s-ar putea sa fie din cauza fainii .. Eu am un fix niciodata nu ma iau str8ct dupa o reteta caci faina e diferita in functie de conditiile in care a fost pastrata ( chiar si la magazin nu doar in casa ) una cere mai mult lichid alta mai putin. Daca insa stii cum tb sa fie aluatul atunci te orientezi ;-) .
Oricum sa stii ca la mine s-au inmuiat si au fost bune a doua zi asa cum trebuie, au fost insa facute iarna ( la un revelion) cind este racoare in casa, le-am tinut o moapte intr-o camera care da spre nord -est si deci mai racoroasa de felul ei, plus ca in casa nu incalzesc peste 19 grade .. era ca in camara in Transilvania :-)
Amoniac nu am avut caci pe vremea aia ( acum vreo 5 ani ) habar nu aveam ca amoniacul in It se cumpara de farmacie :-)
Poza e urita caci sunt pozate niste resturi si alea amestecate cu televizor si parca si un colt de torrone cumparat...
Exista aici pe forum si o reteta scris de Karmeno dar s-a pierdut probabil, pacat, precis era cea mai buna.
uite inca o reteta de foi , nu sunt de alba ca zaoada dar poate sunt mai bune caci sunt cu smintina, asta ca sa ma spal de pacate ca nu ti-a placut alba ca zapada
reteta dintr-o carticica cu retete ardelenesti
foile ( pt 3 buc)
400 gr faina
100 gr untura
100 gr zahar pudra
1 ou
1 plic de praf de copt
3-4 linguri de smintina ( cea acra)
facultativ si reteta pt creama asa cum e in carticica ( se numeste simplu prajitura cu smintina):
1 l lapte
6 linguri faina
200 gr + 2 linguri zahar
200 gr unt
2 linguri cacao
1 plic zahar vanilat
foile se fac ca toate foile coapte pe dosul tavii si se lasa la racit
crema: lapte+faina+2 lg zahar se ingroasa pe foc
separat unt+restul de zahar se freaca spuma
se imparte crema in 2 si in jumatate se pune cacao si in cealalta zaharul vanilat
se ung foile, se lasa la rece , se taie a 2 a zi dupa ce punem si o glazura peste sau pudram cu zahar