Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Ca smantana ca la noi (reloaded)

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: [1] 2 3 ... 14   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Ca smantana ca la noi (reloaded)  (Citit de 13349 ori)
Madalina_Reloaded
Veteran

« : 07-05-2008, 15:30:23 »

De cite ori ma intorc in Romania, imi vine in minte expresia asta, care se tot vehiculeaza p-aci "dom'le, smintina ca la noi nu se iesista la italieni"...
Si uite-asa sint mereu atenta sa vad daca simt vreo diferenta.

Pai se deschide borcanu' si da... vezi o smintina d-aia de-o tai cu cutitul, iei si pui pe sarmalute, da.... cred ca o lingura de Vinavil ar avea gust mai mult decit chestia aia alba si groasa care n-are nici un gust. oooof.... n-oi fi nimerit io MARCA aia buna? Ca de-acu tre' sa stii sa te descurci printre marci..

Am trecut la icre... nici aici n-am avut noroc. In afara de faptul ca icrele au asa, un gust indepartat de icre de peste, mi se par facute cu aceeasi... chestie.. cu care e facuta smintina (omul meu zise ca e mai mult maioneza, desi i-am zis ca la icre nu se pune, da nici d-aia n-are gust) si un gust amar, iar de ceapa... cred ca au pus vreo esenta.

Hai sa-mi incerc norocul cu cascavalul... afumat, ca mie ala-mi place! Si ce-am mai salivat online, cind imi zicea sor-mea "mi-am facut un sendvis cu cascaval"...
Afumatura are gust de plastic, pasta brinzei n-are nici un gust..

Am luat si pateu... inca nu l-am deschis. Dar a trebuit sa le iau pe toate pe coarne, ca sa gasesc si eu un pateu "autentic" si fara brizbrizuri...ca de-astea avem din belsug p-aci.

Nu mai vorbesc de rahat (parfumat probabil cu aceleasi esente cu care produc deodorante de incaperi), halva, care nu mai area culoarea aia.... suspecta, dar bunatatea aia unica, iar serbetul nici nu l-am mai luat in considerare.

Desi nu e locul, amintesc de detergenti, luati la acelasi pret ca in Italia, poate "aceeasi" marca, dar care scot rufele mai ingalate decit inainte si vasele lipicioase...

Inchei cu faptul ca Romania e INDECENT de scumpa, se gasesc de toate, dar calitatea lasa de dorit.
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #1 : 07-05-2008, 15:38:59 »

ps. gustai din halva Sad
Memorat

solana
Sr. Member

« Răspunde #2 : 07-05-2008, 15:57:13 »

Aha, vezi! m-am mai plans eu pe niste topicuri de preturi romanesti fara rost, bine ca nu-s singura.
Poaate ca bunatatile astea erau cu-adevarat bune atunci cand totul era pe ratie.
Memorat
adelaide_
Vizitator
« Răspunde #3 : 07-05-2008, 16:02:16 »

Io fac parte din "tabara" celor care cred ca smantana ca la noi mai rar  Smiley.
La mine in zona, e Napolact-ul,iar mie personal produsele lor mi-au placut dintotdeauna si le cumpar mereu (un pic si ca sa sustin economia locala Grin).

Despre restul produselor, nu am pareri, ca nu le prea consum, dar in general "regula" mea e ca in Romania sa mananc mancaruri romanesti(uneori cu dureri de stomac  Smiley ), iar aici sa mananc de-alea italienesti (si-mi plac ambele  Wink )
Sigur cand mi se face dor de ciorbele noastre, fac exceptii  Smiley

Ca e totul indecent de scump, concord, desi gasesc ca, cel putin in cazul produselor alimentare cele cu adevarat exorbitante sunt cele importate.
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #4 : 07-05-2008, 16:04:29 »

nu cred ca erau bune pentru ca erau pe ratie, ci ca erau mai "autentice", poate facute in conditii igienice care lasau de dorit (vezi carnea pe la tarani pe care biziiau mustele, dar care era gustoasa, sau brinza cumparata de pe marginea... tevii de esapament), poate cu tehnologie mai inapoiata, dar aveau alt gust.

Problema e ca nu prea mai ai de ales, pietele s-au... industrializat si alea si probabil taranul nu mai vinde mult, ca poate are rosiile mai urite decit alea de la Auchan si nu i le mai cumpara nimeni... plus ca si el pune tot seminte care se gasesc in comert: ardei bulgaresti, rosii turcesti...

Eu ma intreb cum naiba puteam minca otetul ala din Romania, e extrem de tare (si nu e nici o diferenta intre "de vin" sau "de mere")...
Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #5 : 07-05-2008, 16:08:21 »

Io fac parte din "tabara" celor care cred ca smantana ca la noi mai rar  Smiley.
La mine in zona, e Napolact-ul,iar mie personal produsele lor mi-au placut dintotdeauna si le cumpar mereu (un pic si ca sa sustin economia locala Grin).

Despre restul produselor, nu am pareri, ca nu le prea consum, dar in general "regula" mea e ca in Romania sa mananc mancaruri romanesti(uneori cu dureri de stomac  Smiley ), iar aici sa mananc de-alea italienesti (si-mi plac ambele  Wink )
Sigur cand mi se face dor de ciorbele noastre, fac exceptii  Smiley

Ca e totul indecent de scump, concord, desi gasesc ca, cel putin in cazul produselor alimentare cele cu adevarat exorbitante sunt cele importate.

tu de cind nu mai mergi in Romania?
Eu am fost anul trecut in mai si am mai fost anul asta... si am simtit cum gustul incet incet s-a dus, de anul trecut pina acum. Nu ca anul trecut aveau gust autentic, ci ca ceva mai ramasese...

Cit despre produse de import si locale, nu e asa. Eu am iesit de la Billa cu bors (romanesc), seminte de mac, cascaval, pate, icre, praf de copt, vin Recas, prajituri "de casa" si inca ceva... si am platit 1 milion, ca sor-mea a zis ca am innebunit...
Memorat

solana
Sr. Member

« Răspunde #6 : 07-05-2008, 16:12:30 »

Eu inca mai sunt pe-aici (ca anu' asta se da bacu') si astazi mi-am cumparat cu mare placere un buchet de liliac mov si unu de lacramioare parfumate romanesti DOC.
Ieri mi-am mai cumparat niste buchete. De loboda si de leustean. Bune si astea!

Smantana nu prea mi-a placut niciodata dar am vazut ca e de multe feluri in functie de % de grasime. Ca si untul.

Cu detergentii e jale, costa dublu si nu-nteleg de ce. Toata lumea cumpara Ariel ca ala-i cel mai tare dar io nu-nteleg de ce trebuie detergenti tari la o camasa si-un ciorap pe care le porti o zi.
Memorat
adelaide_
Vizitator
« Răspunde #7 : 07-05-2008, 16:24:33 »

pai am fost anu' asta in ianuarie,iar in martie a venit sora-mea la mine si i-am cerut sa-mi aduca smantana Smiley.
Chiar nu pot sa fac o comparatie intre acelasi produs de la un an la altul  Embarrassed, dar repet :mie mi-a placut mereu smantana pe care o mancam in trecut si-mi place si acuma. (care costa cca 2 €/juma de kil 7,5 lei).

Si pate-ul "Ardealul" imi place mult(de fapt is 2-3 marci care-mi plac), dar mananc mult mai rar...

Pana la urma, mie personal nu mi-au ramas prea multe chestii(alimente, vorbesc) pe care sa mi le doresc "autentice" romanesti, dar alea 2-3 care mi-au ramas inca imi plac (printre care smantana, telemea, pate )  Smiley

Memorat
Aliniutza
Veteran

« Răspunde #8 : 07-05-2008, 16:29:48 »

Citat
Am luat si pateu... inca nu l-am deschis. Dar a trebuit sa le iau pe toate pe coarne, ca sa gasesc si eu un pateu "autentic" si fara brizbrizuri...ca de-astea avem din belsug p-aci.

Iti recomand pateul de Sibiu. Smiley

Smantana o cumpar de aici, de la magazinul romanesc si e buna....destul de cremoasa. Din pacate nu'mi amintesc marca, dar sunt niste cutiute de plastic , alb cu verde , cu scris in lb romana si germana.
Memorat

“Happiness only real when shared”
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #9 : 07-05-2008, 16:32:19 »

eu am sa mor de dorul serbetului... si in Turcia intrebam de el si-mi dadeau tot felul de bauturi racoritoare.. acum am vazut eu ca de fapt serbet inseamna "a sorbi", in turceste...
n-am stiut sa-l descriu, asa ca am ramas cu dorul serbetului in borcan pe care-l puteai minca si dupa un an.
acum il fac in borcane de plastic si, daca nu-l deschizi prea curind, ori il scoti cu pikamerul, ori il arunci..

smintina din copilaria mea era acrisoara, imi placea s-o maninc intinsa pe piine, cu un pic de sare... deci era destul de grasa ca sa poata sta intinsa...
Memorat

Clau
Veteran

« Răspunde #10 : 07-05-2008, 16:35:43 »

in porta palazzo este smantana buna romaneasca acrisoara si groasa, buna de te lingi pe bot
Memorat
otavia
Sr. Member

« Răspunde #11 : 07-05-2008, 16:39:21 »

smintina din copilaria mea era acrisoara, imi placea s-o maninc intinsa pe piine, cu un pic de sare... deci era destul de grasa ca sa poata sta intinsa...

si eu o mancam asa....dar cu zahar ... Grin
Memorat
Clau
Veteran

« Răspunde #12 : 07-05-2008, 16:41:48 »

mie-mi placea la nebunie smantana cu miere naturala. acum imi place simplu smantana pe paine
Memorat
adelaide_
Vizitator
« Răspunde #13 : 07-05-2008, 16:49:12 »

Iti recomand pateul de Sibiu. Smiley
Smantana o cumpar de aici, de la magazinul romanesc si e buna....destul de cremoasa. Din pacate nu'mi amintesc marca, dar sunt niste cutiute de plastic , alb cu verde , cu scris in lb romana si germana.

Da, pateul de la Scandia e foarte bun  Smiley

Iar smantana aia (adica asa arata cutiuta, alb cu verde) eu o gasesc la Bennet, mi se pare ca e poloneza, nu-i rea(daca vorbim de acealsi lucru)
Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #14 : 07-05-2008, 16:53:07 »

...apropo de pateu... Grin azi am primit de la mama pachet...pateu...cabanosi...si branza de aia Feta...de intins pe paine....buuunnnaaaaaaaa....bineinteles...printre izmene si alte treburi pt. Antonio... Wink
Memorat
Pagini: [1] 2 3 ... 14   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: