Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126615 Mesaje în 8494 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Angelico, am facut dobosul tau  (Citit de 1337 ori)
Madalina_Reloaded
Veteran

« : 31-01-2009, 21:10:52 »

L-am modificat un pic, in sensul ca am facut doar jumate de crema de ciocolata, cealalta jumate am facut-o de capsuni.
dar mie din cantitatile alea nu mi-au iesit 6 foi, ci 4 ... clatite. greu ar putea sta "in picioare" o foaie d-aia, chiar glasata cu zahar ars ca la tine. (dimensiune normala de tort... nu cred ca diametrul e problema).

alta problema: crema de ciocolata CU CE se intareste, daca e doar ciocolata, oua si zahar, si unt la sfirsit? mie mi-a iesit lichida... am ingrosat-o cu amidon, dar tot lichida e. Buna e buna!

il voi reface saptamina viitoare, pt ziua fii-mii si reintoarcerea din Turcia (daca trece proba gustului miine), dar voi dubla cantitatile pentru foi.
Memorat

condy
Vizitator
« Răspunde #1 : 31-01-2009, 21:24:42 »

macar o poza  Grin
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #2 : 31-01-2009, 21:45:53 »

poza se face cind e ornat.
Memorat

angeli_que
Sr. Member

« Răspunde #3 : 01-02-2009, 11:46:05 »

mandra ,eu am scris exact cat aluat trebuia sa pui intr-o foaie(88 g) ! de ce nu ma asculti?(fac si eu pe invatatoarea acum)
crema s-a intarit putin pe foc(baie de aburi) si dupa aceea in frigider.
diametrul era dupa cum am scris de 26 cm dupa care le tai si le faci de 24cm  care sa fie perfect rotunde!
reteta asta de Dobos e prima data ca o probez( aia pe care o faceam acasa in tara am pierdut-o) dar nu am avut probleme deloc ,dupa cateva zile am refacut-o impreuna cu o vecina si nu au fost probleme nici cu crema nici cu foile.
pt. condy
Memorat

tengere
Vizitator
« Răspunde #4 : 01-02-2009, 12:00:54 »

Hio faceam Dobosul cu cate 3 oua pe foaie, 4 foi din astea taiate in doo,
Scuza-ma angelique ca m-am bagat eu reteta aia (daca e vorba de aia pe care ti-am tradus-o nu am incercat-o , ca n-am pe cine s-o manance inc az de nevoie  Grin )
Memorat
angeli_que
Sr. Member

« Răspunde #5 : 01-02-2009, 12:33:21 »

tengere-e aia pe care ai tradus-o tu ,mie mi-a placut si ccea ce e mi important e ca le-a placut baietilor mei! au mancat Dobos in tara si au declarat ca al meu e mai bun! Smiley
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #6 : 01-02-2009, 15:21:20 »

Angiiii, daca eu puneam doar 3 linguri, chiar ca nu iesea nici clatita, eu am pus 4 si tot se vede prin ea.
Acu ce diametru are o tortiera normala?
oricum, de bun cred ca e bun, il voi taia peste vreo ora cind imi vin niste amici...
Memorat

angeli_que
Sr. Member

« Răspunde #7 : 01-02-2009, 16:57:20 »

eu am facut pe foi de hartie cu diametrul de 26 cm dupa care le-am taiat cu forma de 24 ca sa fie perfecte!
distractie placuta
Memorat

tengere
Vizitator
« Răspunde #8 : 01-02-2009, 18:28:30 »

sa ma bag si io in seama:
sa nu amesteci crema de ciocolata cu untul numai cand s-a racit bine si numai incetul cu incetul, ca daca nu faci asa de aia iti poate iesi lichida.
Vreau si eu dobos  Roll Eyes
Memorat
angeli_que
Sr. Member

« Răspunde #9 : 01-02-2009, 18:45:44 »

tengy  as trimite o felie dar s-a terminat de mult...azi am facut tort Saturn! a fost tare bun!
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #10 : 01-02-2009, 19:00:11 »

Tenghy, pai sigur ca l-am pus dupa ce am luat-o de pe foc, ma asteptam sa se intareasca cind se racea untul, dar n-a fost asa, ramasese mereu lichida...

oricum, l-am taiat si e bun, musafira mea mi-a zis ca parca sint multe straturi de... clatite (toh) cu crema intre ele, dar era perfect ca gust. poate trebuiau un pic insiropate...
n-am pus zaharul ars deasupra, voiam sa fac o glazura tot pe baza de capsuni (precum crema alternata cu cea de ciocolata) da mi-a fost lene si a ramas acoperit cu ciocolata.
Memorat

angeli_que
Sr. Member

« Răspunde #11 : 01-02-2009, 19:38:14 »

apoi sa va fie de bine!oricum  cred ca s-a intamplat ceva cu aluatul tau ,chiar asa de subtiri nu se poate sa fi iesit foile alea!
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #12 : 08-02-2009, 01:07:40 »

acum ca l-am facut a doua oara si am vrut sa ma "fidez" iar de tine, nu i-am mai pus amidon... dar am alergat cu lingura prin platou ca eu o puneam pe foaie si ea o lua la vale.
Mi-a ramas destula, desi am facut 1 compozitie si 1/2 pentru foi si oricum am alternat-o iar cu crema de capsuni.
asa ca, ducindu-ma acum sa-l ornez, m-am uitat la crema ta. ACUMA DA era tare, asa ca i-am tras stratul final (nu pun caramel, mi-e lene sa-l fac si mi-a placut asa cum iesise data trecuta, nu era foarte dulce)
da' a stat la frigider de la ora 20 pina acum (01.00). Deci tot vina ta e, ca nu ai precizat ca ar fi mai bine sa fie pregatita cu o zi inainte Tongue Tongue Tongue
Memorat

tengere
Vizitator
« Răspunde #13 : 08-02-2009, 13:14:04 »

am alergat cu lingura prin platou ca eu o puneam pe foaie si ea o lua la vale.

Trebuia sa fie spuma tare tare si sa nu alerge de ici incolo,
dar oricum mai mult ca sigur a fost foarte buna.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #14 : 08-02-2009, 15:49:54 »

de la ce spuma, tengy?
zi-mi cum faci tu crema.. la angi reteta e cu 6 oua intregi frecate cu zaharul si turnate peste ciocolata pe bain marin.
spuma nu se face de la oua intregi. da reteta!
Memorat

Pagini: [1] 2   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: