Aceasta este arhiva 2006-2011. Click aici ptr a intra in noul forum romania-italia.info

Questo e' l'archivio 2006-2011. Clicca qui per entrare nel nuovo forum romania-italia.info

Ca smantana ca la noi (reloaded)

Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Căutare detaliată

126739 Mesaje în 8506 Subiecte- de către 5003 Utilizatori - Ultimul cont creat: giovyna
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 14   In jos
Imprimă
Autor Subiect: Ca smantana ca la noi (reloaded)  (Citit de 13350 ori)
adelaide_
Vizitator
« Răspunde #15 : 07-05-2008, 16:54:04 »

eu am sa mor de dorul serbetului... si in Turcia intrebam de el si-mi dadeau tot felul de bauturi racoritoare.. acum am vazut eu ca de fapt serbet inseamna "a sorbi", in turceste...
n-am stiut sa-l descriu, asa ca am ramas cu dorul serbetului in borcan pe care-l puteai minca si dupa un an.

serbet facut in casa n-am mancat niciodata  Sad
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #16 : 07-05-2008, 16:55:56 »

bre, io nu mor de dor de smintina... io zic doar ca smintina ca la noi A FOST ODATA CA NICIODATA!
Da mie nu-mi displace smintina italiana si, slava domnului, se gaseste mai groasa, mai subtire... cum o vrei.
cit despre pateu, imi place cel de aici (parca Tulip sau Tulipan, habar n-am), daca l-am luat a fost asa... sa nu zic ca ma intorc cu mina goala din Ro si stiind ca omu meu aprecia pina si cremvustii aia grosi si badaranosi de pe vremuri...

singura chestie care zic mereu ca ei nu au sint cirnatii... or avea ei 'nspe mii de feluri de cirnati, da nici unul nu e cum sint ai nostri, mai ales aia facuti in casa.
« Ultima modificare: 07-05-2008, 16:58:03 de către Madalina_Reloaded » Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #17 : 07-05-2008, 16:58:59 »

eu am sa mor de dorul serbetului... si in Turcia intrebam de el si-mi dadeau tot felul de bauturi racoritoare.. acum am vazut eu ca de fapt serbet inseamna "a sorbi", in turceste...
n-am stiut sa-l descriu, asa ca am ramas cu dorul serbetului in borcan pe care-l puteai minca si dupa un an.

serbet facut in casa n-am mancat niciodata  Sad
nici eu, cred...
Memorat

adelaide_
Vizitator
« Răspunde #18 : 07-05-2008, 17:00:18 »

bre, io nu mor de dor de smintina... io zic doar ca smintina ca la noi A FOST ODATA CA NICIODATA!
Da mie nu-mi displace smintina italiana si, slava domnului, se gaseste mai groasa, mai subtire... cum o vrei.

pai nici mie nu-mi displace aia italiana, da smantana ca la noi, mai rar  Tongue  Smiley

Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #19 : 07-05-2008, 17:00:52 »

breee, cand ti-o veni iar dorul de smantana...ia si tu de aia de pe piata de la tzarani...daca ai incredere ca borcanul a fost spalat bine...sau vaca nu avea mastita...sau aflatoxinele nu erau in floare...sau ...sau...sau... Wink
Memorat
adelaide_
Vizitator
« Răspunde #20 : 07-05-2008, 17:02:01 »

nici eu, cred...
a, io asa am crezut cand am citit de serbet in borcan, ca era facut in casa  Embarrassed...
Memorat
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #21 : 07-05-2008, 17:03:07 »

nu, fetica, era cumparat din alimentara
Memorat

adelaide_
Vizitator
« Răspunde #22 : 07-05-2008, 17:07:19 »

acum am inteles  Smiley...da sa ma pici cu ceara nu-mi amintesc de serbetul in borcan(de fapt singurul pe care-l stiu e ala in cutie de plastic de care ziceai ca se intareste de nu-l mananci repede...)  Undecided
Memorat
Constance
Veteran

« Răspunde #23 : 07-05-2008, 17:09:04 »

Citat
mergi in piata la tarani si cumperi ..asta daca ai noroc sa nu dai peste unul care are smantanoi facut-o in jumate cu chisleag Tongue merita incercarea totusi  Grin
Memorat

.........................................................
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #24 : 07-05-2008, 17:10:54 »

Citat

...de unde si sorbetto in italiana...este ca le am?  Grin

Serbetul nu e greu de facut...iti trebuie asa:

1 kg zahar
1/2 l apa
15ml zeama de lamiie

...arome de care vrei...lamaie, portocala etc...

Zaharul cu apa se pun la fiert intr-o cratita sau oala acoperita.Cind siropul este aproape legat, dupa cca 15 minute pui aromele. Siropul se fierbe tot timpul acoperit, altfel se vor forma cristale pe margine, iar cind se va raci, se vor forma si la suprafata. Siropul se incearca in apa rece si, cind picaturile se leaga ca o bomboana mai moale, se pune zeama de lamiie sau glucoza, se amesteca bine, lasind sa mai fiarba citeva clocote, apoi se baga la rece tot acoperit. Dupa ce s-a racit, se freaca; la inceput coarda este lucioasa si transparenta, iar pe masura ce se freaca, se albeste ca laptele si devine mata, semn ca s-a taiat.Se stropeste, numai daca este prea virtos si atunci, cu zeama de lamiie sau de portocala. Serbetul se pune in borcane, daca este moale, sau in punga de naylon daca este virtos.

Memorat
Sorina
Vizitator
« Răspunde #25 : 07-05-2008, 17:10:55 »

nu vorbesti de aceea de la cutie, nu?
  Ca aia-i buna doar pt tortellini si farfalle con salmone  Sad

smantana ca la noi...e aceea de la piata de la taranci de care luam de cand ma stiu. Aceeasi tanti ani de zile, acum a fost inlocuita, dar smantana si branza tot doc/dop  Grin

cat despre cea cumparata : NAPOLACT cum zice adelaide , si nu numai smantana ci si Sana, si mai e branza aceea cu smantana (aici e fiocchi di latte parca Huh? ) si nu mai stiu, dar sunt bune produsele.
   Halvaua de ce nu e buna?  Eu am avut una anul trecut si a fost foarte ok
   Rahatul nu pre-i grozav ca-i zaharisit, da, ca naiba.Doar la strudel  il pun, si de-abia il tai  LoL
   Pate' am gasit si aici, nu-i italian, nu stiu de pe ce meleaguri il aduc.

Memorat
karmeno78
Vizitator
« Răspunde #26 : 07-05-2008, 17:19:20 »

peste unul care are smantanoi facut-o in jumate cu chisleag Tongue merita incercarea totusi  Grin

LoL mamaaaaaa...de cand nu am mai auzit cuvantul asta...de la bunica il stiu...si totodata cate amintiri... Kiss
Memorat
Constance
Veteran

« Răspunde #27 : 07-05-2008, 17:25:21 »

peste unul care are smantanoi facut-o in jumate cu chisleag Tongue merita incercarea totusi  Grin

LoL mamaaaaaa...de cand nu am mai auzit cuvantul asta...de la bunica il stiu...si totodata cate amintiri... Kiss
daaa era tare bun scos rece din beci ma lingeam pe botic  LoL acum "chisleagul " il cumpar la cutie ..adica iaurt da nu se compara ;si imi amintesc pe vremea lui ceausescu era iaurt la borcanse mici cu staniol argintiu drept capac  Grin mergea si ala la ghiozdan pe vremea aia  Tongue
Memorat

.........................................................
Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #28 : 07-05-2008, 17:27:44 »

nu vorbesti de aceea de la cutie, nu?
  Ca aia-i buna doar pt tortellini si farfalle con salmone  Sad
pai la sticla n-am vazut smintina Tongue
e la cutie de plastic, la cutie de carton etc.,.. dar eu o maninc si cu brinza si mamaliga si e ok.
Citat
Halvaua de ce nu e buna?  Eu am avut una anul trecut si a fost foarte ok
mai luasem si anul trecut si era bunicica. asta e amaruie, mi-am taiat ca taranca o felie mai mare si nu stiam cum s-o mai termin.

Memorat

Madalina_Reloaded
Veteran

« Răspunde #29 : 07-05-2008, 17:29:23 »

acum am inteles  Smiley...da sa ma pici cu ceara nu-mi amintesc de serbetul in borcan(de fapt singurul pe care-l stiu e ala in cutie de plastic de care ziceai ca se intareste de nu-l mananci repede...)  Undecided
pai cind eram noi copii nu exista decit d-ala la borcan
Memorat

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 14   In sus
Imprimă
Schimbă forumul: