 24-08-2010, 15:48:15 »

datorita taierilor cu 25% in sist. bugetar e greu sa supravietuiesti cu 1000roni in romania asa ca te imping sa o iei de la capat;altfel eu am 25 ani vechime in sist sanitar am lucrat a.t.i si endocrinologie. acum,pe aceste specializari oare gasesc ceva ?
imi caut o colega care se numeste manuela balanescu poate ma ajuta cineva
multumesc.revin

nota moderator:
Sunt sigura ca ai vrut sa raspunzi la acest subiect creat de tine dar ai apasat pe butonul gresit astfel incit s-a nascut un nou subiect numai pentru raspuns. L-am lipit aici ca sa isi gaseasca si el (mesajul) rostul lui.
O zi buna
Crista
« Ultima modificare: 25-08-2010, 05:22:45 de către Crista » Memorat
chansa
Full Member
**

« Răspunde #6 : 27-08-2010, 14:04:39 »

eu vorbesc din povestirile prietenelor mele.una lucreaza in spital,alta in azil de batrani.si concluzia mea este,ca responsabilitatea e mai mare in spital,capacitatile asistentei tre sa fie mai elevate...
aici nu se lucreaza ca in romania,si nu e loc de mutre acre,si ochi la buzunar...
m-am ingrozit cand am facut practica in spital in romania acuma...ce scarbos...cum asteapta asistentele banutul de la pacienti si cum ii trateaza psihic. Cry
iti alegi o meserie ca asta pt a ajuta pe altii in primul rand,dar in nici-un caz pt a lua tot de la saraci.sunt prea indignata de ce am trait in spital.
si va mai spun una,asa ca sa-mi vars amarul....sa nu credeti ca daca unii din noi traiesc in italia sau in orice alta tara,avem bani cacalau,si nici nu suntem idioti.nu va mai asteptati ca unul sa va aduca cadouri inestimabile,ca si noi ne rupem "cucuru" muncind pe aici.
na ca am zis ce gandeam,ca de cand o tineam!!!
Memorat

Alizée
Veteran

« Răspunde #7 : 27-08-2010, 14:21:14 »

Stii de ce multi spun ca in azile e mai mica responsabilitatea? Pentru ca traiesc cu impresia ca fiind pacientii (majoritatea) batrani si bolnavi sunt acolo pentru a trai ultimele lor momente, prin urmare o neglijenta in plus in minus nu mai conteaza  Sad
Facand mai multa practica o sa ajungi la concluzia ca un batran implica de multe ori mai multe probleme de asistenta medicala decat unul in floarea varstei.
« Ultima modificare: 27-08-2010, 14:22:52 de către Alizée » Memorat
chansa
Full Member
**

« Răspunde #8 : 31-08-2010, 13:44:55 »

de acord cu tine alizee...nu am inca prea multa experienta in domeniu,dar de lucrat cu batranii am lucrat,dar ca caregiver.
Memorat

dal29ro
Jr. Member
*

« Răspunde #9 : 02-09-2010, 12:08:39 »

am si eu o intrebare pentru voi cei care lucrati deja in italia.daca aveti cunostinta despre locuri de munca ca brancardieri acolo,sau cum se numeste la iei?astept si eu un raspuns din partea voastra care aveti cunostinta de asa ceva.
va multumesc
Memorat
Asistentu
Jr. Member
*

« Răspunde #10 : 02-09-2010, 15:34:54 »

Nu vreau sa fiu foarte rautacios...esti de la smurd?  Tongue
Memorat
lastrega
Jr. Member
*

« Răspunde #11 : 03-09-2010, 13:00:48 »

x Alizee si Dana 63dar si pentru altele/altii,Multumesc pt incurajare!chiar sper ca varsta sa nu fie un punct negru ca si asistent medical  in  Italia,cam greu cand esti trecut de 35 de ani(in Romania e greu si >si mai <de 35 ani)...Mult noroc!
Memorat
Alizée
Veteran

« Răspunde #12 : 04-09-2010, 11:58:02 »

cu placere  Wink
Memorat
simonetta71
Sr. Member

« Răspunde #13 : 04-09-2010, 13:08:39 »

lastrega, o anumita varsta presupune si o anumita experienta...asa ca, departe de a fi un inconvenient...eu am venit la 36 de ani, am lucrat un an prin agentie iar la 37 mi-am cautat singura de lucru...m-au angajat la primul spital la care m-am dus...bafta!
Memorat
alexy2010
Full Member
**

« Răspunde #14 : 01-10-2010, 10:12:29 »

eu vorbesc din povestirile prietenelor mele.una lucreaza in spital,alta in azil de batrani.si concluzia mea este,ca responsabilitatea e mai mare in spital,capacitatile asistentei tre sa fie mai elevate...
aici nu se lucreaza ca in romania,si nu e loc de mutre acre,si ochi la buzunar...
m-am ingrozit cand am facut practica in spital in romania acuma...ce scarbos...cum asteapta asistentele banutul de la pacienti si cum ii trateaza psihic. Cry
iti alegi o meserie ca asta pt a ajuta pe altii in primul rand,dar in nici-un caz pt a lua tot de la saraci.sunt prea indignata de ce am trait in spital.
si va mai spun una,asa ca sa-mi vars amarul....sa nu credeti ca daca unii din noi traiesc in italia sau in orice alta tara,avem bani cacalau,si nici nu suntem idioti.nu va mai asteptati ca unul sa va aduca cadouri inestimabile,ca si noi ne rupem "cucuru" muncind pe aici.

na ca am zis ce gandeam,ca de cand o tineam!!!

eu in locul tau, pt nimic in lume nu ma duceam sa fac scoala in tara, mai ales ca esti aici...dtpdv, adica in primul rand practica, care pt nimic in lume nu se compara cu ce este aici...apoi, ca trebuie sa cheltuiesti iar bani, sa faci recunosterea diplomei, pt ca nu conteaza ca esti resident sau cetatean italian, recunoasterea trebuie s o faci oricum, facand o soala care trebuie recunoscuta...apoi cu mutrele celor de acolo...

eu tare curioasa as fi, sa vad o mutra acra de acolo, cum s-ar comporta aici....dar cum suntem actori foarte buni, suntem in stare sa ne prefacem foarte bine
Memorat
Pagini: [1] 2   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: