Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Bottarga

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1]   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Bottarga  (Citit de 1154 ori)
misulica
Sr. Member

« : 06-09-2010, 00:09:02 »

am cumparat si io ca prostu' bottarga di muggine. nu de aia proaspata, care costa 100 de euroi kilu, am gasit un borcanas ca de mustar, 50 g cred, cu 6-7 lei. cica oua de cefal sau asa ceva, ca nu vad ce scrie, bottarga di muggine grattuggiata. am zis ca or fi icre uscate. a mai mancat cineva? pot sa fac salata de icre?
Memorat

Daca am avea mai multa incredere unii intr-altii, poate am avea mai mult de pierdut, dar poate si mai mult de castigat
ovidelu11
Sr. Member

« Răspunde #1 : 06-09-2010, 16:22:41 »

merge sa faci spaghetti aglio e olio cu bottarga. salata de icre n-as prea crede...
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #2 : 06-09-2010, 16:30:52 »

daca e grattuggiata n-ai cum sa faci icre, zic eu... dar poti incerca
Memorat

florentina693
Full Member
**

« Răspunde #3 : 06-09-2010, 17:24:27 »

cica oua de cefal sau asa ceva, ca nu vad ce scrie, bottarga di muggine grattuggiata. am zis ca or fi icre uscate.
bottarga e de ton sau muggine ,iar salata de icre se face cu icre de crap (sau amestec)pentru ca sunt singurele icre care absoarbe bine uleiul.
Memorat
misulica
Sr. Member

« Răspunde #4 : 06-09-2010, 22:55:43 »

io muggine nu stiu ce e, dar scrie clar bottarga di muggine, uova di nu stiu care peste pe care il cunosc. nu pot sa spun acum care, ca am probleme cu vederea si nu mai reusesc sa citesc. si eu in ro am facut salata de icre si cu alte oua, nu numai cu alea de crap. si au iesit.nu icrele absorb uleiul, ci grisul sau painea (mie nu-mi place cu paine). o sa incerc si o sa va spun ce iese. pasta nu ma tenteaza...
Memorat

Daca am avea mai multa incredere unii intr-altii, poate am avea mai mult de pierdut, dar poate si mai mult de castigat
ileana35
Veteran

« Răspunde #5 : 07-09-2010, 00:36:11 »

. am zis ca or fi icre uscate. a mai mancat cineva? pot sa fac salata de icre?

muggine=cefalo

http://www.cibo360.it/alimentazione/cibi/pesce/bottarga.htm

http://www.buttalapasta.it/articolo/prodotti-alimentari-la-bottarga/13023/

sunt putine persoane care o folosesc,chiar ca si condiment pentru pasta, cel putin aici la mine-n-sat;dilueaza cantitatea dorita in suc de lamiie.....
p.s. tot pe site-ul asta gasesti reteta: "taramosalata con uova di pesce".
Memorat
eccellentesuperdeluxe
Vizitator
« Răspunde #6 : 07-09-2010, 09:11:44 »

Poti pregati doua spaghete cu scoicii si bottarga.
Pui intr-o tigaie un pic de ulei de masline,niste catei de usturoi pe care-i lasi timp de 10 minute pana cand nu se calesc.
Apoi,bagi bottarga impreuna cu scoicii si o lingurita de unt.
Amesteci bine si adaugi sosul la spaghete  Grin
p.s. daca preferi ca sosul sa fie mai consistent te sfatuiesc sa mai pui un pic de faina tip 00,in cantitate foarte mica,in ulei.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: