Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: "Salsa" cruda.  (Citit de 739 ori)
karmeno78
Vizitator
« : 14-09-2007, 08:28:00 »

Ingrediente:
...toate "din ochi" si dupa gust..

-patrunjel verde tocat (marunt-marunt, pana deja lasa zeama)
-o ceapa mijlocie tocata(-//-//-//-)
-un catzel de usturoi strivit (nu pisat)
-zahar
-sare
-otet
-vin alb
-ulei de masline
-bulion (ideal cel la tub Mutti)

Patrunjelul se amesteca cu ceapa, zaharul, sarea, otetul si vinul alb...se amesteca pana se topeste sarea si zaharul...Apoi se pune bulionul si se amesteca...la urma se pune uleiul de masline si catzelul de usturoi si se amesteca...
Se mananca cu carne fiarta, oua...oua umplute...(dar nu cele cu pateu; cele cu unt, galbenus fiert, capperi, castravete murat... Wink )

P.S...patrunjelul si ceapa se pot toca cu "masinaria" aia speciala pt. asa ceva...aia cu lamele si cu maner pe arc (cine nu stie ii pun poza...)...care tre sa dai cu pumnul in ea...Eu le tai totusi la cutit...ca dupa tocat o ceapa si o legatura de patrunjel...podul palmei nu-l mai simti... Undecided
Memorat
Sorina
Vizitator
« Răspunde #1 : 14-09-2007, 08:39:02 »

K. pt ceapa, ca sa-i scoti numai zeama, incearca s-o pui in aparatul ala (manual) cu care pisezi usturoiul. Daca e mai mica, taiata in sferturi iti incape.
patrunjelul (pt cine nu are masinaria aia, si nici mixer cu pahar f mic) se poate taia cu foarfeca intr-un pahar.

« Ultima modificare: 14-09-2007, 08:41:00 de către Sorina » Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #2 : 14-09-2007, 08:53:59 »

...stiu ce zici dar nu-i aceeasi treaba...ceapa e taiata fin dar tre' sa ramana si crocanta (NU se foloseste doar zeama)...in aia de usturoi iese fleasca...(eu am dat "reper" cand deja lasa zeama inseamna ca e taiata indeajuns...)
...apoi sa dai la foarfecaaaaaaaaaa...... Undecided nu stiu daca ajunge la finetzea de care zic eu...

Oricum nu-i obositor de taiat la cutzit mai ales daca e bine ascutit...ca la o mana de patrunjel si o ceapa mijlocie..... Wink

Oricum sa nu dati patrunjelul prin mixer ca miroase a siloz...a iarba vesteda...ca se incalzeste de la lame...
...mai e o varianta...cand se fac cantitati industriale in mixer se pune gheatza...ca sa nu se incalzeasca de la lame ca nu mai miroase a patrunjel (la fel si busuiocul etc)...dar apoi trebuie scurs de apa etc etc....

P.S...si mai e o varianta buna pt. toata lumea...fiecare pt. comoditatea lui...face cum crede ca e mai bine  LoL
Memorat
Lulu
Sr. Member

« Răspunde #3 : 14-09-2007, 16:29:45 »

Citat
P.S...patrunjelul si ceapa se pot toca cu "masinaria" aia speciala pt. asa ceva...aia cu lamele si cu maner pe arc (cine nu stie ii pun poza...)

cred ca ar fi cazul s-o pui...  Huh?
Memorat

karmeno78
Vizitator
« Răspunde #4 : 15-09-2007, 14:40:40 »

Citat
P.S...patrunjelul si ceapa se pot toca cu "masinaria" aia speciala pt. asa ceva...aia cu lamele si cu maner pe arc (cine nu stie ii pun poza...)
cred ca ar fi cazul s-o pui...  Huh?

...ok...acum ii fac o poza...stai asa... Wink

P.S...rusine mea...nu stiu cum ii spune Embarrassed
Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #5 : 15-09-2007, 14:47:21 »

Memorat
Lulu
Sr. Member

« Răspunde #6 : 15-09-2007, 14:57:27 »

Shocked mai visto  Shocked spre rusinea mea... Undecided
Memorat

karmeno78
Vizitator
« Răspunde #7 : 15-09-2007, 15:00:51 »

Shocked mai visto  Shocked spre rusinea mea... Undecided

...cate "zdranganele" se gasesc in domeniul asta...cred ca sunt o gramada care le stii tu...iar eu nu...sau o gramada care le stiu eu si tu nu...sau alta gramada care nici eu nici tu nu am auzit de ele....
Oricum...se gaseste la articole de bucatarie...si costa vreo 7€... Wink
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: